Skocz do zawartości
andrzey83

Nowy Laptop

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Moja kolezanka chce kupic nowego notebooka i poprosila mnie o pomoc w wybraniu jakiegos. Jako ze ja nigdy nie mialem notebooka to prosze Was o pomoc w wybraniu jakiegos. Sprzet potrzebny jej jest glownie do internetu, filmow ipt. Na 100% nie bedzie grala w zadne gry wiec mysle ze karta graficzna jest zbedna. Budzet jakim dysponuje to max 5000 zl. W naszym miescie jedyny rozsadny sklep to Proline wiec jesli mozecie to prosilbym o propozycje wlasnie z tego sklepu.

Ja myslalem o czyms takim

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=ASUS+A6KM-Q034H

Wydaje mi sie bardzo dobry. Duzy dysk, prosesor nie jest zly, czytalem ze matryca bardzo dobra no i nawet karte graficzna ma. Myslicie ze warto to brac czy moze z tego sklepu mozna wybrac cos innego? Dobrze by bylo gdyby sam notebook nie kosztowal rowno 5000 bo trzeba bedzie jeszcze dokupic jakies akcesoria.

Pozdrawiam i z gory dziekuje za kazda propozycje

Edytowane przez andrzey83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 5000 zł można kupić już przyzwoity sprzęt...

Jednak odradzam notka z sempronem... Wg mnie najlepiej kupić laptopa opartego o platformę Centrino...

Panie andrzey - kupno laptopa bez karty graficznej będzie raczej trudne... :lol: :lol: :lol:

Jeżeli koleżanka nie będzie grać to chyba nie ma sensu dopłacać do lapsa z wypasioną kartą grafiki... Zawsze to pare baniek do przodu...

Może coś w tym stylu... http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=26384

Pozdrawiam koleżankę - jeżeli ładna jest... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

focus85 napisał(a):

Za 5000 zł można kupić już przyzwoity sprzęt...

Jednak odradzam notka z sempronem... Wg mnie najlepiej kupić laptopa opartego o platformę Centrino...

Panie andrzey - kupno laptopa bez karty graficznej będzie raczej trudne... :lol: :lol: :lol:

Jeżeli koleżanka nie będzie grać to chyba nie ma sensu dopłacać do lapsa z wypasioną kartą grafiki... Zawsze to pare baniek do przodu...

Może coś w tym stylu... http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=26384

Pozdrawiam koleżankę - jeżeli ładna jest... :D

Czepiasz sie. Te zintegrowane generatory obrazu nie da sie nazwac karta grafiki. Karta grafiki sluzy do grania. Przydatna rzecz. Wyobraz sobie - masz isc gdzies isc z laska, ale ona sie jeszcze musi make up. Co wtedy robisz? Zapodajesz gierke i luzik. A tak? Pasjansa se ulozysz moze (trzeba umiec ;) ).

Semproniki nie sa zle, ale jesli lapek ma jezdzic, nie ma robic za DTR i za gierkami sie nie przepad, to moze i lepiej jakiegos intela zapodac (zestaw centrino centrino). W innym razie, ja nie widze zadnych problemow. Sempron to dobry procesor. Z jego mobilnoscia tez nie jest zle, a linki do testow porownawczych z pentium M i turionem juz sie wiele razy tutaj przewijaly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi