Skocz do zawartości
piotrek72

Bios Do Matsonic Ms8147c+

Rekomendowane odpowiedzi

Zwracam się do was o pomoc w przeinstalowaniu (odnowieniu) mojego biosa (08 2003r). Pytań mam oczywiście kilka, pierwsze to prośba o pomoc który z trzech plików (na stronie matsonica do modelu mojej płyty są trzy pliki) mam wgrać, następnie czy postępowanie w instalowaniu biosa do mojego modelu będzie takie jak do ms8137c+, jeśli tak ty "chyba" wiem o co biega, chyba że będzie ktoś tak dobry i poinstruuje mnie punkt po punkcie, bo trochę mam stresa przed tym biosowaniem. następne trochę z innej beczki bo słyszałem że są biosy nie oryginalne ale czy są do mojego modelu,a jak są to czy warto je wgrywać, jeśli tak to proszę o namiary. Z góry wszystkim dzięki za wyrozumiałość.

Pozdrawiam!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro masz Ms8147c+ to sciagasz bios do Ms8147c+, w czym masz problem?

Instrukcja jak wgrac bios powinna byc na stronie matsonic'a.

W zakładce są trzy wersje tego modelu i trzy pliki do tych modeli płyt, więc mam problem bo to wszystko jest w jednej zakładce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otworz obudowe i odczytaj z nadruku na plycie, ktora masz wersje, a pozniej sciagnij wlasciwy bios.

Problem w tym że na płycie jest MS8147C+ (i taki model podałem w tytule więc wiem co mam szukać) lecz na stronie matsonika w jednej zakładce są trzy modele ms8147c ms8147cr ms8147c+ i do nich są trzy pliki nie opisane więc dlatego mam problem co wgrać.

A może ktoś zmieniał już bios w tym modelu to by się podzielił pliczkiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi