Spiler86 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Witam, mam gorącą prośbę do osób znających się na dyskach, oraz użytkowników dysków o tej pojemności. Otóż jestem na kupnie dysku 250gb. Chciałem samsunga, ale spotkałem sie dzisiaj na tweaku z niepochlebna opinią na jego temat, (nagłe padaczki i wogóle) Zależy mi przede wszystkim na niezawodności, bo żal d... ściska jak się straci jakiekolwiek dane. Może być nawet głośny, ale chciałbym żeby był w miarę szybki. Najlepiej na sata. Z góry dzięki za wszystkie spostrzeżenia i odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 jesli chcesz szybko to nie bierz sata link, a co do najmniej awaryjnych dyskow to mam znajomego ktory odzyskuje dane z dyskow i mowi ze samsungi sa najlepszymi dyskami obecnie na rynku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Witam, mam gorącą prośbę do osób znających się na dyskach, oraz użytkowników dysków o tej pojemności. Otóż jestem na kupnie dysku 250gb. Chciałem samsunga, ale spotkałem sie dzisiaj na tweaku z niepochlebna opinią na jego temat, (nagłe padaczki i wogóle) Zależy mi przede wszystkim na niezawodności, bo żal d... ściska jak się straci jakiekolwiek dane. Może być nawet głośny, ale chciałbym żeby był w miarę szybki. Najlepiej na sata. Z góry dzięki za wszystkie spostrzeżenia i odpowiedzi. Chyba nawet dzis byl podobny temat. 90% wypowiadajacych sie polecila samsungi. Sam mam i polecam. Cichy, wydajny, zimny i dosyc tani:) komisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco82 Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 również polecam samsungi, mam 2 160GB SATA2 połączone w raid0 , świetna wydajność i cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Samsung SP2504C - i wszystko jasne. Nie ma lepszego wyboru na chwile obecna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 bierz samsung a co do awaryjności to nie ma pewniaka karzdy może puścić dymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) Ur6aN - popraw błąd ;) A wracając do tematu to ja nigdy nie narzekałem na Maxtor'y. Miałem 4 (2 nadal używam) i wszystkie były ciche i wydajne. Podobno Seagate są teraz dobre......... Edytowane 31 Marca 2006 przez v.e.n.o.m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Ja mam Barracude 8 200GB i nie narzekam. Nigdy nie było z nim problemów, ale gdybym teraz kupował szukałbym wersji 7200.9. Co do awaryjnosci to jak juz ktoś wspomniał, każdy może paść, na to nie ma zasady, szczegolnie jeśli chodzi o taką konstrukcje. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiler86 Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Jednak, wezmę chyba tego samsunga, a nóż trafie na udany egzemplarz :D Jednak wezme tego samsunga, a noż trafie na udany egzemplarz :D Jednak wezme tego samsunga, a noż trafie na udany egzemplarz :D Jednak wezme tego samsunga, a noż trafie na udany egzemplarz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...