Pretorian Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 witam do tej pory miałem 2 dyski seagata u6 40gb i fujistu 20gb fuji mi padł nie wiadomo dlaczego , dali m maxtora fajny taki chudziutki i po 3 tygodniach wywaliło mi na nim bady.Do tej pory miałem 150 fsb i czy FSB może zabijać dyski???????a jeżeli nie koniecznie to co to może być??? pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 witam do tej pory miałem 2 dyski seagata u6 40gb i fujistu 20gb fuji mi padł nie wiadomo dlaczego , dali m maxtora fajny taki chudziutki i po 3 tygodniach wywaliło mi na nim bady.Do tej pory miałem 150 fsb i czy FSB może zabijać dyski???????a jeżeli nie koniecznie to co to może być??? pozdrawiam. samo fsb to nie ale pci to już tak / jakie masz taktowanie na pci? bo to może być rozwiązaniem twojego problemu, standardem jest 33 a problemy podobno się pojawiają przy 40/ pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 witam do tej pory miałem 2 dyski seagata u6 40gb i fujistu 20gb fuji mi padł nie wiadomo dlaczego , dali m maxtora fajny taki chudziutki i po 3 tygodniach wywaliło mi na nim bady.Do tej pory miałem 150 fsb i czy FSB może zabijać dyski???????a jeżeli nie koniecznie to co to może być??? pozdrawiam. NIe wiem jak jest w Epoxach ale tak jak u mnie że dzialniki same się zmieniają po przekroczeniu określonego FSB. 150 w żaden sposób nie powinno być za dużo dla dysków.PCI jes twtedy równe 37,5.Ja u siebie sprawdzałem nawet 41,5 (nie polecam :lol: ). Choć jeśli twoje dysk isą wyjątkowo wrażliwe to teoretycznie problem może wynikać z PCI=37,5.Spróbuj dojść do 166 (włączy siędzielnik 1/5) i jeśli problemy nie znikną to widać nie wina wysokiego PCI,albo zmniejsz do 140 i sprawdź wtedy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 teoretycznie przyjęło sie że 37-38 jest całkowibie bezpieczne ale może trafił Ci się jakiś wyjątek :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...