piotres Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Tak to wygladalo finalnie : A tu topic o tym agregacie i wiecej fotek : http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=195110 pozdro piotres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 @Wampir tak sie wlasnie zastanawiam, moze po maturach moglibysmy zobaczyc czy z mojego Venice da sie cos jeszcze wymeczyc. Chcialbym go najpierw na FC przetestowac zanim sie w DI wpuszcze ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 @Wampir tak sie wlasnie zastanawiam, moze po maturach moglibysmy zobaczyc czy z mojego Venice da sie cos jeszcze wymeczyc. Chcialbym go najpierw na FC przetestowac zanim sie w DI wpuszcze ;-) Zobaczymy , pomeczymy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 A ja się tak zastanawiam czy nie dałbyś się z tym FC ściągnąc do Wrocka na jakiś weekend, bo tutaj mogły by się jakieś 805 na benche zgłosić, i może nawet jakaś 930 jak Bóg i finanse pozwolą :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) łatwiej chyba z prockiem i mobo przyjechac do opola niz z FC do wrocka :P za dużo byc chciał od biednego wampira :P Edytowane 4 Maja 2006 przez wisnia666 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Hym jak będzie czas i wampir sobie termometr załatwi to mógłbym wpaść do niego jeszcze raz, oczywiście jak będzie chciał ;) Bo regulowanie FC za pomocą biosu DFI to nie najlepszy pomysł ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) @wampir to ja sie po 25 maja zglosze do Ciebie to sie jakos ugadamy co do tego kiedy Ty czas bedziesz mial i checi na zabawe z moim venice ;) Edytowane 4 Maja 2006 przez sew_server Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 łatwiej chyba z prockiem i mobo przyjechac do opola niz z FC do wrocka :P za dużo byc chciał od biednego wampira :P No to ostrzegam już za wczasu że może nas być dwóch :] Lecz w przeciągu najbliższych 2 tygodni to raczej nie wykonalne :( Za dużo obowiązków na głowie :sad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 @Wampir tak sie wlasnie zastanawiam, moze po maturach moglibysmy zobaczyc czy z mojego Venice da sie cos jeszcze wymeczyc. Chcialbym go najpierw na FC przetestowac zanim sie w DI wpuszcze ;-) Zastanawiam się czy jest sens sprawdzania takiego procka na FC...2,7GHz na 1,5V i to bez IHsa...nic ciekawego. Szkoda czasu i zachodu IMO. U mnie proc chodzi prime stable na 2,9Ghz na 1,45V...Tu można by powalczyć :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Jest termometr i to "fachowy" od Piotresa. Wg niego parownik mozna wysterowac maksymalnie na - 39C przy loadzie na 4.7ghz 1.7V :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Jest termometr i to "fachowy" od Piotresa. Wg niego parownik mozna wysterowac maksymalnie na - 39C przy loadzie na 4.7ghz 1.7V :D Ja dodam jeszcze ze CPU hasajacy radosnie na 4.7 Ghz i 1.7V to D920'tka, czyli najprawdziwszy 2-jajowiec by Intel (Presler) . (nie, to nie jest 4.7 ghz na A64 :wink: ) pozdro piotres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) Nono :) ładnie :D Wamir kiedy jakieś wyniki wrzucisz z tej 920tki ? :D Życzę ciut wolnego na benche ;) Edytowane 9 Maja 2006 przez wisnia666 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Nono :) ładnie :D Wamir kiedy jakieś wyniki wrzucisz z tej 920tki ? :D Życzę ciut wolnego na benche ;) Taaa Zycz mi zebym mial jak screeny dostarczyc bo netu nie mam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Pendrive -> wgrać screeny i do cafe na 15min :) Pozatym, powodzenia z ta 920! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Taaa Zycz mi zebym mial jak screeny dostarczyc bo netu nie mam :D nie masz fdd :D / USB pendraka ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 nie masz fdd :D / USB pendraka ? fdd nie mam a tym bardziej pendraka, zreszta 4.7 to gowno nie wydajnosc :/ procek jest jednym slowem kiepski nie nadaje sie do OC. Moze nowa sztuka cos pokaze :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 powodzenia zycze, bo 4,7 na 1,7V to faktycznie nic specjalnego :/ jakie mobo masz?? Hipkowi jakos lepiej OC szlo, moze nie 4,7 ale on krecil na AC [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 mobo to p5wd2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 powodzenia zycze, bo 4,7 na 1,7V to faktycznie nic specjalnego :/ jakie mobo masz?? Hipkowi jakos lepiej OC