Skocz do zawartości
Remx

Poszukuje Biosu Do Rivy Tnt2 M64 32mb

Rekomendowane odpowiedzi

WItam

tak jak w temacie gdzie moge znalezdz bios do karty graficznej

RIVA TNT2 M64 32MB

troche mi sie zwalila karta i mze bios cos pomoze

no i przy okazji inne biosy tez gdzie mozna znalezdz ?

Dzieki

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o tak samo mam :)

hehe bios wyglada tak jak na plytach glownych ze mozna go wyciagac z podstawki :)

mam do ciebie prozbe a zarazem pytanie jezeli posiadasz nadal ta karte czy bys mugl zgrac bios i mi go podeslac ? niemam innej rivy na zastepstwo tylko same geForcy eh :)

wiem ze moze karta kosztuje grosze ale chce ja jeszcze ozywic :) no moze i ona dziala ale ma lekko metny obraz.

jak sadzisz zmiana biosu cos by pomogła ? bo nie natrafilem jeszcze na taka usterke :) i to jest moj 1-szy raz :)

pozdrawiam

programik do zrzucania biosu to flashrom240.zip jak trzeba to moge podeslac a komenda zgrywajaca bios to:

FLASHROM -s 0 NAZWA.bin

Dzieki

ps: na tamtej stronce z biosami sa biosy tylko do nowych kart GeForce :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ja teraz moj wojek.

Postaram sie dal ciebie wykonac ten biosik, ale bedzie to mozliwe dopiero w przyszlym tygodniu(musze go odwiedzc z dyskietka, bo neta nie ma niestety)

Co do nienajlepszej ostrosci pod Windows czy w filamch/grach to naturalna cecha Rivy, chyba ze masz jakies powazne rozmycia to jest cos nie tak.

Sprawdz zlacze VGA, poruszaj wtyczka, zobacz czy cos nie jest w nim uszkodzone :)

Rive- miale ja jakis czas temu, kosztuje grosze ale w AoE 3 na niej brykalo(brakowalo polowy tekstur, statki plywaly w powietrzu , cielo lekko) ale wazne, ze gralem w gre ktora na max detalch, 1024x niejednokrotnie doluje moja obecna karte.

Wniosek- mozna na niej grac w nawet nowsze gry, liczac sie z pewnym obnizeniem detali i brakiem niektorych zaawansowanych efektow.

Zart taki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi