Skocz do zawartości
łuk-a-sz

Problem Z Dyskiem Usb, Windows 2003

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam laptopa, mam do niego dysk w kieszeni na USB. Jak miałem windowsa XP dysk był wykrywany normalnie, posiadam teraz windowsa 2003 i dysk zostaje wykryty, pisze że urządzenie działa poprawnie, w menadżerze urządzeń w zakładce dyski jest on wykryty. Ale nie widzę go w moim komputerze.

Edytowane przez łuk-a-sz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Posiadam laptopa, mam do niego dysk w kieszeni na USB. Jak miałem windowsa XP dysk był wykrywany normalnie, posiadam teraz windowsa 2003 i dysk zostaje wykryty, pisze że urządzenie działa poprawnie, w menadżerze urządzeń w zakładce dyski jest on wykryty. Ale nie widzę go w moim komputerze.

sprawdź czy partycje są popranie rozpoznawane i czy są utworzone dla nich punkty montowania, możesz to zrobić w programie: diskmgmt.msc Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli to system w wersji enterprise to prawdopodobnie jest wyłączona usługa odpowiedzialna za automatyczne dodawanie nowych dysków. W takim przypadku trzeba przydzielic litery recznie. Ewentualni włączyc usługe to następnym razem powinien sie pojawic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam podobny problem ale jednak nieco inny.

Mam zwykły komputer i dysk pod USB. Problem polega na tym, że jak podłączam dysk do komputera, to wszystko chodzi ładnie, pięknie.

Jednak po ponownym uruchomieniu PC-ta w folderze Mój komputer nie widać już partycji dysku USB.

Za każdym włączeniem komputera muszę wyciągać i wkładać ponownie kabelek USB od dysku. Bardzo mi to przeszkadza.

Czy jest na to jakieś rozwiązanie?

Mój konfig:

Win XP Pro SP2

Płyta AsRock 939Dual-SATA2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi