Skocz do zawartości
misiex

Jaki Procek Za 300-350 Pln...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam dylemat bo składam bratu kompa i większość części dałem swoich, ale trzeba dokupić procka, ponieważ budżet jest mocno ograniczony jest to trudny wybór, cena tak 300-350 może ew pare złoty więcej,

zastanawiam się nad kupnem celerona ale nie jestem do tego pomysłu przekonany,

To ma siedzieć w MSI 845PE MAX Link do opisu płyty

Jak byście doradzili to byłbym wdzięczny bo już sam nie wiem co mam kupić, a dodam że zegar mógłby sie mieścić w granicach 2,5 - 2,6 i więcej :lol2: (mojego P4 2,8 N pociągnąłem do 3,150 dalej się nie dał)

Będe wdzięczny za jakieś sugestie :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

mam dylemat bo składam bratu kompa i większość części dałem swoich, ale trzeba dokupić procka, ponieważ budżet jest mocno ograniczony jest to trudny wybór, cena tak 300-350 może ew pare złoty więcej,

zastanawiam się nad kupnem celerona ale nie jestem do tego pomysłu przekonany,

To ma siedzieć w MSI 845PE MAX Link do opisu płyty

Jak byście doradzili to byłbym wdzięczny bo już sam nie wiem co mam kupić, a dodam że zegar mógłby sie mieścić w granicach 2,5 - 2,6 i więcej :lol2: (mojego P4 2,8 N pociągnąłem do 3,150 dalej się nie dał)

Będe wdzięczny za jakieś sugestie :rolleyes:

szukaj jakiegos P4 z HT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj jakiegoś P4 2,4GHz FSB 800MHz z HT. Mi na Pentagramie 120 Cu chodzi Rock stable na 3,3GHz (D1), jakaś straszna padaka ci się trafiła 2,8@3,15GHz na w zasadzie takiej samej mobo jak moja (ja mam zwykłego Abita IC-7), może pamięci masz 1:1 i nie wyrabiają (ja mam 5:4 i też już memki nie wyrabiają - czekam na nowe :wink: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten wynik to był na tej starej MSI na obenym abicie jeszcze nie kręciłem za mocno bo właśnie pamięci nie wytrzymywały(kingstony) teraz przerabiam BigTowera i będe ładował tam WC i wtedy sie pobawie,

A ten procek ma byś właśnie na MSI więc FSB800 odpada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz potrzebna szybka rada, czy dobrze bym zrobił wymnieniająć ten procesor co mam (w podpisie) na ten:

SPECYFIKACJA PROCESORA

GNIAZDO : SOCKET 478

PROCES TECHNOLOGICZNY : Prescot

CZĘSTOTLIWOŚĆ TAKTOWANIA PROCESORA : 2.800MHz

FSB NOMINALNA : 200 MHz FSB EFEKTYWNA : 800 MHz

MNOŻNIK: 20 X

CECHE L2: 1MB

ZASILANIE RDZENIA: 1.525V

OBUDOWA: mPGA478

ROZSZERZENIE INSTRUKCJI: MMX SSE SSE2

ARCHITEKTURA : NetBurst

TECHNOLOGIA: HyperThreading