Velendil Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 No właśnie, mam taki problem. Podłanczam LCD kablem DVI do karty graficznej (FX5200), ale monitora nie wykrywa, to znaczy podczas włączania komputera pokazuje się ekran, iż trzeba podlaczyc kabel RGB (Analog). Coz zrobić ? Szukalem na w ustawieniach BIOS'u, ale nie znalazlem, sterowniki mam aktualne, zainstalowalem też sterowniki obslugujace obraz cyfrowy do monitora... Nadal nic. Monitor to Samsung SyncMaster 940B. Ustawiłem wybieranie ręczne źródła obrazu, i jak przełaczam na Digital, to monitor zachowuje się tak, jakby komputer był wyłaczony (miga lampka LED) Moja płyta główna to MSI KT4V. Napięcie AGP wynosi (według manuala) 1,5V . Czy to nie za mało aby był obsługiwany tryb cyfrowy? Monitor jest nowy i wydaje się sprawny. Z karta graficzna tez nie miałem problemów. Przeciściłem nawet wejście DVI. Zasilacz do komputera ma moc 450W... Pozdrawiam! BTW. Przepraszam jesli w złym forum to napisałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 mozliwe ze kabel jest uszkodzony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velendil Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 nie jest :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 jestes pewny ze nie jest? sprawdzales go na innym monitorze? bo innej mozliwosci nie widze. Wg mnie powinno pojsc od kopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) No właśnie, mam taki problem. Podłanczam LCD kablem DVI do karty graficznej (FX5200), ale monitora nie wykrywa, to znaczy podczas włączania komputera pokazuje się ekran, iż trzeba podlaczyc kabel RGB (Analog). Coz zrobić ? Szukalem na w ustawieniach BIOS'u, ale nie znalazlem, sterowniki mam aktualne, zainstalowalem też sterowniki obslugujace obraz cyfrowy do monitora... Nadal nic. Monitor to Samsung SyncMaster 940B. Ustawiłem wybieranie ręczne źródła obrazu, i jak przełaczam na Digital, to monitor zachowuje się tak, jakby komputer był wyłaczony (miga lampka LED) Moja płyta główna to MSI KT4V. Napięcie AGP wynosi (według manuala) 1,5V . Czy to nie za mało aby był obsługiwany tryb cyfrowy? Monitor jest nowy i wydaje się sprawny. Z karta graficzna tez nie miałem problemów. Przeciściłem nawet wejście DVI. Zasilacz do komputera ma moc 450W... Pozdrawiam! BTW. Przepraszam jesli w złym forum to napisałem... a czy tylko podczas uruchamiania nie ma obrazu (w windozach jest ???) ? Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...