piotrekcie Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Ostatnio załatwiłem sobie film "Władca pierścieni - dwie wieże". Niestety moja radość się szybko skończyła wraz z puszczeniem tego filmu. Zamiast obrazu pojawiło mi się zielone tło z czego wywnioskowałem, że brakuje mu jakiegoś kodeka. Uprzedzając pytania to stwierdzam, że instalacja kodeka Nimo nic nie dała. Ściągłem chyba z sieci kilka różnych kodeków i sytuacja się nie zmieniła. Film został ściągnięty Directem. Może ktoś wie jakiego kodeka mi brakuje i mi podeśle linka. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Film jest na dwóch płytach i może ktoś zreszta go ma nawet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Odinstaluj Nimo i zainstaluj ACE MEGA CoDeCs Pack, ktory ma chyba wszystkie kodeki co Nimo i jeszcze dorzuca troche od siebie :> TTT poszlo na nim bez problemu, a na nimo zielony ekran :/ ftp://ftp.vein.hu/pub/windows/utils/media...501PLAYERXP.EXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekcie Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Na twoje pc mowią goście, że Nimo to ścierwo i wynika, że mają rację choć zainstalowałem inny kodek - ffdshow-20030103.exe - niż mi radziłeś, ale działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 wystarczy ffdshow, i ac3 do odtwarzania filmów, żadne hiper bajery typu nimo są niepotrzebne jeżeli nie kompresujesz filmów. update: do szczęścia może zabraknąć tylko divx 3.11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Taki zestaw kodekow jest optymalny Divix 3.11 alpha Divix 5.0 Xvid AngelPotion Ac3 audio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 swoją drogą "Dwa Jeże" są lepiej przewalone niż część pierwsza. Oczywiście chodzi o wersje "przedpremierowe" Tylko o co w tym filmie chodzi? Nie kumam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucela Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Jeżeli chodzi o kodeki do konkretnego filmu to możesz użyć programu Gspot 2.1 w programie ustawiasz tylko sciezke do filmu a on ci pokazuje w jakich kodekach zakodowany jest film i czy je masz, dodatkowo pokazuje szczegolowe informacje o filmie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...