Rosio Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 widzialem dzisiaj w OBI weze karbowane sluzace jako izolacja do przewodow elektrycznych, sa bardzo fajne tzn nie lamia sie ale nie wiem cszy beda sie nadawaly do WC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Możesz nimi wode oczywiście puścić, ale takie węże mają spore opory. Też mam wąż do paliwa 12mm i mi się łamie i szukam jakiegoś sprężystego, ale w taki bym się nie pakował :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 A nie mozesz w weze karbowane wsadzic te własciwe weze ? Wtedy nie bedzie oporu a i nie beda sie łamac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Mnie się wydaje, że ten sztywny w środku się i tak "złamie", a ten na zewnątrz się ładnie zegnie. Może się mylę, to zależy jaki jest ten karbowany... Najlepiej sprawdzić. Weź kawałek węża utnij tego co masz i idź z nim do sklepu, wsaź w ten karbowany (jak nikt nie będzie patrzył) i go zegnij! Update: Gdzieś widziałem że można wąż włożyć w taką długą sprężynę i ona nie pozwala mu się zgiąć w jednym tylko miejcsu, ale moim zdaniem to trudno będzie taką sprężynę skołować. Idź do motoryzacyjnego i sprawdź węże zbrojone. Może to będzie dobre, tylko obawiam się że sztywne jak diabli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 hehs, ja mam eheimy 12/16 i mi sie nic nie lamie :> a mam cholernie pozaginane :> wez eheima, taniej wyjdzie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Eheimy sa ok,ale maja zielony kolor:( Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 hmmm... wam się węże łamią ? dziwne - używam : - węża z zoologicznego 12/16 - miękki, ładny, zielony, promień bezpiecznego zgięcia (wg. eksperymentów) =< 10cm - cena 6 PLN za 2 m - węża "do benzyny i olejów" 14/18 - twardszy, ale po podgrzaniu tyż łatwo formowalny, niebieski :-( , promień bezpiecznego zgięcia podobny, cena 2,5 PLN za 1 m owszem można je zagiąć zeby miały przewężenia, ale ... po co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Eeee, te węże karbowane to raczej kiepski pomysł. Jak chcecie mieć dobre i niełamliwe węże to proponuje zainteresować się takimi z tygonu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 A nie wiecie gdzie kupić ęże z tygonu ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 A zupełnie przez przypadek jak siedziałem na klopie i myslałem jak policzyć sprężyne do projektu na uczelinie tzn. jaką zastasować. Spojażałem jak woda kapie i EUREKA. Można przecież na rurke założyćż sprężyne o dowolnej grubości drutu wiadomo lepiej z cienszym jak różnica średnic będzie minimalna a nawinięcie dosyć gęste to nie ma możliwości żeby sie rurka załamała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Kalwas : np coś takiego ? ( http://thermaltake.com/products/AquariusII.../aquariusII.htm ) to "model" wewnetrzny, ale "zewnetrzne" tyż gdzies widziałem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Po co przepłacać,samemu na zewnątrz zrobić takie sprężynki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 dobry pomysl ze sprezynka! sprawdzi sie! w kabla elektrycznycch widizalem taki cus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 A zupełnie przez przypadek jak siedziałem na klopie i myslałem jak policzyć sprężyne do projektu na uczelinie tzn. jaką zastasować. Spojażałem jak woda kapie i EUREKA. Można przecież na rurke założyćż sprężyne o dowolnej grubości drutu wiadomo lepiej z cienszym jak różnica średnic będzie minimalna a nawinięcie dosyć gęste to nie ma możliwości żeby sie rurka załamała. To bylo w Chipie ostatnio,wiec nic nowego nie odkryles.. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Nie kupuje czasopism odkąd w testach Cyrix P150 wyszedł im w teście power lepiej niż pentium 133. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krizz Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Od wezy ze sprezynka wewnatrz/na zewnatrz lepsze sa weze ze sprezynka w sciance :) Mam wlasnie takie 12/18 ze spirala stalowa. Wiecej info tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Mecze Andrzeja z Disco. Maja tam super weze. Ladne, przezroczyste, chyba silikonowe (nie jest napisane). Ma mi dac adres do shopa skad je biora - nie sadze ze sa specjalnie drogie, bo w Disco daja je za friko do zestawow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Lukas20: rzucisz adresem jak bedziesz mial(chociazby na priv) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 Mecze Andrzeja z Disco. Maja tam super weze. Ladne, przezroczyste, chyba silikonowe (nie jest napisane). Ma mi dac adres do shopa skad je biora - nie sadze ze sa specjalnie drogie, bo w Disco daja je za friko do zestawow. no i jak dowiedziales sie juz o te weze? pytam sie bo mi zalezy na stalym dostepie do tego towaru.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 Dowiedzialem sie bo mi zamowil 5m. Niestety okazalo sie, ze to nie jest silikon :( Poprzednio mialem 10/12 i byl fajniutki, mieciutki i wogole super, ale te 12/16 sa po prostu twardsze bo grubsze. Jak chcesz to Mate takie ma (12/16). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...