Skocz do zawartości
Scitrek

Nowy Komp Za Ok 3700 Zl

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam szczerą nadzieje, ze 7800gt bedzie duuzo wydajniejszy od gto2, ale jestem realistą i wiem, ze cudow nie bedzie raczej, i ze do 7800gt bym musial dorzucic (dzisiaj) minimum 250zl ;/

Fakt, wydajnosc bedzie wieksza, ale gdyby nie HDR, to przy ponownym wyborze bralbym GTO2 niz 7800GT pomimo wszystko :!:

Jednak HDR jest, teraz niezbytnio wiem, co zrobic z gto2...

7600GT po OC:

http://pcarena.pl/art-425,9.html - 660o 3Dmarek05

http://pcarena.pl/art-425,4.html - x850 xt pe (czyli mniej wydajno od mojej gto2 o 1k pkt) i reszta kart; porownac mozna, jak 7600gt wypada w stosunku do x850 xt pe, ktory to wypada jak 7800gt bez OC ;/

Oczywiscie poza aplikacjami HDR/SM3 (np. 3Dmark06).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No oczywiście x850 xt pe jest wydajniejszy od 7600GT nie po O/C a 7600 po O/C, przynajmniej wg. tych testów bedzie miało tyle samo punków co x850 pe. No i teraz biorąc ceny z komputronika - GTO2 ok. 870 zł a 7600 GT ok. 840 zł, i dokładając do tego wyniki z innych marków to chyba wiadomo która karta jest lepsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@GreenGo, wiec nie bierz cen z Komputronika :!:

Poza tym, czesc gto2 sie podkreca jeszcze wyzej niz x850 xt pe, ale kilka tez nizej...

Wg mnie warto brac 7800GT, na ktorego zbieram teraz $$$...

A nie bawic sie w jakies premierowe 7600GT...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma sensu sie pchac w x850... w nowych grach gdzie jest obsluga hdr i sm 3.0 to bez podkrecenia 7600 gt jest lepszy od tego radzia... do tego te 7600 gt sie ladnie kreca, a taki x850 jest juz na maxa wyzylowany...

cena 7600 gt - 750 zl

btw. ten test jest dziwny... bo jak 16 potokowy radek moza byc prawie tak samo dobry jak 7800 gt, ktory ma 20 potokow i lepsza architekture - daj pan spokuj z tym testem

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie :D !!! Wkoncu zamowilem kompa :D :D :D

Zdecydowalem sie jednak na Sandiego, Epoxa i MSI 7800 GT ;]

Mam nadzieje ze trafny wybor.

Wszystko procz AC Freezera i Tagana TG430 U-15 kupilem w apollo.pl

caly zestaw bedzie mnie kosztowal ok 3733 zl razem z przesylka.

Teraz z niecierpliwoscia czekam na przesylke i jak juz bede mial to podziele sie wrazeniami i osiagami :-P

P.S.

..... a Wy dalej o tym :-P :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@GreenGo, opieram sie na swoim doswiadczeniu mowiac o GTO2, a mowiac o 8000pkt 7800GT bez OC opieram sie na szerokodostepnych testach w Internecie.

Komp zamowiony, temat zakonczony... Mam nadzieje.

@Scitrek, zdaj koniecznie pozniej sprawe, jak sie 7800GT w praktyce (OC (i nie tylko, oczywiscie)) sprawuje!

Nie wiem ktorej firmy 7800gt brac, ale to i tak na razie przyszlosc, wiec nie tak pilne...

Tak, niektorzy ciagle kontynuują bezsensowny temat... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@GreenGo, sluchaj, zakonczmy tę dyskusję.

Ja mowie tylko o tym, ze moj gto2 ma wydajnosc porownywalna do 7800GT bez OC, a Ty ciagle prawisz cos o swom podkrecaniu na moim WC 7800GT :|:| :? :?

Ma taka wydajnosc, wiec ma taka wydajnosc, a OC 7800GT to inna kwestia.

Wada gto2 jest brak HDR/SM3, gdyby nie to, to za te cene bylaby to bardzo dobra karta...

Edytowane przez lores

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@GreenGo, sluchaj, zakonczmy tę dyskusję.

Ja mowie tylko o tym, ze moj gto2 ma wydajnosc porownywalna do 7800GT bez OC, a Ty ciagle prawisz cos o swom podkrecaniu na moim WC 7800GT :|:| :? :?

Ma taka wydajnosc, wiec ma taka wydajnosc, a OC 7800GT to inna kwestia.

Wada gto2 jest brak HDR/SM3, gdyby nie to, to za te cene bylaby to bardzo dobra karta...

No, ale jemu chodzi, że ty masz blok wodny na karcie graficznej ;)

A to już inna sprawa - bez O/C twoja karta to cienizna w porównaniu do 7800GT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wiec potwor doszedl :D. Co prawda 2 dni temu ale nie mialem mozliwosci napisania wczesniej.

Testujac w 3D markach osiagnelem takie wyniki bez o/c

3D Mark '03 - 14394

3D Mark '05 - 6757

Nie sa oszalamiajace, szczegolnie w 3D Mark '05 dlatego trzeba cos z tym zrobic :D

...

Teraz zabieram sie za krecenie, jesli wszystko pojdzie dobrze, podam wyniki ;]

Pozdro!!

Edytowane przez Scitrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi