Skocz do zawartości
kubajakubek

Gf4mx440 Se 64mb Z Tv-out Sparkle Problem Z Biosem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam karte graficzna gf4mx440 se 64mb z tv-out, szerokość magistrali pamięci 128, biosem 4.17.00.69.X6Efirmy sparkle.Karta na rdzeniu osiaga bez żadnych v-modów 390 !!! a na pamięciach 396 (pamięć samsung 4ns)

mam kilka pytań. Oto one:

1. czy moge wgrać bios od pełnowartoścowego gf4mx440 (ja posiadam gf4 mx440se ale jak u siebie w biosie zmieniam dzieki programowi X-BIOS Editor wartości dla GPU i memory to tylko wartość GPU zapisuje się jaka ustale a pamięć nadal na 332 automatycznie przechodzi) chciałem wgrać inny bios aby można było ustawić na stałe w biose np. dla opamięci 400.

2 Jeśli bym wgrał inny bios czy lepiej wgrać bios przeznaczony dla pamięci samsung 4ns (takie posiadam) czy do 5ns (może by lepiej się krecily??)

3 Skąd moge wziąś bios do mojej karty graficznej ?? szukałem na forum i w goglach lecz nic nie znalazłem. Może ktoś może mi przesłać swój bios ??

PROSZE POMOCY :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udalo mi się wpisująć komęde A:\nvflash -s...(nazwa pliku to te kropli lecz wpisywane bez rozszerzenia) -f...(nazwa pliku z rozszerzeniem) Czyli wygląda tak np.

" a:\nvflash -s nowy -f nowy.rom "

i po takim zabiegu na ślepo karta wstała bo nie posiadam karty pod pci tylko pod agp i to właśnie jedynie tego gf4 mx440 :) :P

Prosze może ktoś może mi przesłać bios od mx460 firmy nvidia lub Sparkle?? PLIZZZZZZZZZZZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi