Gość Briareos Napisano 29 Marca 2006 Zgłoś Napisano 29 Marca 2006 Chlebek kroimy, lub kupujemy krojony. Do miski wrzucamy 2 jajka [zawartość dwóch skorupek;], dolewamy mleka, pieprzymy, solimy. Na patelni rozgrzewamy olej. Chleb dobrze namaczamy w uzyskanym roztworze. Na gorącą patelnię wrzucamy namoczony chlebek i smażymy z każdej stony aż do uzyskania złocistej barwy. Smacznego ;] Pyszne ;] Można dodać ser żółty, szynkę, pomidora... Ogólnie bardzo szybkie i smaczne jedzonko ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sid Napisano 29 Marca 2006 Zgłoś Napisano 29 Marca 2006 Jadam podobne tylko na słodko ;) Pyszne i sycące ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo23 Napisano 29 Marca 2006 Zgłoś Napisano 29 Marca 2006 W skrócie grzanki :mrgreen: Sycą :blurp: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camilos Napisano 29 Marca 2006 Zgłoś Napisano 29 Marca 2006 Wypaśne, tylko ja nie maczam w mleku. Tylko jajko i jakieś przyprawy. Nawet pascal robił ta "potrawę". Chociaż i tak jak kiedyś mój tata zrobił potrawę Pascala to trzeba było ją do śmieci wywalić, bo była okropna. hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Briareos Napisano 29 Marca 2006 Zgłoś Napisano 29 Marca 2006 (edytowane) To troszkę co innego niż Grzanki ;] Ciekawe, jakby tak zrobić roztwór jajka i piwka przyprawionego ;] Maczamy chlebek i na patelnię ;] Pascal - po prostu do śmietnika [; Hehe ;] Edytowane 29 Marca 2006 przez Briareos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JROX Napisano 30 Marca 2006 Zgłoś Napisano 30 Marca 2006 Ja robie podobnie bułki. Do miski wrzucam tarty ser zółty, 2 jajka, szyneczke i coś extra :P pieprz i sól <- mieszamy Potem przekrojone bułki tym "smaruje" i wrzucam na patelnie z rozgrzanym olejem lub czymś innym ;) Pyyyyyycha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shakell Napisano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2006 Mmmm ja to jadłem jak byłem malutki - wspomnień czar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter6576 Napisano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2006 Kiedyś wyczytałem, że to się fachowo nazywa grzankami kubusia puchatka :P bardzo je lubię ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koti Napisano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2006 Tosty francuskie :) *klik* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter6576 Napisano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2006 Ja to wyczytałem w jednej z książek o przygodach kubusia puchatka :D chociaż jakiś czas temu to było... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldskul Napisano 18 Maja 2006 Zgłoś Napisano 18 Maja 2006 Grzanki są przepyszne i sycące. Wogóle ja to dużo jem i cieszę się, że po mnie tego nie widać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenghisKhan Napisano 22 Maja 2006 Zgłoś Napisano 22 Maja 2006 sprobowalem ale cos nie wyszlo;] no coz nastepnym razem bedzie lepiej (moze inny rodz chlebka wezme bo ten w srodku sie nie przypiekł a w kuchni juz szaro bylo od dymu...nimniej jednak zjadalne ;] łocz dys :lol: przygotowanie masy: dodatki: i: duzo ziol itp:P ofiary: typłanie w błotku :lol: smazenie [....] i: rev 0.1 rev 0.2 nawet bylo dobre musze sobie troche skilla pocwiczyc to beda pyszne wychodzic;] pozdr B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldenSo Napisano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2006 Wiem że odkopuje :) Znakomity jest dobrze wymieszane jajka z mlekiem. Chlebek koniecznie dobrze zamoczony. Na patelni z olejem smażymy aż lekko zczernieją ;) (no tak żeby trwarde były, można łopatką zobaczyć), są wtedy chrupiące. Znakomity sposób aby zużyć czerstwy chlebek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FastlY Napisano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2006 potrawa zwana potocznie chlebem odsmażanym :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietia(lania) Napisano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2006 ee to ja mam jeszcze inna wersje : chleb , koniecznie stary ( ale nei such coby sie dalo pokroic spokojnie ) moczymy w wodzie i na patelnie , oczywiscie na rozgrzanym masle ... a pozneij jak juz ciutke sie odgrzeje wbijamy na gore jajko solimy , czekamy jeszcze troche az bialko siezetnei i mamy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbass Napisano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2006 Ja go mocze w jajku+vegeta :) ale przy najblizszej okazji sprobuje z mlekiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
costi Napisano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2006 Mleko daje to, ze jajko nie zostaje na wierzchu, tylko wsiaka w chlebek, dzieki czemu tost jest podgrzany na calej grubosci (i nadal ladnie przypieczony po wierzchu). Osobiscie uwielbiam w wersji na slodko z jakims dzemem, ale i inne dodatki dobrze sie z tym komponuja. Potrawa uniwersalna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbass Napisano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2006 Szybkie jedzienie w akadmiku :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeHow Napisano 2 Września 2006 Zgłoś Napisano 2 Września 2006 Oj oj, cudnie to wyglada :) czuje, ze na najblizszej imprezie zaserwuje taka przekaske wszystkim gosciom :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Caleb Napisano 2 Września 2006 Zgłoś Napisano 2 Września 2006 Byle nie pod vode albo browara bo będą haftować lepiej niż stare babcie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeHow Napisano 2 Września 2006 Zgłoś Napisano 2 Września 2006 ej ej, ale dlaczego taki wniosek? wlasnie pod wÓ chcialem zaproponowac :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Caleb Napisano 2 Września 2006 Zgłoś Napisano 2 Września 2006 No nie wiem, ja mam takie doświadczenia że kto pije vóde i mleko rzyga daleeeeko :lol2: a dorzucając do tego jajka to już wogóle niezły hardcore - ale próbuj może tobie nie zaszkodzi - w sumie zależy ile chce wypić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeHow Napisano 2 Września 2006 Zgłoś Napisano 2 Września 2006 jak najwiecej ;] . To mleko mnie martwi :] . Zrobie jakis upgrade i bedzie pysznie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orgiusz Napisano 2 Września 2006 Zgłoś Napisano 2 Września 2006 [ot] Jezeli jak najwieciej to skup sie na zimnych przekaskach albo naprawde goracych i tlustych daniach :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeHow Napisano 2 Września 2006 Zgłoś Napisano 2 Września 2006 Gorace i tluste :] to lubie i to wiem, ale ile można wpieprzać żurek do wódki? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadeX Napisano 2 Września 2006 Zgłoś Napisano 2 Września 2006 mleko + wóda = haft z jajem też nawet kumpel po jajecznicy i kilku piwach musiał iść na ubocze i ulżyć sobie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...