Carson Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 jestes pewny ? :) moze upchnal bys ja tam jakos. pompke troche UP chlodniczka do samej sciany od panelu przedniego, dwa otwory od spodu i po sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 jestes pewny ? :) moze upchnal bys ja tam jakos. pompke troche UP chlodniczka do samej sciany od panelu przedniego, dwa otwory od spodu i po sprawie.ta i pozbyl sie nózek od budy zawalil sobie cale miejsce itp ... a u góry pelno pustego miejsca .. gdzie tu logika? :P starczy otworzyc bude .. albo zrobic dziurki i bedzie chulac... a to mniej inwazyjne i bardziej optymalne rozwiazanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 taka nauczka dla leniwych .. chlodnice zawsze lepiej przepłukac przed zalozeniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 To masz teraz wężyki w stylu retro ;) PS. Ja swojej chłodnicy też nie płukałem, ale odpukać do chwili obecnej układzik jest czyściutki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Współczuje :/ osad niekiepski sie zrobił. Cały kibel nadaje sie do rozłożenia i gruntownego czyszczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 To masz teraz wężyki w stylu retro ;) PS. Ja swojej chłodnicy też nie płukałem, ale odpukać do chwili obecnej układzik jest czyściutki. sam srodek na glony widac po prostu nie wystarcza .. ;] teraz musze z plynem poexperymentowac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Zalej borygo i bedziesz mial spokoj. U mnie borygo juz 3 miesiac plywa w ukladzie - do tej pory zadnego syfu nie stwierdzilem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Miałem preparat antyglonowy, nie sprawdził się. Glony się pojawiły :( Zalałem borygo, mam spokój Nie musi być borygo dużo dolane do wody żeby nie było żadnych glonów Jest przyklejony wątek o chłodziwach. Trochę info o różnych rodzajach borygo, które matowi węże, które nie itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Chaos juz mnie zaprosil, zrobie jemu po swojemu i bedzie mial pikny wc, nawet barwnik za 2 zl mu zalatwie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Chaos juz mnie zaprosil, zrobie jemu po swojemu i bedzie mial pikny wc, nawet barwnik za 2 zl mu zalatwie :Dbo rybek to mnie kocha i mi zrobi sam ;] :PP a tak serio to po prostu plyn zly .. a chlodniczkanie przeplukana .. borygo niechce bo sie lepi i gorsze tempy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 bo rybek to mnie kocha i mi zrobi sam ;] :PP Za 2zl... Smiem watpic w jakosc uslug ryby :] Powaznie? Chaos zgodził sie na barwnik? Jaki kolorek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Powaznie? Chaos zgodził sie na barwnik? Jaki kolorek?Zielony ? B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Powaznie? Chaos zgodził sie na barwnik? Jaki kolorek? Kibelek ładny i schludny :wink: Co do koloru obstawiam na czarny :wink: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 taka nauczka dla leniwych .. chlodnice zawsze lepiej przepłukac przed zalozeniem http://chaos.dracopc.com/pub/wc/weze.jpg O Fu#$ Jakie "piekne weze" :)... Ja polecam Borygo (moje sie nie lepi :P)... i demineralke... naprawde zednych problemow... i osadu na wezach tez zadnego nie mam (weze cellfast'a)... Hmm Mnie za pare dni tez czeka rozbiorka WC bo pompeczke sobie zmieniam... (a planowalem nie otwierac budy przez dluzszy czas :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Za 2zl... Smiem watpic w jakosc uslug ryby :] Powaznie? Chaos zgodził sie na barwnik? Jaki kolorek? co ty .. uslugi ryby sa dobre :) łacznie z noclegiem :P 2121492[/snapback] Zielony ? B) tia ;] Kibelek ładny i schludny :wink: Co do koloru obstawiam na czarny :wink: :lol2: thx a co do koloru to bez zboczeństw ;] :PP O Fu#$ Jakie "piekne weze" :)... Ja polecam Borygo (moje sie nie lepi :P)... i demineralke... naprawde zednych problemow... i osadu na wezach tez zadnego nie mam (weze cellfast'a)... Hmm Mnie za pare dni tez czeka rozbiorka WC bo pompeczke sobie zmieniam... (a planowalem nie otwierac budy przez dluzszy czas :P) nah .. nie bedzie borygo .. a uklad i tak bede rozbieral bo dojdzie pewnie bloczek na NB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 co ty .. uslugi ryby sa dobre :) łacznie z noclegiem :P ale sie rybus ladnie wyp... :lol: :lol: :lol: eee jaki kolor mowisz? