cauliflower Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Witam wsyzstkich, szukam i szukam i nic, zarejestrowałem się więc żeby założyć tego posta i prosić o pomoc. Mam SPVM3000 oraz 2 komputery z Windowsem XP w domu. Kupiłem router WIFI USR MAXg http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21450 oraz karte do odbioru http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21453 Mam także internet z telewizji kablowej Multimedia 512/128. Mam pytanie bo nijak nie mogę sobie z niczym poradzić. Podłączyłem router wg.instrukcji, czyli wpiąłem między modem a komputer i chciałbym mieć możliwość korzystania z internetu na drugim komputerze i telefonie bez potrzeby włączania tego do którego podłączony jest router. Błagam, powiedzcie jak przeprowadzić konfigurację krok po kroku albo dajcie linka. Szukałem i nic co by do mnie przemawiało nie znalazłem, ja nawet nie wiem co to jest to durne DNS i WINS itp. POMOCY chłopacy !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 hm.. przeczytaj: instrukcje do routera dane od ISP ( nie znam tego ale moze ma filtrowanie po MACu ( DHCP ) a moze reczne ustawienia ( IP, brama, DNS ) telefon-jak: kabelek? Bluetooth? wszystko kawa na lawe? :P zapodaj konkretny problem to cos wymyslimy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) Multimedia zczytuje numer MAC karty sieciowej (modemu). Więc chyba nie skorzystasz sobie z 2 komów jeśli nie masz odpowiedniego abonamentu ale to pomijam bo ty pytasz o telefon. No cóż chyba musisz poszukac w nim mozliwosci zmiany numeru MAC i tam zmieniac na ten co masz na modemie z tym, ze jak bedziesz korzystal z wifi na PSv to bedziesz musial odlanczac komputer. Szkoda zachodu... Edytowane 29 Marca 2006 przez Vadeer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cauliflower Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 hm.. przeczytaj: instrukcje do routera dane od ISP ( nie znam tego ale moze ma filtrowanie po MACu ( DHCP ) a moze reczne ustawienia ( IP, brama, DNS ) telefon-jak: kabelek? Bluetooth? wszystko kawa na lawe? :P zapodaj konkretny problem to cos wymyslimy dzieki :) Telefon chciałbym podłączać po wifi tzn. komputer wyłączony, włączam telefon uruchamiam wifi i surfuje w telefonie :D No i tak samo drugi komputer, pasowałoby żeby po odpaleniu go działał internet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...