Doctor_25 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) zwracam sie do posiadaczy modeli 3023, 3024 jak wyglada wasza karta gwarancyjna?? bo ja mam jakas ksiazeczke ITW po angielsku i sprzedawca sie dziwil co to jest? bo w innych byly normalne karty, a nie ksiazki, w diodatku po polsku:/ co to za cwancik?:D Edytowane 30 Marca 2006 przez Doctor_25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcio_wroc Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 zwracam sie do posiadaczy modeli 3023, 3024 jak wyglada wasza karta gwarancyjna?? bo ja mam jakas ksiazeczke ITW po angielsku i sprzedawca sie dziwil co to jest? bo w innych byly normalne karty, a nie ksiazki, w diodatku po polsku:/ co to za cwancik?:D ta ksiazeczka to standard. tez taka mam. ogolnie w sklepie w ktorym kupowalem sprzedawca twierdzi ze podstawa gwarancji jest paragon ( nie wiem tylko czy ktos odwazy sie kupic laptopa za 4000 na paragon ktory blednie z czasem) lub faktura... ogolnie dowod zakupu. Jesli chodzi o warunki gwarancji to w polsce obowiazuja z braku innych form chyba tylko te ze strony acera, co zreszta jest niezgodne z polskim prawem ktore mowi ze warunki powinny byc przedstawione w momencie zakupu ( pomimo ze sa dobrowolnym zobowiazaniem ) i to po polsku. Nie wiem gdzie kupowales swojego ale chyba obowiazuje cie to samo, czyli dowod zakupu z data. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 ta ksiazeczka to standard. tez taka mam. ogolnie w sklepie w ktorym kupowalem sprzedawca twierdzi ze podstawa gwarancji jest paragon ( nie wiem tylko czy ktos odwazy sie kupic laptopa za 4000 na paragon ktory blednie z czasem) lub faktura... ogolnie dowod zakupu. Jesli chodzi o warunki gwarancji to w polsce obowiazuja z braku innych form chyba tylko te ze strony acera, co zreszta jest niezgodne z polskim prawem ktore mowi ze warunki powinny byc przedstawione w momencie zakupu ( pomimo ze sa dobrowolnym zobowiazaniem ) i to po polsku. Nie wiem gdzie kupowales swojego ale chyba obowiazuje cie to samo, czyli dowod zakupu z data. pozdro czy dowodem jest pismo z banku, o kredycie na wlasnie ten model laptopa?? jest tam kwota i data i jaki sprzet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1948 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 czy dowodem jest pismo z banku, o kredycie na wlasnie ten model laptopa?? jest tam kwota i data i jaki sprzet. U Toshiby jest tak, również otrzymuje się książke International Warranty Extension oraz nabity Agreement Number xxxx i wdrukowany Service Part Numbr xxxx . Należy samemu sie zrejestrować na strnie producenta w ciągu 14 dni od daty zakupu a przedlużenie w ciągu 30 dni przy zakupie przez internet ( dowód zkupu może być potrzebny na żądanie w servisie ale nie musi ). Przy zakupie w detalu wydaje mi się, że sprzedawca poza dokumentem sprzedaży w tej książce powinien postawić piecząte i datę sprzedaży jako posrednik w stosowaniu gwarancji. (Przyglądnij się dokladnie tej książce) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...