Buczer Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) Mam nadal problem z TV tunrerm w Acer 5652. Jeżeli ustawie Region - Polska to wyszukuje wszystkie programy jakie posiadam na kablówce, ale tylko na niektórych jest dźwięk. W momencie kiedy zmienie na Rumunie to pojawia sie dźwiek, jednak wyszukane zostają jedynie niektóre programy. Zinstalowałem Demo Nero Home 7 i niestety sytuacja wygląda podobnie, a po drugie jakośc obrazu jest dużo gorsza. Kolejny problem to, to że nawet jak juz mam dźwiek na jakims programie to przy próbie nagrywania - niestety dany filmik jest bez dźwieku :-((( Czy ktoś wie o co chodzi lub ma jakis pomysł ?? Dodam, że urządzenie TV to AverMedia i mam najnowsze sterowniki jakie są dostepne na stronie ACER.COM. Edytowane 28 Marca 2006 przez Buczer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M_ Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Mam nadal problem z TV tunrerm w Acer 5652. Jeżeli ustawie Region - Polska to wyszukuje wszystkie programy jakie posiadam na kablówce, ale tylko na niektórych jest dźwięk. W momencie kiedy zmienie na Rumunie to pojawia sie dźwiek, jednak wyszukane zostają jedynie niektóre programy. Zinstalowałem Demo Nero Home 7 i niestety sytuacja wygląda podobnie, a po drugie jakośc obrazu jest dużo gorsza. Kolejny problem to, to że nawet jak juz mam dźwiek na jakims programie to przy próbie nagrywania - niestety dany filmik jest bez dźwieku :-((( Czy ktoś wie o co chodzi lub ma jakis pomysł ?? Dodam, że urządzenie TV to AverMedia i mam najnowsze sterowniki jakie są dostepne na stronie ACER.COM.Jesli to aver, to moze lepiej soft avera jakis? Ja mam tunerek avera na pcmcia i jest naprawde super. Dziala na kiepskiej antanie pokojowej i nie ma zadnych schodow z konfiguracja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczer Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Jesli to aver, to moze lepiej soft avera jakis? Ja mam tunerek avera na pcmcia i jest naprawde super. Dziala na kiepskiej antanie pokojowej i nie ma zadnych schodow z konfiguracja.Tak tylko które z tamtąd wybrać :-( A co do nagrywania to nie wiesz moze dlaczego zgrywa mi obraz, a dźwięku nie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M_ Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Tak tylko które z tamtąd wybrać :-( A co do nagrywania to nie wiesz moze dlaczego zgrywa mi obraz, a dźwięku nie ??Np. soft do karty cardbus (na pcmcia) http://www.avermedia.com/cgi-bin/support_driverbympdcat.asp (jesli to naprawde aver, a nie np. FlyVideo). Sterowniki zostaw te, ktore sa. Ewentualnie mozesz poprobowac soft alternatywny. Jakies iuvcr itp.. Karta jest chyba na ukladzie philipsa, wiec nie powinno byc problemow. Co do zgrywania bez dzwieku. Twojego obecnego softu nie znam, a wrozka nie jestem. Moze trzeba zaznaczyc gdzies, ze ma byc z audio? Czasem tak bywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...