s0lid Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Nie mam żadnego firewalla, tylko systemowy, a koniecznie chce, aby pewien exe nie miał dostępu do sieci. Czy jest jakiś sposób aby to wykonać? Jeśli tak to wielkie dzięki za pomoc ;) Czekam na RE: Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Nio jak masz SP2 to poprostu gdy ten plik chce dostępu do sieci to Ci wyświetli i naciskasz "blokuj nadal" czy cos takiego. Ja osobiscie zalecam instalacja firewalla nawet najprostszego i tak będzie lepszy od SP2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 jest taki programik jak internetlock czy jakos tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 lechu1777 napisał(a): Nio jak masz SP2 to poprostu gdy ten plik chce dostępu do sieci to Ci wyświetli i naciskasz "blokuj nadal" czy cos takiego. Ja osobiscie zalecam instalacja firewalla nawet najprostszego i tak będzie lepszy od SP2 :)Problem w tym, ze takie coś nie wyskoczyło ani razu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 .:Solid_Snake:. napisał(a): Problem w tym, ze takie coś nie wyskoczyło ani razu ;) Bo trzeba wlaczyc zapore systemowa. Wtedy bedzie pytal czy blokowac dana aplikacje. Ja osobiscie Ci polecam Kerio Personal Firewall 2.1.5 . Porgram dosc prosty i mozna bez problemu zablokowac jakas aplikacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludi7 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Również polecam Ci tego Kerio personal firewall'a, bardzo dobry firewall możesz sobie na nim zablokować jakie tylko chcesz aplikacje internetowe :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio.k Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) przy takim sprzecie jaki posiadasz nie stać cie na Nortona 2006 ?????? Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez bodzio.k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludi7 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Norton 2006???? :mur: Daj spokój lepiej już ściągnąć jakiegoś darmowego np. avasta który jest lepszy od tego nortona :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio.k Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 ludi7 nie sadze by Norton Internet Seciurity 2006 był gorszy. Ma tylko jesną wadę - potrzebyje troche więcej pamięci niż inni.Sadze że twój sprzęt będzie zwalniałpod Nortonem. Pa *********************************************************** AMD Athlon XP,Barton 2500+@3200+ 2200 MHz (11 / 200) Pentagram QC-92 Cu Gigabyte GA-7N400-L nVIDIA nForce2 Ultra 400 TWINMOS 2X512 / 400 Tamingi 2-3-3-7 Gainward 1100GS NVIDIA GeForce FX 5900XT (128 MB) Rdzeń/pamięć 450/850 Creative SB Live 5,1 / WinFast TV2000 XP Expert Maxtor 6B160P0 (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) DVDRAM GSA-4163B / LG DVD-ROM DRD8160B Logitech MX 518 / WingMan Formula Force GP Chieftec (ATX-410-212) 410W / Creative I-Trigue L 3450 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGreg Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 bodzio.k napisał(a): ludi7 nie sadze by Norton Internet Seciurity 2006 był gorszy. Ma tylko jesną wadę - potrzebyje troche więcej pamięci niż inni.Sadze że twój sprzęt będzie zwalniałpod Nortonem. Pa *********************************************************** AMD Athlon XP,Barton 2500+@3200+ 2200 MHz (11 / 200) Pentagram QC-92 Cu Gigabyte GA-7N400-L nVIDIA nForce2 Ultra 400 TWINMOS 2X512 / 400 Tamingi 2-3-3-7 Gainward 1100GS NVIDIA GeForce FX 5900XT (128 MB) Rdzeń/pamięć 450/850 Creative SB Live 5,1 / WinFast TV2000 XP Expert Maxtor 6B160P0 (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) DVDRAM GSA-4163B / LG DVD-ROM DRD8160B Logitech MX 518 / WingMan Formula Force GP Chieftec (ATX-410-212) 410W / Creative I-Trigue L 3450 jak to darmowy awast jest lepszy niz norton za spora gotowke a poza tym jak rozwiazac proglem gryzienia sie awasta z zone alarm dac inny firewall?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 np: firewall: Kerio antywir: Avast antyspy: AdAware Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGreg Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 avecezary napisał(a): np: firewall: Kerio antywir: Avast antyspy: AdAware a dzieki wlasnie to zrobilem i fajnie wyglada jeszcze zobacze jak bedzie dzialac hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGreg Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 avecezary napisał(a): np: firewall: Kerio antywir: Avast antyspy: AdAware ale kerio ma licencje tylko na 30 dni a co sadzicie o sygate personal firewall?? jest free? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio.k Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) a nie chcesz pomysleć o Nortonie 2006. po telefonicznej rejstracji ( `~!@#$%^&*()_+ ) chodzi jak trzeba i ma wszystko w jednym. Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez bodzio.k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) Bodziu, Norton to shit :| Miałem i zrezygnowałem naszczęście. Proponuje NOD32 + Outpost Firewall. Wszystko siedzi cichutko i się nie odzywa. Od kiedy mam taki skład żadnego vira ani żadnego włamania. Blokujesz co chcesz, puszczasz co chcesz. Metoda uczenia jest najlepsza :) Najpierw musisz zaznaczac jak coś chce się dostać do neta ale potem już wie co ma puszczać a co nie :) Pozatym mało ramu zżera. NOD32 jest lepszy od nortona 2006 a każdy dobrze skonfigurowany firewall jest dobry, więc po co zajmować ram lamerskim nortonem firewall? Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez lechu1777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 avecezary napisał(a): np: firewall: Kerio antywir: Avast antyspy: AdAware ja mam tak firewall: ------ antywir: Avast antyspy: AdAware Może wstyd się przyznać, ale firewalla innego niż systemowy nigdy nie uzywałem. Raz ZONE Alarm ale ciagle klikanie na notyfikacje mnie niewąsko wneriwało. A zapore mam włączoną. Mimo to nie wyskoczyło zapytanie ;f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 No bo ta zapora to tylko się nazywa zapora, w rzeczywistości nic nie robi. JAk chcesz zeby firewall siedział cicho to zainstaluj Outposta...Avast jest spoko i AdAware do spywaru, chyba że masz FireFox to spywaru nie masz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 A ja uzywam tylko arcaVir i jest wszystko OK. Mma oryginalke i go aktualizuje i wszystko idzie spox. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 najlepsze rozwiązanie jeżeli chodzi o darmowe zabezpieczanie to firefox zamiast ie avast i firewall dowolny ale polecam kerio - teraz od paru tygodni mam systemowa zapore i wirow 0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zapora do virów nic nie ma :) Avast jest dobry i dlatego nic nie masz:) Ja polecam FF oczywiście zamiast IE,Outpost+NOD32 i czasem przeskanować Hijackiem i AdAwarem dla pewności :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...