Klaks5g Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Siema;) Mam pewien problem mianowicie używam photoshopa cs2 i nie wiem co mam zrobić w tej sytuacji. Otwieram dowolne zdjęcie i tworze nową warstwe którą wypełniam kolorem białym i określam tryb ewolucji na dislove i zmieniam przezroczystość na 1-5% i chcem mieć dokładnie taki efekt który w ten sposób otrzymałem jednak po spłaszczeniu tej warstwy wychodzi zupełnie coś innego. Co mam zrobić by po spłaszczeniu obrazka uzyskać dokładnie taki sam efekt jaki uzyskałem na dwóch oddzielnych warstwach(1-ze zdjęciem, 2- wypełniona kolorem białym i o trybie ewolucji:disslave" o przezroczystości 1-5%) Byłbym bardzo wdzięczny za rozwiązanie tego problemu z góry dziękuje ps. wydaje mi się że u wszystkich coś takiego się zdarza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) 1.Masz gotowe dwie warstwy (jedna fota a druga disslave i te 5% widoczności) 2. Zaznaczasz obie (Ctrl + myszka klik) (Menu warstw po prawej) 3. Klikasz prawym przyciskiem myszy i dajesz "Merge Layers" albo "Łącz warstwy" :> I powinno być OK - przynajmniej u mnie to działa zawsze. EDIT : Ewentualnie jak po złączeiu warstw wychodzą Ci takie kwiatki to jeszcze przez złączeniem zapisz to np. w *.bmp czy *.jpg ;) albo "Print Screen" :lol: ;] Edytowane 29 Marca 2006 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaks5g Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 1.Masz gotowe dwie warstwy (jedna fota a druga disslave i te 5% widoczności) 2. Zaznaczasz obie (Ctrl + myszka klik) (Menu warstw po prawej) 3. Klikasz prawym przyciskiem myszy i dajesz "Merge Layers" albo "Łącz warstwy" :> I powinno być OK - przynajmniej u mnie to działa zawsze. EDIT : Ewentualnie jak po złączeiu warstw wychodzą Ci takie kwiatki to jeszcze przez złączeniem zapisz to np. w *.bmp czy *.jpg ;) albo "Print Screen" :lol: ;] ok teraz to mi działa ale jak chcem naprzykład złączyć nową warstwe z warstwą którą wypełniłem białym kolorem i ustawiłem na niej tryb disslove z przezroczystością 5 % to wychodzi mi coś innego dlaczego tak się dzieje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...