szakalxxx Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) Kupiłem wczoraj new zasilacz Chieftec 400AA-101 (Aktywne PFC ) i mam problem tego typu ze jak go podłącze to piszczy Byłem z nim u kumpla i u niego nie piszczy Moj komp : Athlon 1800+ MERCURY KT266Fdsx 2x256sd ram GF 440 mx Baracuda IV 40 GB tu załanczam zdjęcie zasilacza Możę ktos wie jak to wyciszyć ?? prosze o pomoc Edytowane 30 Marca 2006 przez szakalxxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Nie powiem, nietypowe :P może napięcie w gniazdku Ci się wacha? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakalxxx Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Nie powiem, nietypowe :P może napięcie w gniazdku Ci się wacha? Wachać sie nie wachają napewno a tak wogule ta zasilka ma wszystkie te zabezpieczenia przeciw przepięciowe itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 a kumpel ma slabszy sprzet od ciebie? mozesz "zalac" cewki i kondensatory w zasilaczu, ale skoro jest na gwarancji to go oddaj, moze od reki wymienia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 w wielu zasilaczach to jest normalne.... podejrzewam ze to przez plytke glowna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakalxxx Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Jak podłącze dodatkowo cd-rom i nagrywarke cdrw to piszczenie sie zmniejsza wiec jak pobór napięcia wzrasta to piszczenie prawie ze znika czy jest jakaś możliwość zmienienia napięci na poszczegulne podzespoły np na procka zeby mu zwiększyć ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 No jasne - jak podkręcisz CPU to Ci od razu będzie pobierał z 20W mocy więcej ! - tylko czy wiesz jak to się robi ? - bo może być troche dymu i po robocie ! Pozdr. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Ja raczej bym się dokładnie przysłuchał. Czy czasem to nie cewki na płycie gł. Jak pisał Neo x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Aby sie upewnic zrob tak: otworz bude, i psotaraj sie wsluchac - jezeli masz bardzo wyjacy wentyl - mozesz przycisnac paluchem jedna z cewek na mobo - plycie sie nic nie stanie - mialem tak na Gigabyte GA 7N400 Pro 2 - cewki tak piszczaly ze uhuhu - wymieniona na nowa i dalej to samo... Az wreszcie wzialem Abita z ktorego jestem zadowolony ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) u mnie bylo podobnie z zasilka chiefteca... po jakims czasie zaczela piszczec, tykac jak bomba ale dzialala przez 2 lata :] ale nie wykluczam cewek na mobo :P Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 a kumpel ma slabszy sprzet od ciebie? mozesz "zalac" ....... i kondensatory w zasilaczu, ale skoro jest na gwarancji to go oddaj, moze od reki wymienia ;) powodzenia ! bron Boze zalewac kondzioly ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...