szlo, moze nie 4,7 ale on krecil na AC [; Bo Hipo ma farta i trafil procka, jakby mial mojego to zabawa by sie skonczyla na 4.2 i ni du du wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Bo Hipo ma farta i trafil procka, jakby mial mojego to zabawa by sie skonczyla na 4.2 i ni du du wiecej. Czemu mi obciach robisz :lol: Napisz ze Hipo ma skilla :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Hipo nie ma skilla tylko procka natchnietego moimi rekoma [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 (edytowane) To teraz jak będe szukać nowego procka dla siebie, to będe musiał Cie prosic o natchnienie go przez Ciebie ;) Edytowane 12 Maja 2006 przez wisnia666 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) Witam Mial byc nowyw watek, mialy byc kwiaty, dziewczeta w ludowych strojach, wizyty w zakladach pracy itp ale.... Znowu przyszla deprecha... i organ na to klade. Wszystko jest do [gluteus maximus], a tutaj takie tam wyniczki Najbardziej wk...e jest to ze nie mam dostepu do neta i nie mialem zadnego cinbencha grrr olal to Jesli ktos jest zaiteresowany kupieniem NAJSZYBSZEGO DUAL CORE W TYM KRAJU TO ZAPRASZAM NA PW Edytowane 29 Maja 2006 przez wampir Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Ta 5 GHZ pękło i ty masz depreche :mrgreen: Fakt mogłeś zarzucic jakiegos cinebencha a oc squad by spadł na 2 miejsce :blurp: :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Witam Mial byc nowyw watek, mialy byc kwiaty, dziewczeta w ludowych strojach, wizyty w zakladach pracy itp ale.... Znowu przyszla deprecha... i organ na to klade. Wszystko jest do [gluteus maximus], a tutaj takie tam wyniczki Jesli ktos jest zaiteresowany kupieniem NAJSZYBSZEGO DUAL CORE W TYM KRAJU TO ZAPRASZAM NA PW dawno cie nikt chyba nie zjeb... czego ty chcesz chłopaku 6GHz na FC ?? proc ładnie się wykręcił a ten dalej marudzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 ważne że 9 z przodu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) ja wiem czy tak ladnie :? cholera nie mamy p5wd2 zadnego zeby wytestowac ile moja 930 na wodzie zrobi podejrzewam ze 5.2 z palcem w odbycie Wampir walczysz dalej 5.6 przynajmniej zrob :P ps. zrob 1mb spi B) Edytowane 29 Maja 2006 przez genghiskhan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Eee co wy chcecie jak by wampir sobie nie po marudził raz na jakiś czas to by dobrych plonów rolnic nie mieli ! ;) A na serrio wyniki całkiem, całkiem i nie wiem czemu ten płacz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 No to ładny wyniczek, krótko przyszło nam się nacieszyć pierwszym miejce w kategorii Intel DC SPI 16MB. No to jak będziesz miał czas zrób Cinebencha jakiegoś to X2 będą miały naprawdę wyzwanie ;] No i SPI 1MB oczywiście też :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 12h trwala walka ze sprzetem!!! Z piatku na sobote poszedlem spac o 17:30, wiec wstalem o 6 rano i o 7 juz bylem na poczcie glownej aby odebrac paczke. Dzieki pewnym osobom dostalem tego procka sporo pozniej i nie mowie tutaj o Niemcu !!!!!!!! Walka rozpoczela sie o 8 rano. Na poczatku procek mnie rozaczrowal nadwyraz nieciekawie. Opisalbym to dosadniej ale na forum moga byc dzieci. Generalnie nawet na 4.5ghz nie byl wstanie zrobic 1M. Musze rozniez nadmienic ze cala operacja byla moim zwyczajem przeprowadzana bez zadnego profesjonalnego sprzetu typu temometr!!! Pozniej pojawil sie miernik (Antec 480W pokazywal 11,89V w stresie na 5.4Ghz). W akcie desperacji rozpoczalem walke z Pevem oraz napiecie. Jakie bylo zdziwienie gdy nagle procek rozpoczal szalencza gonitwe. Nabieral Mhz raz za razem serwujac moim pieknym oczetom coraz to ciekawsze wyniki. Okolo 5.0ghz byl spadek wydajnosci zwiazany ze zmiana dzielnika. Zmuszony bylem obnizyc go az o 2 w dol gdyz mobo odmowilo posluszenstwa. To byl powrot do gry!!! Raz za razem spi przechodzilo- istny demon z piekla rodem !!! W miedzyczasie 5.2-5.3 zdarzylem zrobic schabowe + mlode ziemniaczki i super ogoreczki z pomidorkiem w smietance !!!! Po tej akcji morale znacznie wzroslo. Szlag mnie tylko trafil jak sie zorientowalem ze nie mam ani jednego cinbencha, nawet rw na ktorym przynioslem sobie nagrane w firmie zostalo wyczyszczone. Jesli chodzi o 1M to wynik na 5440mhz bodajze dal 23.900s ale screena szlag trafil. Mam jedynie jakis 24.200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...