Skocz do zawartości
Darkeners

Program Do Sprawdzania Ramu I Ptanie Odnosnie Geil I Everest.

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem lajkiem w tych sprawach, ale cos mi sie tu nie zgadza... Kupilem caly komputer na necie [sam wybieralem komponenty] z 4 miesiace temu. Jako ram mieli mi zamontowac GeiL Ultra 667 czyli to: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17386 . Na pamieciach mam "holograficzna" nalepke, ze jest to PC2-5300, lecz everest pokazuje mi to:

[ DIMM1: GeIL CL4-4-4DDR2C667 ]       Właściwości modułu pamięci:     Nazwa modułu   GeIL CL4-4-4DDR2C667     Numer seryjny   Brak     Data produkcji   Tydzień 24 / 2005     Rozmiar modułu   512 MB (1 rank, 4 banks)     Typ modułu   Unbuffered DIMM     Typ pamięci   DDR2 SDRAM     Szybkość pamięci   DDR2-667 (333 MHz)     Szerokość modułu   64 bit     Napięcie modułu   SSTL 1.8     Metoda detekcji błędów   Brak     Szybkość odświeżania   Zredukowana (7.8 us), Self-Refresh       Taktowanie pamięci:     @ 333 MHz   4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS)     @ 266 MHz   3-4-4-10 (CL-RCD-RP-RAS)

Nie znam sie tak dokladniej, ale cos mi tu smierdzi... szczegolnie, ze producent podaje

opóźnienie - cycle latency 3

timingi 3-8-4-4

Czy ktos mi moze wytlumaczyc... ktos kto sie zna o co biega... a moze zna ktos inny program do sprawdzania tych rzeczy. Btw. to co wkleilem to jest info z 1 kosci, bo kupilem ten zestaw co dalem linka, czyli Dual Channel itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi