wariacik Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 witam , mam drugiego kompa, z prockiem duron 1300 mhz. zawieszal sie wiec spojrzalem na temperature i 78 stopni. patrze wentylator dziala wiec chcialem go posmarowac pasta termoprzewodzaca. zdejmuje wentylator , oczywiscie kurz w grubosci 1 cm (komp byl nie otwierany przez 3-4 lata) wyczyscilem , bierzemy sie z kumplem za zdejmowanie radiatora . meczymy sie z z zapinka ale w koncu schodzi patrze tam 0 pasty termoprzewodzacej wiec smaruje pasta (nie jestem pewien czy tam nie bylo tasmy termoprzewodzacej, nie wiem jak wyglada. ale chyba nie bo po zdjeciu zsapinki latwo odszedl radiator) meczymy sie z zalozeniem ale sie w koncu udalo . wlaczam kompa odpala sie i dalej nic monitor sie wylacza klawiatura nie dziala , cd rom dziala, slysze jak sie kreci wiatraczek , hdd chyba nie chce sie odpalic bo nie zauwazylem czerwonej kropki przy power . co moze byc przyczyna? oraz jak to naprawic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 mogłes uszkodzić proca, spalić bądź ukruszyć rdzeń Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Spróbuj wykasować ustawienia biosu, ale jak dla mnie ukszodziłeś proca - niemożliwe żeby się aż tak męczyć przy zakładaniu i ściąganiu - pewnie coś robiłeś źle. Zobacz jeszcze czy wszystko dobrze podłączyłeś!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1990 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Proponuję wyciągnąć wszystko ! Zasilacz przede wszystikm ! wszystkie kable i listwy ! wtedy ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> się za zdejmowanie proca ! poszukaj sobie śrubokrętu który będzie idealnie do tego pasował ! kiedy ja pierwszy raz zdejmowałem proca to.... była masakra :) kiedy zdejmiesz już proca oczyść dokładnie go i radiator, zobacz jak rozprowadziła się psta, czy nie dałeś jej zbyt wiele lub zbyt mało ! Przede wszystkim zwróć uwagę na to czy rdzeń się nie ukruszył no i czy wszystkie nogi są i czy są proste ! przd zakładaniem procka posmaruj i wetrzyj troszeczkę pasty w spód radiatora no i posmatuj rdzeń ! Zwróć również uwagę na przykłądanie radiatora równolegle do soltu a nie jakoś bokami ! będziesz miał dużo miejsca więc zrób to starannie ! No jeszcze uważaj żeby nie włożyć radiatora "na odwrót" czyli koniecznie zakładaj tym wcięciem na radiatorze ze strony napisu socket A i dzwigni zabespiecznia procka ! byćmoże zrobiłeś to na odwrót jeśli były problemy z założeniem radiatora! Podsumowująć: - pusta buda - powoli i dokładnie - radiator przyciskaj równolegle ! Aha, czy po wyczyszczeniu kompa (zapewne odkużaczem) sprawdzałeś czy komp chodzi !!!?? byśmoże wciągłeś jakoś zworkę ! Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...