Maniakalny Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) witam chciałem zaprezentować moje kolejne fc kompresor: elektrolux gl90tb 1/3hp jest cichszy niz moja lodówka minsk stojąca za ścianą skraplacz: 18cm szerokość, 17,5cm wysokość, grubosc 10cm + nidec 12cm @ 5V lub 7V parownik: chilly1 + elastyczna ssąca 45cm kapilara: 2,5m 0,8mm gaz: 404a Do skonczenia całosci brakuje 2-3 kawałków plexy 3mm. trochę fotek (jak ktoś bedzie chciał kupić fc to postaram się o lepsze ;)) skraplacz przed cięciem skonczony skraplacz pierwsze przymiarki taki sobie bending :P szronik przymiarki plexy front obudowa ma wymiary: długosc 50cm szerokosć okolo 22cm wysokosc 24cm temperatura bez zadnego obciązenia to -46*C, byłoby mniej, ale układ jest przystowany pod duze obciązenia więc na load nie wymięknie (mam nadzieje :P) PS. jeśli jest ktoś kto chciałby pobenchować na tym fc serdecznie zapraszam do Krakowa :) pozdrawiam Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 fajny układzik w realu fajniej wygladą niz na fotach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Witam mam takie pytanie troche nie zwiazane z tematem, ale tak sobie czytam o chlodzeniu freonem i kiedys znalazlem calkiem nowy wklad do lodowki wyglada to mniejwiecej tak: Mozna to do czegos wykozystac czy nadaje sie tylo na zlom ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 wykorzystać mozna, zależy czy kompresor sprawny bo nic więcej raczej z tego sie nie nadaje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Sprawne to jest na 1000% bo to wbrew pozorom jest nowe :) tzn kupione juz pare lat temu ale ani raz nieuzywane i sobie tak lezy niepotrzebne.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) ładnie chińczyków (czy co to jest) rysujesz B) Edytowane 29 Marca 2006 przez termit_tm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 panowie dość tego OT to jak nikt nie chce potestować :>?? na mojego amd k6 mógłbym dać :lol: ale zapinka zahacza o kondesatory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Hmmm trochę nie ten tego, jakby ciut za daleko a tak by się wpadło z P4 i byś się przekonał co potrafi Twój układ. Ogólnie spoko, bo zamknięte w obudowie a to mi się podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 panowie dość tego OT to jak nikt nie chce potestować :>?? na mojego amd k6 mógłbym dać :lol: ale zapinka zahacza o kondesatory Ale kompa trzeba całego brać?Czy wystarczy np mobo+cpu Będę w kraku przez następny łikend...ciekawy jestem czy mój venice ma cb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 ja nie mam nic z nowszych częsci :P wiec zasiłke + mobo + cpu + ewentualnie gpu trzebaby było wziąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmak Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Ja mieszkam blisko wiec może by się jakoś umówić :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 mozliwe ze jutro jakies testy pod obciązeniem jesli wszystko pojdzie dobrze to układ bedzie można zobaczyć na targach we wrocławiu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmak Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Uda sie :) testy jakies porobimy przed impreza jeszcze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Ile byś sobie życzył za to FCe? Fajnie by było mieć rezerwę na gorące dni ;] Głośne toto jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Ile byś sobie życzył za to FCe? Fajnie by było mieć rezerwę na gorące dni ;] Głośne toto jest? Podlaczam sie pod pytanie choc spodziewam sie odpowiedzi "nie jest na sprzedaz" ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 żebyście nie czekali na autora pozwole sobie przytoczyć rozmowe via gg ; ] hinc (24-04-2006 22:56) ile chce za fycy? : P maniakalny2 (24-04-2006 22:56) 999 jest na sprzedarz i idzie na allegro za niedługo cena nie wiem czy prawdziwa czy wymarzona czy zaniżona ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) wrzucam troche fotek w dobrej jakości -srubki ktore mocują plexe będą zmienione na ładniejsze ;) -tego molexa do zasilania wentyli zmnienię na zasilacz 220V--> 12V, żeby FC bylo "samodzielne" cena hmm tak rzuciłem na szybko, chciałbym troszeczke wiecej :) proponuję zajżeć do działu "sprzedam" pozdrawiam Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Całkiem sporo jak na układ z części używanych, raven robił coś mocniejszego i wyszła cena podobna, a na nowych częściach. Szczerze, możesz to sprzedać taniej, a i tak sporo zarobisz na tym. I gdzie miałeś -42*C load ? O_O Jak winda stała to tak, ale jak S_pi sie puściło to do -37*C szło w górę. BTW, taniej, czyli 500zł Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Całkiem sporo jak na układ z części używanych, raven robił coś mocniejszego i wyszła cena podobna, a na nowych częściach. Szczerze, możesz to sprzedać taniej, a i tak sporo zarobisz na tym. I gdzie miałeś -42*C load ? O_O Jak winda stała to tak, ale jak S_pi sie puściło to do -37*C szło w górę. BTW, taniej, czyli 500zł dabrej reklamy to Ty mu nie robisz, ale niestety (stety?) mowisz prawde ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 czujnik zle dolegał i mialem -49*C no load, jak dałem paste to bylo juz -56*C :P za 500zł to by mi sie nie chciało robić , sprawdź w sklepie ile kątowniki kosztują alu grube 4mm i plexa :P a same czesci są uzywane, ale nie wiele i nie są ze złomu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Widziałem to FC na targach i muszę przyznać że rzeczywiście bardzo dobrze się prezentuje. :] A co do temperatur to jakiegoś screena albo fotkę wrzuć i po sprawie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 jesli ktoś chciałby znać szczegółowy kosztorys zapraszam na PW ogólnie moge powiedzieć ze na czesci wydałem 800zł, więc nie zarobie na tym SPORO a roboty było z tym duzo byłbym wdzięczny gdyby nikt nie dyskutował na temat ceny btw jak sie spoiler wstawia ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) [.spoiler] tekst [./spoiler] - bez tych kropek ofkros :wink: Edytowane 2 Maja 2006 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Co do ceny dyskutowac nie będe, ale mam uwagę do kosztorysu, który jest totalną bzdura ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 nowy front Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 ready to go :) docelowo ma chłodzic Conroe E6600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 fajna wyściółka- ty;lko sie trzeba było poświęcić takie swiństwa pić, żeby opróżnic flaszki :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 fajna wyściółka- ty;lko sie trzeba było poświęcić takie swiństwa pić, żeby opróżnic flaszki :lol:szklane byłyby za ciężkie ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...