kh.conrado Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Cześć. Chciałbym zapytać Was, jako bardziej doświadczonych, co sądzicie o takim zestawie. Zaznaczam, że przy doborze komponentów brałem pod uwagę to, że: 1) nie bedę korzystał z kart pracujących w SLI (nie jestem maniakiem FPS i wysokich rozdzielczości) 2) jeśli będę kusił się o OC to delikatnie (a nie jak niektórzy z Was to określają - wyciskał ostatnie poty ze sprzętu) 3) sprzęt będzie wykorzystywany zarówno do pracy jak i rozrywki Wybór padł na: płyta: gigabyte k8n ultra-9 (jedna z rekomendowanych przez amd) cpu: athlon 64 3700 (sandiego) / 3800+ (newcastle) ram: geil 1gb dual channel ddr400 ultrax cl2 grafika: gigabyte 7600gt gv-nx76t256db-rh / lub coś na gf 7800gt dysk: seagate st3250823as nagrywarka dvd: lite-on shw-16h5s zasilacz: topower top-526p6 Czekam na Wasze opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Zmień MoBo na Epoxa EP-9NPA+Ultra, proc to SanDiego. Przydałoby się 2GB ramu.... I grafa to wiadomo, że 7800GT lepsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kh.conrado Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zmień MoBo na Epoxa EP-9NPA+Ultra, proc to SanDiego. Przydałoby się 2GB ramu.... I grafa to wiadomo, że 7800GT lepsze... Dlaczego akurat Epox? Jakoś nie mam przekonania do tej formy; masz z nią jakieś doświadczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 płyta: gigabyte k8n ultra-9 (jedna z rekomendowanych przez amd)Czy tym sie kierujesz?? Dlaczego akurat Epox? Jakoś nie mam przekonania do tej formy; masz z nią jakieś doświadczenia?Dlaczego, poszukał byś na forum i w necie, a że bierzesz pod uwage delikatne oc to epox jest bardziej przyjazny dla użytkownia a gigabyte ma problemy z tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Z OC na GB to jest loteria ;) Jeśli lubisz ryzyko to bierz GB, jeśli chcesz wiedzieć że coś wycisniesz to Epox :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kh.conrado Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Czy tym sie kierujesz?? Dlaczego, poszukał byś na forum i w necie, a że bierzesz pod uwage delikatne oc to epox jest bardziej przyjazny dla użytkownia a gigabyte ma problemy z tym. Nie tylko. Przeglądałem testy, ranking pewnego znanego miesięcznika ;), dłubałem na forach, szukałem opinii użytkowników. Np. jedną z wad jakie wymieniali jest to, że chłodzenie grafiki "zabiera" jeden slot PCI. Poza tym "tak jakoś" mam zaufanie do płyt Gigabyte, Asusa, ABita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Nie tylko. Przeglądałem testy, ranking pewnego znanego miesięcznika ;) ...Ten miesiecznik to "Cip" ,rada jest taka...szkoda czasu na czytanie tych glupot :lol2: W "Cipie" zawsze plyty GB zdobywaja ciptipa power :lol2: Panowie dobrze radza Epox bedzie gut ,jezeli nie chcesz to bierz Asusa, Abita, a GB jakby nic innego nie bylo :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Ten miesiecznik to "Cip" ,rada jest taka...szkoda czasu na czytanie tych glupot :lol2: W "Cipie" zawsze plyty GB zdobywaja ciptipa power :lol2: Panowie dobrze radza Epox bedzie gut ,jezeli nie chcesz to bierz Asusa, Abita, a GB jakby nic innego nie bylo :wink: pozdro Wreszcie znalazl sie czlowiek ktory napisal cala prawde o GB ;) chemiczny_ali - popieram Cie w 100 % Osoby chetne do zakupu GB - niech zagadaj na PW - opowiem im krotka historie z cewkami GB... [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...