Skocz do zawartości
e!Gr00bY

Płyty na SIS655 (Dual DDR dla P4)

Rekomendowane odpowiedzi

Małe co nieco :wink: Temat jak najbardziej na czasie :) Tak pomyślałem, że będzie ładnie jak wrzuce te płytki tutaj 8)

- MSI 655 Max

Dołączona grafika

- Iwill na SIS655

Dołączona grafika

- ECS na SIS655 - P4S55A

Dołączona grafika

- AOpen AX45-4D Max

Dołączona grafika

- Gigabyte GA-8SQ800

Dołączona grafika

- ASUS P4SDX

Dołączona grafika

Trochę się nawklejałem i voula :wink: Jednak najważniejsze pozostaje nadal zagadką. Ceną i dostępność jak zwykle nieznane. Jeżeli ominąłem jakąś płytkę proszę ją poniżej ładnie wkleic :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:roll: Musze sobie wybrac jakas plytke niedlugo, myslalem nad intelem 7205 albo sis655, chyba wybiore jednak sis655 tylko oczywiscie HT musi byc, z tego co wiem ta ostatnia plyta ASUS P4SDX jest ze steppingiem B0, mam racje ? Gdzie mozna to wogole wyczytac z jakim steppingiem jest plyta... A wogole to wk..rwia mnie to, ze sis655 HT obslugiwac mial, a sie okazuje ze ze steppingiem A0 nie ma, a z B0 ma... No i jak bym kupil tego A0, kiedy nie wiedzialem to bym sobie o HT tylko po nocach snil. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhh... sam bym się połasił na SIS655, szczególnie w obliczu informacji z nvidia.pl o mozliwości odblokowania HT w P4 od 2,4GHz. A tak to niestety mój SIS648 HT nie pociągnie :(

No chyba że zdarzy się cud i okaże się że można to odblokować biosem. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhh... sam bym się połasił na SIS655, szczególnie w obliczu informacji z nvidia.pl o mozliwości odblokowania HT w P4 od 2,4GHz. A tak to niestety mój SIS648 HT nie pociągnie :(

No chyba że zdarzy się cud i okaże się że można to odblokować biosem. :)

Bogas, jak odblokować ?

mozesz linka podrzucic, gdzie jest coś o tym napisane ?

naprawde w 2.4 mozna ht odblokowac ? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś wie gdzie płytę na SIS655 można dostac?? Bo jak narazie to dowiedziałem się, że było w pierwszej partii 20 sztuk na cała Polske. Obszukałem giełde itp i nie ma. Jak kto ma namiar na nią byłbym maksymalnie wdzięczny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób tak jak ja, pobiegaj po sklepach u ciebie, mieszkasz w dużej wiosce, niech ci sprowadzają, oni często mają niezłe dojścia, mogą zaklepać dla siebie jak sprowadzą...

zamów w paru niezłych miejscach i czekaj, kupisz od tych którzy szybciej sprowadzą :)

mój sisik już jest po odprawie celnej, już jedzie :) będzie na koniec tygodnia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze jedno...

czy to jest prawda, że te najdorższe gigabyte na sis655 ultra 2 mają jakieś problemy poważne przez ten dual bios....

podobno gdzieś pisali, że te płyty są z tego powodu kompletnie bezużyteczne... chociarz do końca mi się nie chce wierzyć, żeby te płytki teraz sprzedawane były aż tak mocno kopnięte... wtedy by ich chyba nie sprzedawali ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Rence" mi juz opadają. Nigdzie nie mogę znalesc tej płyty... W komputroniku jest, ale znowu ta najdroższa wersja, a bezsensowne IMHO jest dokładanie 100-200zł za sieciówke Intela...

:arrow: Rafał - tez przymierzam sie do plyty Gigabyte na SIS655. zastanawiam sie co brac - ultra czy ultra 2? roznica w cenie znaczna, ale chyba nie warta. jezeli znajdziesz gdzies w necie sklep z ta plyta (polski) po rozsadnej cenie, to rzucaj na forum info. z gory - dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...