Skocz do zawartości
_kuba

Abit Nv8 Czyżby Rywal Dla Dfi

Rekomendowane odpowiedzi

gdybym mial proca z c&q to bym potestował max...ale ładnie widać, że epox jak zawsze daje rade :) Swoją drogą prawie ją kupiłem...ale, że już mi sie nie chcialo czekac na płyte a abita mieli na stanie to kupiłem abita :) jestem i tak zadowolony :D ale uważam, że epoxy wygrywaja cena/jakość!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grzesiu napisał(a):

A prosze(proc więcej nie daje rady). W weekend chyba zrobie pin-moda i zobaczę czy mobo leci do 375HTT wraz z prockiem :D

http://img364.imageshack.us/img364/9071/12...z23322253qg.jpg

a co to jest?

w sensie drut mode?

Edytowane przez Pageup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mialem chrapke na Dfi Infinity s754 + Sempron 2800 no ale nigdzie jej nie ma

to tez sie zastanawiam nad Abit nv8 ale boje sie ze ciezko bedzie na tej plycie procka wykrecic a chcialbym miec te 2600mhz na stale

aha zauwarzylem ze teamt o tej plycie umiera moze byscie chlopaki ozywili ten watek ?:)

Edytowane przez Jeffrey

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grzesiu napisał(a):

A prosze(proc więcej nie daje rady). W weekend chyba zrobie pin-moda i zobaczę czy mobo leci do 375HTT wraz z prockiem :D

2093970[/snapback]

coś takiego. Tobie się to nie przyda bo mozesz wysokie vcore z biosu ustawiać a ja niestety nie.

Ale to jest do s939

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeffrey napisał(a):

no niby masz ale moze byc tak ze trafiles akurat na taki egzemplz plyty a z tego co wiem to kazda dfi ladnie sie kreci

To racja, ale awaryjność tych płyt i niekompatybilność z róznym sprzętem jest dość spora, wiec jak ktos chce miec bezproblemowy komputer to wezmie cos 3 innych firm (asus/epox/abit).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeffrey napisał(a):

no niby masz ale moze byc tak ze trafiles akurat na taki egzemplz plyty a z tego co wiem to kazda dfi ladnie sie kreci

przerobiłem jeszcze 2 takie i te htt350MHz robia napewno :) wiecej nie wiem bo brak czasu/proca na sprawdzanie.

a z tego co podał grzesiu wyrzuciłbym asusa bo ubogi do oc jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muniol napisał(a):

Ja dzisiaj wlasnie zamowilem tego Abita- jutro wieczorem pewnie bede juz testowal. Jakby co, to mam jeszcze mozliwosc zmiany zdania, wiec piszcie, jesli uwazacie, ze to zly wybor (i oczywisci uzasadnienie). Pzdr.

Dobry wybór ;) A po przejsciu z K8NE to juz w ogole ;] niebo a ziemia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

k8Ne to byla masakra! Pierwsza sztuka- gubia sie pliki systemowe- 2 tyg. w serwisie. Druga sztuka po 2 dniach trzeba bylo updatowac bos- tydzien w serwisie. Oddali i okazalo sie ,ze nie dziala dzielnik dla pamieci 2/2. W koncu oddali mi kase:)

EDIT: Oczywiscie wczoraj zamowilem i uslyszalem "jutro ok. 15 do nas dojedzie". Dzisiaj slysze: "Wiem Pan co... tak dokladnie to nie wiemy kiedy ona moze sie pojawic"- zajebiscie...

Edytowane przez Muniol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto co dziś odkryłem na mojej płycie :D

Ramy ustawione w biosie na DDR466...

p.s. Tak ma tylko moja płyta czy inne też?:> i czy ten dzielnik wspiera kontroler pamięci czy moja płyta go wymusza?:>

post-4066-1147314109_thumb.jpg

Edytowane przez Pageup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaSell napisał(a):

Ruskie po 430HTT na tej mobo robili :D

A Polskie wiecej robi na dfi :P

Dołączona grafika

[zima oc] to był moje początki i jeszcze nazwy "fsb" używałem :P

a potem na zwykłej wodzie :)

Dołączona grafika

Tyle o htt dodam od siebie B)