e!Gr00bY Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Małe co nieco :wink: Temat jak najbardziej na czasie :) Tak pomyślałem, że będzie ładnie jak wrzuce te płytki tutaj 8) - MSI 655 Max - Iwill na SIS655 - ECS na SIS655 - P4S55A - AOpen AX45-4D Max - Gigabyte GA-8SQ800 - ASUS P4SDX Trochę się nawklejałem i voula :wink: Jednak najważniejsze pozostaje nadal zagadką. Ceną i dostępność jak zwykle nieznane. Jeżeli ominąłem jakąś płytkę proszę ją poniżej ładnie wkleic :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Ja dodam ze lepiej nie kupowac tych ze steppingiem A0 bo nie beda mialy hyperthreadingu (dopiero B ma miec -brak licencji). Chyba ze komus to nie przeszkadza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 :roll: Musze sobie wybrac jakas plytke niedlugo, myslalem nad intelem 7205 albo sis655, chyba wybiore jednak sis655 tylko oczywiscie HT musi byc, z tego co wiem ta ostatnia plyta ASUS P4SDX jest ze steppingiem B0, mam racje ? Gdzie mozna to wogole wyczytac z jakim steppingiem jest plyta... A wogole to wk..rwia mnie to, ze sis655 HT obslugiwac mial, a sie okazuje ze ze steppingiem A0 nie ma, a z B0 ma... No i jak bym kupil tego A0, kiedy nie wiedzialem to bym sobie o HT tylko po nocach snil. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Z tych wymienionych pewnie bedzie ASUS P4SDX zadzi... ale cena :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 dzwonilem wlasnie do duzego sklepu wysylkowego w niemczech, ten gigabyte ma trafic do nich 28.01 i mozna go zamawiac od zaraz za 125 euro (500zl). Tyle ze to w monachium ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 A ciekawe ile w Polsce ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 M79 - dobre wiadomosci :) Ciekawe co z resztą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogas Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Ehhh... sam bym się połasił na SIS655, szczególnie w obliczu informacji z nvidia.pl o mozliwości odblokowania HT w P4 od 2,4GHz. A tak to niestety mój SIS648 HT nie pociągnie :( No chyba że zdarzy się cud i okaże się że można to odblokować biosem. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 I jak z dostepnoscia tych w plyt w Polsce? M79 cos mowil o GA w komputroniku........ Gigabyta GA-8SQ800 Ultra Teraz tylko kiedy bedzie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Ehhh... sam bym się połasił na SIS655, szczególnie w obliczu informacji z nvidia.pl o mozliwości odblokowania HT w P4 od 2,4GHz. A tak to niestety mój SIS648 HT nie pociągnie :( No chyba że zdarzy się cud i okaże się że można to odblokować biosem. :) Bogas, jak odblokować ? mozesz linka podrzucic, gdzie jest coś o tym napisane ? naprawde w 2.4 mozna ht odblokowac ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Tam mają tego GB ale nie wiem czy można kupic "od ręki". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanurwa Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 I jak z dostepnoscia tych w plyt w Polsce? M79 cos mowil o GA w komputroniku........ Gigabyta GA-8SQ800 Ultra Teraz tylko kiedy bedzie... Ja na GB asusa czekałem ponad 3 tygodnie po czym się fq**fiłem i kupiłem asusa na sis, kom****k rulez :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Ludzie co z tym HT w Pentiawkach powyżej 2,4GHz??? Ktoś piernął fazę czy to sprawdzona wiadomość?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Ja wiem tylko, że Gigabyte wydaje teraz SINXP1934 na step B0, czyli po Asusie ASUS P4SDX to już będzie druga na rynku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Gigabyte GA-8SQ800 - 500zł Gigabyte GA-8SQ800 Ultra 675zł Gigabyte GA-8SQ800 Ultra2 (SINXP1394) 862zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Czy ktoś wie gdzie płytę na SIS655 można dostac?? Bo jak narazie to dowiedziałem się, że było w pierwszej partii 20 sztuk na cała Polske. Obszukałem giełde itp i nie ma. Jak kto ma namiar na nią byłbym maksymalnie wdzięczny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Ludzie co z tym HT w Pentiawkach powyżej 2,4GHz??? Ktoś piernął fazę czy to sprawdzona wiadomość?? sprawdzone, podobno juz kiku sie udalo - a wszystko opisane na forum www.vr-zone.com (Ristar) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObiwaN Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Ello e!Gr00bY ja swoja kupilem w komputroniku. Sciagali ja na zamowienie. Popytaj tam. P.s. mam do sprzedania Gigabyte na SISie 648 . 3 miechy chodzila. Gwarancja i cena atrakcyjna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 a ja mam msi na 648 :) ma jakies 2 miechy - ceny zbytnio nie spuszce od aktualnej w komputroniku :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObiwaN Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 A ja zejde z cena . Jak jest ktos zainteresowany to zapraszam na priva. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 O ile mi wiadomo to Iwill nie jest dostępny w Polsce... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 O ile mi wiadomo to Iwill nie jest dostępny w Polsce...Ostatnio zauważyłem, że Veracomp jest dystrybutorem Iwill'a. Na razie maja jedynie kontroler dysków ale jak by z nimi pogadać to może sprowadzą też płyty? Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 O ile mi wiadomo to PW nie dziala ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 O ile mi wiadomo to było 20 sztuk Gigabyte'a SIS655 na całą Polskę !! Wiem kto jedną ma i może od niego wezmę bo narazie ma ją na testach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 z tego co czytałem na temat gigabyte na sis 655 to HT ma jak najbardzie :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 "Rence" mi juz opadają. Nigdzie nie mogę znalesc tej płyty... W komputroniku jest, ale znowu ta najdroższa wersja, a bezsensowne IMHO jest dokładanie 100-200zł za sieciówke Intela... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Zrób tak jak ja, pobiegaj po sklepach u ciebie, mieszkasz w dużej wiosce, niech ci sprowadzają, oni często mają niezłe dojścia, mogą zaklepać dla siebie jak sprowadzą... zamów w paru niezłych miejscach i czekaj, kupisz od tych którzy szybciej sprowadzą :) mój sisik już jest po odprawie celnej, już jedzie :) będzie na koniec tygodnia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 jeszcze jedno... czy to jest prawda, że te najdorższe gigabyte na sis655 ultra 2 mają jakieś problemy poważne przez ten dual bios.... podobno gdzieś pisali, że te płyty są z tego powodu kompletnie bezużyteczne... chociarz do końca mi się nie chce wierzyć, żeby te płytki teraz sprzedawane były aż tak mocno kopnięte... wtedy by ich chyba nie sprzedawali ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 "Rence" mi juz opadają. Nigdzie nie mogę znalesc tej płyty... W komputroniku jest, ale znowu ta najdroższa wersja, a bezsensowne IMHO jest dokładanie 100-200zł za sieciówke Intela... :arrow: Rafał - tez przymierzam sie do plyty Gigabyte na SIS655. zastanawiam sie co brac - ultra czy ultra 2? roznica w cenie znaczna, ale chyba nie warta. jezeli znajdziesz gdzies w necie sklep z ta plyta (polski) po rozsadnej cenie, to rzucaj na forum info. z gory - dzieki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...