Skocz do zawartości
modoc

Wielki Dylemat

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupić sobie kartę garficzną do 800zł co byście polecili w overlocking nie mam zamiaru się bawić proszę o rady. Wawa najlepiej jeżeli można .

Zastanawaiłem się nad SAPHIRE X800 GTO 256/256

i G-Forcem 6600 128/128

Niewiem co wybrac pomóżcie

Edytowane przez modoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar kupić sobie kartę garficzną do 800zł co byście polecili w overlocking nie mam zamiaru się bawić proszę o rady. Wawa najlepiej jeżeli można .

Zastanawaiłem się nad SAPHIRE X800 GTO 256/256

i G-Forcem 6600 128/128

Niewiem co wybrac pomóżcie

7600gt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piszesz najpierw calutki sprzęt razem z zasilaczem a dla mniej zorientowanych forumowiczów czy na pcie czy agp i wtedy wiadomo można myśleć 7600 wymiata w tej chwili ale zależy co masz :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na agp moze pomysl nad modowanymi 6800 xt na 16 potokow i 6 vertexow... chyba to najlepsze propozycje obecnie na agp w dosc dobre cenie

Jezeli Gto nie jest modowalne to rozejrzyj sie za uzywanymi x800pro. Mozna dostac na allegro w dobrej cenie, a parametry maja jak wykrecone gto. Na allegro jest kilka egzemplarzy na gwarancji, do 650zl spokojnie kupisz. Ihmo w tej cenie najlepszy wybor.

komisarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy aby mi najnowsze gry działay w miarę sprawnie w podkręcanie się niebawię w max detalach też nie gram, poprostu tamta karta już za słaba bardzo jest niestety i szukam alternatywy do 800zł bo więcej nie mam zamiaru ładować w sprzęt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy aby mi najnowsze gry działay w miarę sprawnie w podkręcanie się niebawię w max detalach też nie gram, poprostu tamta karta już za słaba bardzo jest niestety i szukam alternatywy do 800zł bo więcej nie mam zamiaru ładować w sprzęt

Dlatego polecam x800pro zamiast GTO. X800pro ma fabrycznie 12 potokow i fabryczne taktowania, jakie GTO osiagnie dopiero po solidnym podkreceniu.

Sam szukalem karty do 800pln na agp i wyszly mi dwa rozwiazania (dzieki radom na tym wlansie forum). Nowy palit radeon x800xl z 16 potokami za 760zl nowy z 2 letnai gwarancja lub wlasnie x800ro jak wyzej, za ok 630-650pln. Wybralem x800pro z cichym chlodzeniem, bo roznica wydajnosci miedzy obydwoma kartami jest niewielka, roznica w cenie to ok 120zl. NIby niewiele, ale po co przeplacac? I masz 256 mega na karcie, co dla takich kontrukcji ma znacznie. Mozna ustawic tekstury na high i jest ladnie i wystarczajaco wydajnie.

Natomiast jezeli nie podkrecasz, to modowalne gf 6800xt/le sobie odpusc. Za niskie zegary, za slaba wydajnosc.

pozdrawiam

komisarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi