Skocz do zawartości
Jackob

Na Co Moge Liczyc W Serwisie?

Rekomendowane odpowiedzi

Cze chciałem sie was zapytac o kwestię dotycząca serwisów kart graficznych. Od jakiegos czasu moj Radek wykazuje oznaki przegrzanai układu - kiedy gram w bardziej wymagajace gry obraz po pwenym czsie znika i nastepuje restert komputera - to samo na wszystkich sterownikach jesli jest wlaczany VPU Recover to pojawia sie takze w miejsce zanikow obrazow ale i wtedy zdarzaja sie te restarty. Wiem ze prawie na pewno padł procesor graficzny. Niestety nie moge skorzystac z gwarancji po niewaz mnie w firmie sprzedajacej sprzet oszukano (bardzo po cwanaicku przepisano inny nr seryjny do akt kupna a inny byl na samej karcie przeaz co nei moge im udowodnic ze to jest wlasnie ich karta no coz zaufalem im nei stety zle na tym wyszedlem). Jedyne co mi pozostaje to serwis. Wiem ze juz za samo posatwienie diagnozy bede musiał płacic. Moje pytanie brzmi: do jakiego zakresu usterki moga byc w taki mserwisie naprawione? Czy oni moga cos poradzic na padniety podzespol na kracie (najprawdopodobniej procesor graf.)? Dodam ze nie bawiłem sie absolutnie w zadane Overclocking czy podmiane Biosow tej karty. Jak to bylo w waszych przypadkach jesli ktos takowe mial? Bardzo prosze o pomoc wymiane swoich doswiadczen na ten temat. Rok temu za karte troche zapłaciłem noi teraz jestem w sumie unieruchomiony:(

Edytowane przez Jackob

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że mogą ci zdiagnozować i zaproponować naprawę. Ale wymiana procesora wiąże się z jego sprowadzeniem (bo na 99% nie mają na stanie), czasem i kasą. Może się okazać, że nie będzie warto naprawiać, ale mogę się mylić.

A nie masz przypadkiem problemów z temperaturą układu? Może wiatrak i radiator jest źle przymocowany i stąd takie oznaki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmienialem juz układ chlodzacy mam teraz bardzo dobrego zalmana vf700-Cu i na bank jest dobrze przykrecony a problemy te same wszystko wskazuje na to ze procek siadl na dobre zachowuje sie dokaldnei tak samo jakby byl przegrzany mimo iz jego temp jest znacznie nizsa od normy. Dzieki jednak za wiadomosco seriwsie nie widzialem ze moga takei rzeczy robic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi