andrzey83 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) Witam. Moja kolezanka chce kupic nowego notebooka i poprosila mnie o pomoc w wybraniu jakiegos. Jako ze ja nigdy nie mialem notebooka to prosze Was o pomoc w wybraniu jakiegos. Sprzet potrzebny jej jest glownie do internetu, filmow ipt. Na 100% nie bedzie grala w zadne gry wiec mysle ze karta graficzna jest zbedna. Budzet jakim dysponuje to max 5000 zl. W naszym miescie jedyny rozsadny sklep to Proline wiec jesli mozecie to prosilbym o propozycje wlasnie z tego sklepu. Ja myslalem o czyms takim http://www.proline.pl/shop.php?prodid=ASUS+A6KM-Q034H Wydaje mi sie bardzo dobry. Duzy dysk, prosesor nie jest zly, czytalem ze matryca bardzo dobra no i nawet karte graficzna ma. Myslicie ze warto to brac czy moze z tego sklepu mozna wybrac cos innego? Dobrze by bylo gdyby sam notebook nie kosztowal rowno 5000 bo trzeba bedzie jeszcze dokupic jakies akcesoria. Pozdrawiam i z gory dziekuje za kazda propozycje Edytowane 30 Marca 2006 przez andrzey83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus85 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Za 5000 zł można kupić już przyzwoity sprzęt... Jednak odradzam notka z sempronem... Wg mnie najlepiej kupić laptopa opartego o platformę Centrino... Panie andrzey - kupno laptopa bez karty graficznej będzie raczej trudne... :lol: :lol: :lol: Jeżeli koleżanka nie będzie grać to chyba nie ma sensu dopłacać do lapsa z wypasioną kartą grafiki... Zawsze to pare baniek do przodu... Może coś w tym stylu... http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=26384 Pozdrawiam koleżankę - jeżeli ładna jest... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M_ Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 focus85 napisał(a): Za 5000 zł można kupić już przyzwoity sprzęt... Jednak odradzam notka z sempronem... Wg mnie najlepiej kupić laptopa opartego o platformę Centrino... Panie andrzey - kupno laptopa bez karty graficznej będzie raczej trudne... :lol: :lol: :lol: Jeżeli koleżanka nie będzie grać to chyba nie ma sensu dopłacać do lapsa z wypasioną kartą grafiki... Zawsze to pare baniek do przodu... Może coś w tym stylu... http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=26384 Pozdrawiam koleżankę - jeżeli ładna jest... :D Czepiasz sie. Te zintegrowane generatory obrazu nie da sie nazwac karta grafiki. Karta grafiki sluzy do grania. Przydatna rzecz. Wyobraz sobie - masz isc gdzies isc z laska, ale ona sie jeszcze musi make up. Co wtedy robisz? Zapodajesz gierke i luzik. A tak? Pasjansa se ulozysz moze (trzeba umiec ;) ). Semproniki nie sa zle, ale jesli lapek ma jezdzic, nie ma robic za DTR i za gierkami sie nie przepad, to moze i lepiej jakiegos intela zapodac (zestaw centrino centrino). W innym razie, ja nie widze zadnych problemow. Sempron to dobry procesor. Z jego mobilnoscia tez nie jest zle, a linki do testow porownawczych z pentium M i turionem juz sie wiele razy tutaj przewijaly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...