Skocz do zawartości
husk77

Emulacja Ps2?

Rekomendowane odpowiedzi

Zeby sprobowac zagrac potrzebujesz dosc mocnego komputera, emulatora, BIOSu konsoli oraz gier. Zeby sobie pograc bedziesz musial jeszcze ze 2 lata odczekac. Emulator dziala juz dosc dobrze jesli chodzi o kompatybilnosc, ale sporo gorzej jest z predkoscia emulowanych gier i te najczesciej dzialaja z predkoscia kilku, czasami (chyba tylko Final Fantasy rusza z taka predkosdia) kilkunastu klatek na sekunde.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coz sam probowalem juz chyba wszystkiego z tym emulatorkiem i niestety nawet finala nie udalo mi sie odpalic niby menu chodzilo ale sama gra juz niestety nie :(

chociaz najnowszej wersji nie odpalalem wiec kto wie :) sami tworcy podaja ze final chodzi 30-50 fps ale trzeba miec wypasiona grafe i proca okolo 5 ghz ;P

na pocieche pozostaje nam fakt ze gry z ps2 zaczynaja wychodzic na pc, zapowiedzieli onimushe 3 (ktory od dawna jest na pc ael nikt go nie wydal O_o ) devil may cry 3 i chyba nowego residenta :) . jak wydadza finala x i tekkena to mi w sumie nie potrzebny emulator ;P ale finala raczej nie wydacza :)

a idac z duchem czasu kiedy bedzie emulator ps3 wie ktos? :D ;) ]:->

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coz sam probowalem juz chyba wszystkiego z tym emulatorkiem i niestety nawet finala nie udalo mi sie odpalic niby menu chodzilo ale sama gra juz niestety nie :(

A jak miales skonfigurowany ten emulator? I odpalales gre z plyty czy z obarazu? :> mam oryginal FFX ale nie mam jeszcze PS2 i chce sprawdzic ta gre ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Żeby Ci gra poszła to 4 procki, 4 grafiki, 1*10GB ram DDR3 :P :P Nie, a tak serio to nie ma pc, który gry z ps2 płynnie otworzy, nie masz co próbować, jak Ci się uda w ogóle włączyć to będzie mulić 1fps ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby Ci gra poszła to 4 procki, 4 grafiki, 1*10GB ram DDR3 :P :P Nie, a tak serio to nie ma pc, który gry z ps2 płynnie otworzy, nie masz co próbować, jak Ci się uda w ogóle włączyć to będzie mulić 1fps ;)

znawcy sie znalezli :lol:

www.psemu.pl - zapraszam i pozdrawiam

p.s

Mocny sprzet (nie taki jak moj :lol: ) i mozna grac w wiele tytulow z ps2 ktore sa juz "grywalne"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Może troche, i dlatgo nie ma amulatorów w 100% kompatybilnych, bo nie ma po co ich pisać. Ps1 to się emuluje maxi :D Albo pegasusa :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo ale do ePSXe to ho ho brakuje. Jednak emulacja idzie do przodu. Problemem tu jest GPU bo jest trudniejsze do emulacji niz z PSX. Ale to chyba wiadomo. Zamiast inwestowac w lepszy procek ... lepiej kupic na Allegro uzywanego PS2.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi