misiex Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Witam, mam dylemat bo składam bratu kompa i większość części dałem swoich, ale trzeba dokupić procka, ponieważ budżet jest mocno ograniczony jest to trudny wybór, cena tak 300-350 może ew pare złoty więcej, zastanawiam się nad kupnem celerona ale nie jestem do tego pomysłu przekonany, To ma siedzieć w MSI 845PE MAX Link do opisu płyty Jak byście doradzili to byłbym wdzięczny bo już sam nie wiem co mam kupić, a dodam że zegar mógłby sie mieścić w granicach 2,5 - 2,6 i więcej :lol2: (mojego P4 2,8 N pociągnąłem do 3,150 dalej się nie dał) Będe wdzięczny za jakieś sugestie :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Nie ładuj się w Celerona D. Za tą cenę kupisz na Allegro P4 2,4 lub 2,53, a jak dołożysz do 370zł to 2,66 ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Witam, mam dylemat bo składam bratu kompa i większość części dałem swoich, ale trzeba dokupić procka, ponieważ budżet jest mocno ograniczony jest to trudny wybór, cena tak 300-350 może ew pare złoty więcej, zastanawiam się nad kupnem celerona ale nie jestem do tego pomysłu przekonany, To ma siedzieć w MSI 845PE MAX Link do opisu płyty Jak byście doradzili to byłbym wdzięczny bo już sam nie wiem co mam kupić, a dodam że zegar mógłby sie mieścić w granicach 2,5 - 2,6 i więcej :lol2: (mojego P4 2,8 N pociągnąłem do 3,150 dalej się nie dał) Będe wdzięczny za jakieś sugestie :rolleyes: szukaj jakiegos P4 z HT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Poszukaj jakiegoś P4 2,4GHz FSB 800MHz z HT. Mi na Pentagramie 120 Cu chodzi Rock stable na 3,3GHz (D1), jakaś straszna padaka ci się trafiła 2,8@3,15GHz na w zasadzie takiej samej mobo jak moja (ja mam zwykłego Abita IC-7), może pamięci masz 1:1 i nie wyrabiają (ja mam 5:4 i też już memki nie wyrabiają - czekam na nowe :wink: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiex Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Ten wynik to był na tej starej MSI na obenym abicie jeszcze nie kręciłem za mocno bo właśnie pamięci nie wytrzymywały(kingstony) teraz przerabiam BigTowera i będe ładował tam WC i wtedy sie pobawie, A ten procek ma byś właśnie na MSI więc FSB800 odpada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiex Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 To teraz potrzebna szybka rada, czy dobrze bym zrobił wymnieniająć ten procesor co mam (w podpisie) na ten: SPECYFIKACJA PROCESORA GNIAZDO : SOCKET 478 PROCES TECHNOLOGICZNY : Prescot CZĘSTOTLIWOŚĆ TAKTOWANIA PROCESORA : 2.800MHz FSB NOMINALNA : 200 MHz FSB EFEKTYWNA : 800 MHz MNOŻNIK: 20 X CECHE L2: 1MB ZASILANIE RDZENIA: 1.525V OBUDOWA: mPGA478 ROZSZERZENIE INSTRUKCJI: MMX SSE SSE2 ARCHITEKTURA : NetBurst TECHNOLOGIA: HyperThreading ARCHITEKTURA : NetBurst tylko nie wem jak z podkręcaniem, ma to jakiś sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Różnią się chyba tylko ilością cache L2, bo ten na który chcesz wymienić ma go 1MB. Ten co masz obecnie pracuje na FSB 800? Z malutką dopłatą możesz wymienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...