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 ale sie rybus ladnie wyp... :lol: :lol: :lol: eee jaki kolor mowisz? ;) pomaranczowy napewno nie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 OMFG ta fotka mnie rozwaliła :D:D:D:D Chaos czy z tobą wszystko w porządku, niedawno gadaliśmy o panienkach z targów, a ty teraz pokazujesz zdjecia z facetami w łóżku? :D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) Za 2zl... Smiem watpic w jakosc uslug ryby :] Powaznie? Chaos zgodził sie na barwnik? Jaki kolorek? starczy taki kolorek czy bardziej intensywny ? btw. to moje lozko i zapomnialem ze nie moge sie rozpierdalac po calym :D p.s na drugim w pokoju obok spal pit202 z thornem ;) Edytowane 7 Maja 2006 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 kolorek ladny - podoba mnie sie a co do kto z kim... mam nadzieje, ze zaprosicie nas na zareczyny? chcialem powiedziec ze mamy chyba pierwsze TAKIE dwie pary, ktore powstaly na forum :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) p.s na drugim w pokoju obok spal pit202 z thornem ;) ta .. oni to mieli pozycje ;] 2121936[/snapback] OMFG ta fotka mnie rozwaliła :D:D:D:D Chaos czy z tobą wszystko w porządku, niedawno gadaliśmy o panienkach z targów, a ty teraz pokazujesz zdjecia z facetami w łóżku? :D:D:D no widzisz .. jakimi facetami? to rybek ;] roznica jest taka ze foty z kolegami w lozku to nic takiego .. to wkoncu koledzy.. a panny ktorym robie foty z ranca potem moga mnie pozabijac ... ;] Edytowane 7 Maja 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) ok .. wymiana wody nastapila ... i teraz jest 50:50 demineralka i boryko eko woda w rezie ma zajefajny kolorek a apropo naciagania wezy na wieksze krócce ;] zdam relacje jak zachowuje sie plyn za 2-3tyg ... w konfigu zmienila sie ino grafa i nieco inaczej (oszczedniej) zostaly poprowadzone weze pompa z rezem stoi teraz bokiem przy samym przodzie budy i bardzo mi sie to ulozenie podoba .. ale musze sobe zamontowac w rezie i w pompce krócce kontowe .. a przynajmniej w rezei .. bo nie wiem czy zagiecie na samym wylocie nie spowolni pracy pompki ... ale to sie obczai .. Edytowane 7 Czerwca 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Co ru dużo będą pisał, fotki mówią same za siebie, może kiedyś też u mnie nastanie taki pożądek :) Ale jak narazie to niewykonanlne, nie mogę zmusić mobo aby zeszła z biurka do budy a co dopiero w takim pożadku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 no ladnie ladnie :) a ta woda w rezie wyglada jak frugo po terminie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Noo pożądek boski musze przyznać. Ten barwnik ma fajny kolorek, tylko ciekawe czy nie osadzi sie na wężach... bo niestety mój z RN zielony sie osadził :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Noo pożądek boski musze przyznać. Ten barwnik ma fajny kolorek, tylko ciekawe czy nie osadzi sie na wężach... bo niestety mój z RN zielony sie osadził :( Ten barwnik to borygo eko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Dobrze zrobiłeś :) Też mam borygo eko i demineralke 50:50 z tym że ja nie mam tak mocnego koloru :blink: Ale o osadzie nie ma mowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 No i dobrze Chaos ze zrobiles z tym porządek. Borygo eko bedzie sie napewno bajecznie spisywac. Wszystkim go polecam i są zadowoleni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Ten barwnik to borygo eko :P tia .. takie cos... 2171371[/snapback] Dobrze zrobiłeś :) Też mam borygo eko i demineralke 50:50 z tym że ja nie mam tak mocnego koloru :blink: Ale o osadzie nie ma mowy :) mam nadzieje .. bo mnie to draznilo No i dobrze Chaos ze zrobiles z tym porządek. Borygo eko bedzie sie napewno bajecznie spisywac. Wszystkim go polecam i są zadowoleni. zobaczymy mam nadzieje ze bedzie git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 U mnie w ukladzie bedzie tez plywac borygo (i to koniecznie, bo konwektor jest stalowy). W poprzednim mieszanka 50:50 rozowego sprawdzila sie idealnie - 0 glonow i czysta woda. Tylko wtedy mialem tandetne weze z motoryzacyjnego, ktore wyblakly, a po dolaniu borygo niesamowicie zmiekly - przez co po paru miesiacach na lukach byly calkowicie splaszczone... (ale to wina weza). Tygonu nie powinno tak sponiewierac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...