Skocz do zawartości
Similas

Gdzie Sie Podzialy Tamte 14tki... Czyli Jaki Lap 14"?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Otóż od dłuższego czasu rozważam kupno laptopa... Obecnie mój typ to Asus A6r, o którym było wiele. Jednak jedno co mi nie leży w tym Asusku to rozmiar... Martyca 15" panoramiczna czyni go trochę za dużym. W związku z tym usilnie poszukuję lapka 14" (wxga albo i nie...), który by miał sensowne wymiary... Oto co wygrzebałem:

Acerek

http://www.softon.pl/sklep/index.php?s=produkt&pid=2976

wada - marna gwaracja i dość niewyjściowa matryca...

albo któryś z tych:

Aristo

http://notebook.strefa.pl/main/aristo_slim_300.php

Albo... Optimus :/

http://www.notebook.strefa.pl/main/optimus...ibook_m600w.php

rezultat dno totalne... Nie ma sensownej 14tki w cenie do 3500 PLN :/

Co rozumiem pod pojęciem sensowna?

Grafika > intel 900 (stąd optimus :/)

Ram >= 512MB

Procesor = celeron...

Gwarancja 2 lata...

Może ktoś ma jakieś propozycje co jeszcze???

Pozdrawiam, Similas :)

Edytowane przez Similas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IBM T42p z 14,1" matryca 1400x1050... Do wyrwania na allegro byla uzywka za okolo 4000.

A tak to polece cos z tej kategorii...

http://www.allegro.pl/search.php?string=T4...&category=14765

Jak mam byc szczery, to w nic inngo po przejsciach z ACerem sie nie pakowalbym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no trzeba przyznac ze sie w baniakach poprzewracalo kompetnie producentom sprzetu, dla mnie to porazka ze wszedzie tylko same panoramiczne matryce. Trafic na jakis sensowny zbalansowany konfig i matryce 14" to prawie niemozliwe... a niby taki wybor szeroki...

Zeby kupic cos o sensownych wymiarach to trzeba kupowa lapki z poprzedniej epoki na allegro po 2300zl - one maja dla mnie akceptowalne wymiary.

Edytowane przez kurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i kupilem...po kilku miesiacach rozmyslan... Kupilem Acera 2423... Niby wszytlko pieknie, ladnie, ale wykonanie tragiczne... Na szczescie laptop kosztowal mnie tylko 2200 :/ Dokupilem 3letnia gwarancje z ubezpieczeniem i ramu 1GB i nawet to dziala dosc zwawo... Grac nie zamierzam, bo i sie w sumie nie da (w 3dmarq01se 3800 pkt, tak ze jakies starocie pojda :) ) Bieda tylko jak pisalem z wykonaniem... Wsadzilem lapa do plecaka i po 2 dniach noszenia na klapie takie slady, jak bym papierem sciernym sie bawil... :)) Szit jakich malo :) Powiem tak... Nie kupujcie acera jak wam zalezy na czyms trwalym... :) Jak wam zalezy na lapie... to lepiej kupic takie cus niz uzywke :)

Pozdrawlienia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i kupilem...po kilku miesiacach rozmyslan... Kupilem Acera 2423... Niby wszytlko pieknie, ladnie, ale wykonanie tragiczne... Na szczescie laptop kosztowal mnie tylko 2200 :/ Dokupilem 3letnia gwarancje z ubezpieczeniem i ramu 1GB i nawet to dziala dosc zwawo... Grac nie zamierzam, bo i sie w sumie nie da (w 3dmarq01se 3800 pkt, tak ze jakies starocie pojda :) ) Bieda tylko jak pisalem z wykonaniem... Wsadzilem lapa do plecaka i po 2 dniach noszenia na klapie takie slady, jak bym papierem sciernym sie bawil... :)) Szit jakich malo :) Powiem tak... Nie kupujcie acera jak wam zalezy na czyms trwalym... :) Jak wam zalezy na lapie... to lepiej kupic takie cus niz uzywke :)

Pozdrawlienia :)

:blink: cos sciemniasz kolego ze od noszenia laptopa w plecaku masz otarcia jak od papieru sciernego. Moze masz cos nie tak z tym plecakiem, jakis plastik ci rysuje <_< Ja swojego Acera nosze juz od 9 miesiecy i nawet mikroskopijnej ryski nie mam :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: cos sciemniasz kolego ze od noszenia laptopa w plecaku masz otarcia jak od papieru sciernego. Moze masz cos nie tak z tym plecakiem, jakis plastik ci rysuje <_< Ja swojego Acera nosze juz od 9 miesiecy i nawet mikroskopijnej ryski nie mam :blink:

Zgadzam się. Mój 3613 chodzi dziennie do roboty nie ma rys, taktuje na 2ghz, działa 4 godziny i jest dobrze. Jak jesteś burak to i kowadło popsujesz. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się. Mój 3613 chodzi dziennie do roboty nie ma rys, taktuje na 2ghz, działa 4 godziny i jest dobrze. Jak jesteś burak to i kowadło popsujesz. B)

Hm... czy ja ci cos kolego zrobilem ze mnie od burakow wyzywasz? Po prostu mowie jak jest - IMO nie potrzebnie ten plastik na klapie jest polakierowany i tyle... Plecak nie jest przystosowany do noszenia lapa, wiec moze miec w srodku jakies ostrzejsze elementy, a i byl dosc wypchany... Tyle ze HP Omnibookowi wczesniej to nie przeszkadzalo... Poza jakoscia wykonania nie mam zadnych innych zastrzezen...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podepnę się pod temat żeby nie zakładać nowego...

co sądzicie Toshibie M100-165 - da się na tym chyba w jakiegoś PESa 5 na nudnym wykładzie pograć (X1400 256+256MB), małe to to, na coreduo, dysk 80tka wystarczy, no i w gre wchodzi od razu rozszerzenie pamieci do 1GB :)

ewentualnie na przykład Asus A8JC-H003, ta sama konfiguracja (proc, ram, dysk, matryca, rozdzielczosc), ciutke tanszy, ale GF 7300 na pokładzie (jakos mam wieksze przekonanie do ATI w laptopach)

Edytowane przez M4ciek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi