yahu Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Mam takiego Athlonka i chcialem go wykrecic jak tylko sie da. Moze ktos jest w stanie powiedziec ile sie da wycisnac z tego procesora ? Mi udalo sie puscic na 972 Mhz przy 1.85V i nic dalej... Da sie dalej ? ;-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Mam takiego Athlonka i chcialem go wykrecic jak tylko sie da. Moze ktos jest w stanie powiedziec ile sie da wycisnac z tego procesora ? Mi udalo sie puscic na 972 Mhz przy 1.85V i nic dalej... Da sie dalej ? ;-| Jezeli piszesz ze nie idzie ci dalej to o co ci chodzi ? BTW sprawdz jaka masz temperatura, jezeli za wysoka, to to tez moze blokowac @ twojego proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Prawie 2 lata temu miałem Th-birda 900 z serii AGKGA i przy v core 1,85 chodził na 1,06 (8x133MHz) na płytce Solteka 75-KAV , ale temp. ponad 55 stopni tyle , że nie było zwisów . Oczywiście miał odblokowany mnożnik ołówkiem :lol: a i płytka jak na owe czasy była niczego sobie . pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Mam takiego Athlonka i chcialem go wykrecic jak tylko sie da. Moze ktos jest w stanie powiedziec ile sie da wycisnac z tego procesora ? Mi udalo sie puscic na 972 Mhz przy 1.85V i nic dalej... Da sie dalej ? ;-| odpisz sobie serię proca i sprawdź na http://overclockers.com/ w dziale CPU Database Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 tez mam takiego procka ale mi sie go udało póścić na 990 Mhz przez zmiane tylko magistrali na 110 :D ale musze pokombinować dalej moze sie cos wiecej da z niego wycisnąć :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esor Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 to juz bylo pare razy wiec jak chcesz wiedziec wiecej to szukaj!!! a BTW tez mialem takiego proca i chodzil mi na max na 9 x 112 co dalo 1008mhz. z tego to sie chyba nie da wiecej :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VILQ Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Na ecshicie k7vza mialem max 1008MHz - dalej plyta nie pozwalala - ale teraz przy nowej plytce idzie na 1076MHz Powyzej 1080 procek juz traci stabilnosc :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 prosta odp. NA ILE SIE DA!!!!! pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VILQ Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Troche dlubania i mam nowe wyniki: A to link do bazy wynikow overclockingu A900 [i nie tylko] http://www.cpudatabase.com/CPUdb/Showamd.cfm Ciekawe czy uda mi sie przekroczyc 1100 bez zmiany chlodzenia :) ... Na razie na AC mam 49C w full stresie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Prawie 2 lata temu miałem Th-birda 900 z serii AGKGA i przy v core 1,85 chodził na 1,06 (8x133MHz) na płytce Solteka 75-KAV , ale temp. ponad 55 stopni tyle , że nie było zwisów . Oczywiście miał odblokowany mnożnik ołówkiem :lol: a i płytka jak na owe czasy była niczego sobie . pozdro Dzisiaj tez jest nieczego sobie :D Czego efekt to Athlon XP 1600+ @ 1790 MHz :) HEHE :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy1 Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Ja mam Athlona 1000@1630. 1,9V WC temp. 47C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...