lukasrz Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) Zamierzam zakupic jakas wypalare DVD i patrze na oferte np samsunga i spodobal mi sie jeden modelik z light scrible, mianowicie ten http://w2.sirius.pl/towar_karta.php?PubKat...&TowarId=20837# co o niej sadzicie ? chodzi mi o jakis konkretne opinie tej nagrywarki np osob ktore ja maja/mialy :] Jesli jest zla to czemu :) i co ewentualnie bedzie lepsze w tej cenie ? :) a moze to http://w2.sirius.pl/towar_karta.php?PubKat...1&TowarId=23939 :> Edytowane 29 Marca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Kup BenQ DW1650 dużo osób na tym forum ją poleca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Kup BenQ DW1650 dużo osób na tym forum ją poleca.True, ale moze byc to rowniez slynna Beq 1640, lub 1655 w sumie bez znaczenia ktora wezmiesz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) Ja tez polecam Benqa 1650, chyba najlepsza nagrywarka i do tego kosztuje 143zł w apollo. A co do 55 to posiada ona LS i kosztuje wiecej (185zł). Edytowane 29 Marca 2006 przez torque8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwszy Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 BenQ 1655 jest z LS jeśli ci zależy, a jeśli masz za mało problemów bierz samsunga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) BenQ 1655 jest z LS jeśli ci zależy, a jeśli masz za mało problemów bierz samsunga hehehe :) no skoro polecacie benka ;) to zapewne wezme 1655, dzieki za pomoc. pozdrawiam. Edytowane 30 Marca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) A jakies ciekawe LG w cenie ok 200zl z light scrible jest warte uwagi ? :> co do marki BenQ nie mam jakos zaufania, mozliwe ze wypalarki sa bardzo dobre, moze sie na nia zdecyduje ale musze rozwarzyc wszystkie mozliwosci, co sadzicie o tym LGiku http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=26214 Edytowane 30 Marca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 nagrywarki LG są kiepskie, ja polecam NEC'a , mam model ND-4550 i po zmianie biosu mam możliwość wypalania na płytach okładek (technologia LABEL FLASH) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 nagrywarki LG są kiepskie, ja polecam NEC'a , mam model ND-4550 i po zmianie biosu mam możliwość wypalania na płytach okładek (technologia LABEL FLASH) wiem ze nagrywarki LG CD-R/W sa bardzo dobre, chcialbym dowiedziec sie cos wiecej o ngrywarkach DVD od LG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 nagrywarki LG są kiepskie, ja polecam NEC'a , mam model ND-4550 i po zmianie biosu mam możliwość wypalania na płytach okładek (technologia LABEL FLASH) Polecasz, bo masz? Nagrywarek LG pewnie tez nigdy na oczy nie widziałes. Jezeli tego nie wiesz to zanim pojawił sie Benq nie było nic lepszego niz jeden z modeli LG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Tutaj masz testy roznych nagrywarek http://cdrlab.pl/article_lista_1.html. Poczytaj sobie i wybierz cos dla siebie :) Sam posiadam BenQ 1650 i jestem z niej zadowolony, odkad ja mam nie mialem zadnych problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 A ja stanowczo odradzam LG miałem 2 wypalary CD tej firmy o oba się zepsuły po kilku miesiącach :/ Moi koledzy też mają z nimi same problemy. Oczywiście nie wiem jak sprawa LG stoi w wypadku wypalarek DVD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Polecasz, bo masz? Nagrywarek LG pewnie tez nigdy na oczy nie widziałes. Jezeli tego nie wiesz to zanim pojawił sie Benq nie było nic lepszego niz jeden z modeli LG. napędów LG używałem od początku i na nagrywarce DVD sie skończyło ..... miałem na początku (od roku 98) napęd LG, potem nagrywarke LG i DVDrom LG i było wszystko z nimi wporzadku (napęd cd mam juz od 8 lat i dalej działa) ale ostatnio miałem nagrywarke LG, psuła płytki w dużych ilościach, po miesiącu wyminiłem na NEC'a i jestem zadowolny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Tutaj masz testy roznych nagrywarek 2050926[/snapback] napędów LG używałem od początku i na nagrywarce DVD sie skończyło ..... miałem na początku (od roku 98) napęd LG, potem nagrywarke LG i DVDrom LG i było wszystko z nimi wporzadku (napęd cd mam juz od 8 lat i dalej działa) ale ostatnio miałem nagrywarke LG, psuła płytki w dużych ilościach, po miesiącu wyminiłem na NEC'a i jestem zadowolny dziwne ze w swojej karierze ;) kupilem wiele wypalarek LG CD-R/W i kilka LG DVD-R/W w cenie do 200zl i zadan jeszce nie padla :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Ja równiez mam w domu dwa LG i obydwa chodza bez awaryjnie (jeden od ponad 5 lat a drugi 3 lat). Jesli chodzi o LG z LSem to najlepszy chyba bedzie 4166B, chociaz ja osobiscie wziąłbym benqa bo jest tanszy i ogolnie lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Hehe, ja w wykańczaniu LG jestem chyba najlepszy :D Padły mi już 3 napędy CD i 1 nagrywarka :P Jutro ma przyjsc do mnie nagrywarka dvd Samsunga za 150zł - żadna rewelka, ale mam już dość LG :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) Co do nagrywarek BenQ to zdarzaja sie niestety "lepsze i gorsze" partie tych napedow. Na szczescie ja ze swoja nie mialem zadnych problemow, ale niektorzy owszem mieli, wszystko jest opisane w topiku o tych nagrywarkach :) Edytowane 30 Marca 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Co do partii Benqa mogę się wypowiedzieć ja, posiadam Dw1640, która ma problem ze zrobieniem obrazów ok 1/2 orginalnych jak i przegrywanych cd/dvd jak i z zainstalowaniem poprawnym z tych nośników gier/systemu (te cd/dvd na benqu kolegi (zresztą od tej samej osoby w tym samym czasie wzięte), nec'u od 2 kolegi, lite-on'ie 3 kolegi, LG 4 kolegi i Philipsie koleżanki idą bez problemu) A i tak polecam dvd-rw od Benq'a :) (ponieważ problemy z crc miałem na starych napędach więc podejrzewam, że mój komp odstawia ******) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Hehe, ja w wykańczaniu LG jestem chyba najlepszy :D Padły mi już 3 napędy CD i 1 nagrywarka :P Mowa jest o nagrywarkach ;) CDromy LG to nie porozumienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Ja właśnie hołd składam cd-rom'owi LG (x52) bo musiałem go wpiąć zamiast Benqa mojego, żeby Windowsa zainstalować (Na Benqu 3 błędy przy kopiowaniu plików z cd i krytyczny na początku instalki, LG mielił 2x dłużej ale zero problemów) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Ja również polecę Nec'a ND-4550, co prawda mam niższy model [ ND-3520AW ] jednak z czystym sumieniem mogę polecić ND-4550. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...