zibi322 Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 jakich programow uzywacie (nakladek graficznych) do ripowania CD, DVD, wypalania plyt , konwertowania dvd->divix, i jakich kodekow do tego uzywacie (ja ffmpeg<mpeg4>)? ps. nie mowcie o cdrecord, lame i transcode bo mi chodzi o nakladki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majiin Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Najlepszy i najszybszy kodek to ffmpeg, co do ripowania i enkodowania to używam mencodera który jest częścią pakietu MPlayer (www.mplayerhq.hu) - wiem, to nie jest nakładka graficzna, ale moim zdaniem to jest on najlepszy pod względem szybkości i jakości enkodowanych filmów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Do rippowania CD - CDParanoia. DVD --> DivX nie mam DVDromka więc nie mam problemu :wink: Do wypalania płyt konsolowego cdrecorda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cOyOte Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 mencoder jest ok, ale jesli potrzebujecie cos do obrobki filmow (w stylu VirtualDub) polecam AviDemux bawilem sie nim troche i dziala przyzwoicie, a kodeki ffmpeg oczywiscie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...