jerryjm Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Witam Chcialem sie dowiedziec czy u innych osob z sieciowka Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet wystepuje ten sam problem co u mnie. Mianowicie chodzi mi o protokol 21 (FTP) i niskie transfery. Otóż mam postawiony serwer ftpe (nie wazne jakiej firm - to juz wykluczylem, na kazdym jest tak samo) i zawsze jak ktos chce cos do mnie wrzucic to transfer jest rzedu 1 - 1.4MB/s. Cala konfiguracja sprzetowa sieci jest taka sama jak wszesniej gdy mialem asusa i tam transfery byly normalne (ok 8-9MB/s). Nie wiem odczego to zalezy... jedyne co sie zmienilo to wlasnie laptop (na hp nx8220 z sieciowka broadcom'a i zmiana windowsa z pro na wersje home edition). Próbowałem już zmieniać sterowniki, ale rownież jest bez zmian. Myslalem ze to juz jest wina karty sieciowej i gdy dane plyna do mnie to jest taki maly transfer... wiec postawilem serwerek ftpe na innej maszynie i zaczalem z niej sciagac do HP... transfery sa normalne... wiec juz zglupialem... Firewall jest wylaczony... zaden program nie blokuje... nawet na probe zainstalowalem druga winde (HE) i na czystej zainstalowalem serwerek... rowniez bez zmian. Co jest nie tak? Czyzby ta sieciowka "tak miala"? Z firmy Broadcom odpowiedzieli mi, cytuje: "... I don't know how I can help you with this." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 zmien autonegocjacje na 100Mbps full duplex i powinno byc ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerryjm Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 zmien autonegocjacje na 100Mbps full duplex i powinno byc ok ;)tez juz probowalem... bez skutku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...