Pogi Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Witam, Mam takie pytanie wlacza mi sie komputer i przy uruchamianiu na chwile wyskakuje czarny ekran i spowrotem zwykly ? co to moze byc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Witam, Mam takie pytanie wlacza mi sie komputer i przy uruchamianiu na chwile wyskakuje czarny ekran i spowrotem zwykly ? co to moze byc? zwykły to znaczy jaki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogi Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 zwykly czyli pulpit ktory sie uruchamia razem z systemem i wtedy na chwile czarny i spowrotem pulpit i tylko raz przy uruchomieniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Ja tez tak mialem... Pomogla zmiana sterow od grafy, wywalenie smieci i robali z systemu.... Ale raz powodowalo to Gadu-gadu, wiec radze je przeinstalowac....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 moze wtedy rozdzielczosc zmienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) mialem tak.. wina sterowników od grafy - w moim przypadku... Edytowane 30 Marca 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Na nvidii ekran się przeładowuje jesli kręci sie ze sterowników(czasem jesli uzywa sie innych opcji w sterownikach ładowanych przy uruchamianiu). Ale nie wiem jak to jest u Ati. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 na starych omegach tez mialem takie "przelaczenie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 a zeby nie zakaldac tematu... to m isie czesto komp uruchamia ponownie... :/ planuje zrobic formata.. ale jak to nie to to tylko szkoda czasu... ma ktos jakis pomysl co to moze byc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) zwykly czyli pulpit ktory sie uruchamia razem z systemem i wtedy na chwile czarny i spowrotem pulpit i tylko raz przy uruchomieniu to jest prawdopodobnie efekt detekcji trybu pracy magistrali przez usługę: ATI Smart lub aktywacja narzędzie szybkiej zmiany rozdzielczości lub efekt dostosowania przez sterownik karty graficznej synchronizacji poziomej/pionowej monitora, nie wiem dokładnie zwykle wyłączam wszystkie te zbytki i wszelkie problemy znikają Edytowane 30 Marca 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 a zeby nie zakaldac tematu... to m isie czesto komp uruchamia ponownie... :/ planuje zrobic formata.. ale jak to nie to to tylko szkoda czasu... ma ktos jakis pomysl co to moze byc ??przeciez my nie wrozki... :blink: podaj w jakich systuacjach sie to dzieje itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 wiem zenie wrozki :P (staly tekst na forum hehe:P) ale sek w tym ze nie ma konkretnej sytuacji... :/ czasami jak siedze w necie i slucham muzy (winamp), czasami jak zostawie na noc (emule sciaga) i rano uruchomiony od nowa, czasami to tylko same strony (np. przed chwila :P swiezo po wlaczeniu pisze posta) nie ma jakiejs konkretnej sytuacji :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Najlepiej byloby jakbys sprawdzil, kazdy podzespol np. u kumpla....... Moze masz ustawione automatyczne uruchamianie... wylacz to i sprawdz co mowi bluescreen..... Jesli nie stwierdzisz winy sprzetu, to formacik.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 To może zależeć zarówno od starownika jak i od karty grafiki. Kiedyś miałem GFa no i wszystko było całkiem normalnie, a na ATI mam coś takiego jak Ty (tak jakby monitor sie resetuje :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Najlepiej byloby jakbys sprawdzil, kazdy podzespol np. u kumpla....... Moze masz ustawione automatyczne uruchamianie... wylacz to i sprawdz co mowi bluescreen..... Jesli nie stwierdzisz winy sprzetu, to formacik.... nie bardzo wiem o czym mowa :P jakie automatyczn uruchamianie ?;p i gdzie tego szukac ?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Poprostu idz do kumla z kompem i sprawdzaj kazdy podzespol na jego kompie... np. wsadz swoje Ramy do jego kompa, swoja grafe na jego slot....itd.... Wylaczenie automatycznego uruchamiania.. wlasciwosci systemu>>>zaawansowane>>>uruchamianie i odzyskiwanie>>>ustawiene>>> I odznaczasz "Automatycznie uruchom ponownie"......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meeredith Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 LOL pluszek meeeeega porada :P zapewne pan NAinstalował nowe sterowniki na stare i z tąd ten efekt wyczyśc uzyj jakiegoś jeszcze porgramu do czyszczenia systemu po sterownikach i zainstaluj nowe powinno zadziałac :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 LOL pluszek meeeeega porada icon_razz.gif zapewne pan NAinstalował nowe sterowniki na stare i z tąd ten efekt wyczyśc uzyj jakiegoś jeszcze porgramu do czyszczenia systemu po sterownikach i zainstaluj nowe powinno zadziałac :] Cieszy mnie ze tak myslisz..... Tak zdecydowanie to beda stery, ze tez na to nie wpadlem..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 no nagrywalem nowe forsy na stare... a potem spowrotem na stare bo cos tam bylo nie tak... i to to mi resetuje kompa co jakis czas ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mapet Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 No to usun calkowicie stery od karty (z pomoca regcleanera albo innego) i zainstaluj najnowsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 spoko :P juz to zrobilem :P gdyby dalej cos bylo nie tak to sie odezwe :) dzieki wielkie za pomoc :P bo juz mialem nerwy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) Imho to moze byc tez wina zasilacza... napisz czym dokarmiasz swojego potwora :] W sumie komp nie taki prądozerny ale karta graf. moze sporo ciągnąć i wtedy jest zwis. przy takich restartach przewaznie nie wystepują bluescreeny bo to nie wina systemu tylko poprostu restart wywołany chwilowym brakiem dostepu do energii. Pozdro Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez mickey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) Zasilany jest jakims King Yes'em 300W :P wyczyscilem stery i wgralem najnowsze i jak narazie od mojego ostatniego posta w tym temacie jest ok :P Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez Lesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...