bogas Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Witam i przechodzę do rzeczy: Moja płyta główna (Asus P4S8X) ma złączkę o takiej właśnie nazwie jak w temacie. Ponieważ nie lubię jak coś się marnuje ;-) to pomyślałem, że warto było by ją wykorzystać. Niestety, instrukcja poskąpiła dokładnych informacji na temat oznaczeń poszczególnych pinów, a wyglądają one tak: LineOut_RL - to jak sądzę jest wyjście na tylny lewy głośnik LineOut_RR - tylny prawy (?) LineOut_FL - przedni lewy (?) LineOut_FR- przedni prawy (?) NC - nie mam zielonego pojęcia (dwa piny), może NotConnected? AGND - też nie wiem, może AllGrouND? MICPWR - pewnie coś z zasilaniem mikrofonu MIC - też pewnie coś z mikrofonem Będę wdzięczny, jesli ktoś pomoże rozwiać moje wątpliwości albo mnie naprostować jeśli się gdzieś mylę. No i jeszcze jedna jedna sprawa: jak to podłączyć do gniazdek jack, żeby działało jak trzeba. Pozdrowienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogas Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Hmmmm..... no panowie! Same tęgie głowy na forum i na prawdę nikt nic nie wie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 pewnie samemu też na tym złączu można coś wyrzeźbić, ale Asus produkuje specjalne panele 5 1/4 cala podłączane do tego gniazda np. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=505 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogas Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 No niespecjalnie. To o czym piszesz to iPanel a do tego trzeba miec specjalne złacze na płycie - niestety moja nie ma. Wiec jest tak jak piszesz: będę się starał coś sam wyrzeźbić bo przydały by mi się złącza audio wyrzucone na przód obudowy i podłączone bezpośrednio do płyty. Teraz muszę się posiłkować fabrycznym gniazdkem słuchawkowym i mic z obudowy ModeComa ale gniazdka są podłączone przez normalne wtyczki jack do wyjść z tyłu obudowy [sic!]. Strasznie mi się to nie podoba :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torpido Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Hmmmm..... no panowie! Same tęgie głowy na forum i na prawdę nikt nic nie wie?moja głowa duża ,ale oprucz twojej sugestii to pusta. Nie miałem takich doświadczeń :-) Torpido Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...