łuk-a-sz Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) Witam Posiadam laptopa, mam do niego dysk w kieszeni na USB. Jak miałem windowsa XP dysk był wykrywany normalnie, posiadam teraz windowsa 2003 i dysk zostaje wykryty, pisze że urządzenie działa poprawnie, w menadżerze urządzeń w zakładce dyski jest on wykryty. Ale nie widzę go w moim komputerze. Edytowane 29 Marca 2006 przez łuk-a-sz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) Witam Posiadam laptopa, mam do niego dysk w kieszeni na USB. Jak miałem windowsa XP dysk był wykrywany normalnie, posiadam teraz windowsa 2003 i dysk zostaje wykryty, pisze że urządzenie działa poprawnie, w menadżerze urządzeń w zakładce dyski jest on wykryty. Ale nie widzę go w moim komputerze. sprawdź czy partycje są popranie rozpoznawane i czy są utworzone dla nich punkty montowania, możesz to zrobić w programie: diskmgmt.msc Edytowane 29 Marca 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Jezeli to system w wersji enterprise to prawdopodobnie jest wyłączona usługa odpowiedzialna za automatyczne dodawanie nowych dysków. W takim przypadku trzeba przydzielic litery recznie. Ewentualni włączyc usługe to następnym razem powinien sie pojawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 spróbuj zamontować nowe woluminy przy pomocy polecenia: mountvol /E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Już wpadłem na to.... Trzeba było jak pisaliście ręcznie ustawić literkę dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
znaj Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Witam, mam podobny problem ale jednak nieco inny. Mam zwykły komputer i dysk pod USB. Problem polega na tym, że jak podłączam dysk do komputera, to wszystko chodzi ładnie, pięknie. Jednak po ponownym uruchomieniu PC-ta w folderze Mój komputer nie widać już partycji dysku USB. Za każdym włączeniem komputera muszę wyciągać i wkładać ponownie kabelek USB od dysku. Bardzo mi to przeszkadza. Czy jest na to jakieś rozwiązanie? Mój konfig: Win XP Pro SP2 Płyta AsRock 939Dual-SATA2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...