piotrek72 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Zwracam się do was o pomoc w przeinstalowaniu (odnowieniu) mojego biosa (08 2003r). Pytań mam oczywiście kilka, pierwsze to prośba o pomoc który z trzech plików (na stronie matsonica do modelu mojej płyty są trzy pliki) mam wgrać, następnie czy postępowanie w instalowaniu biosa do mojego modelu będzie takie jak do ms8137c+, jeśli tak ty "chyba" wiem o co biega, chyba że będzie ktoś tak dobry i poinstruuje mnie punkt po punkcie, bo trochę mam stresa przed tym biosowaniem. następne trochę z innej beczki bo słyszałem że są biosy nie oryginalne ale czy są do mojego modelu,a jak są to czy warto je wgrywać, jeśli tak to proszę o namiary. Z góry wszystkim dzięki za wyrozumiałość. Pozdrawiam!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Skoro masz Ms8147c+ to sciagasz bios do Ms8147c+, w czym masz problem? Instrukcja jak wgrac bios powinna byc na stronie matsonic'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek72 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Skoro masz Ms8147c+ to sciagasz bios do Ms8147c+, w czym masz problem? Instrukcja jak wgrac bios powinna byc na stronie matsonic'a. W zakładce są trzy wersje tego modelu i trzy pliki do tych modeli płyt, więc mam problem bo to wszystko jest w jednej zakładce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Otworz obudowe i odczytaj z nadruku na plycie, ktora masz wersje, a pozniej sciagnij wlasciwy bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek72 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Otworz obudowe i odczytaj z nadruku na plycie, ktora masz wersje, a pozniej sciagnij wlasciwy bios.Problem w tym że na płycie jest MS8147C+ (i taki model podałem w tytule więc wiem co mam szukać) lecz na stronie matsonika w jednej zakładce są trzy modele ms8147c ms8147cr ms8147c+ i do nich są trzy pliki nie opisane więc dlatego mam problem co wgrać. A może ktoś zmieniał już bios w tym modelu to by się podzielił pliczkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Zmusiles mnie zebym wszedl na strone i zobaczyl o co Ci chodzi ;> Do trzech modeli jest ten sam bios (co chyba jest jasno napisane) i masz wgrac najnowszy, eh! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...