WhoLeeGuns Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 WItam Mam taki problem: dysk 250GB jako podstawowy (taki z którego system sie botuje itp itd). Wiadomo bez SP2 a nawet chyba SP1 bedie widziany jako 128gb ale u mnie jest lepiej :( . Już nauczony doświadczeniem podzieliłem go na parycje (3 partycje: 15gb, 110gb i reszta) tak by 2 pierwsze mieściły sie w granicy do 128 GB. Jakoś mi zawsze tak wychodzi że po reinstalacji systemu(Win XP SP2) (pełnym nie jakaś naprawa bądź nakładka) to mi ta ostatnia partycja zawsze sie chrzani. Wygląda to mniej wiecej tak: są pliki *.avi *.mp3 zajmują miejsce i wyglądają normalnie ale nie da sie ich uruchomić, aplikacje *.exe też są ale ich ikonki zmieniają sie na takie jak to kiedys dosowe wyglądały (niebiesko biała ikonka przypominająca okienko) i zachowują sie jak programiki spod DOSu pod winXP (pojawia sie na chwilke czarne okno i po chwili sie wyłącza) ale oczywiście nic nie działa. Ogulnie wszystko nadaje sie tylko do kosza... Czy jest jakiś sposób żebym przy kolejnej reinstalacji nie musiał przenosić wszystkiego z tej oststniej parycji na inne?? Kurcze juz mi sie ciasno robi i nie pomieszcze, a kupować jeszcze jeden HDD to juz przesada bo i tak juz mam 3 - juz nie mam gdzie tego w budzie zmieścić.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Co znaczy ze pliki avi sie nie otwieraja ?? wogole ? jaka masz plyte glowna? moze na nf2 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 A co ma tu nf2 wspólnego?? Może nowy bios do płytki by się przydał,albo coś z dykiem jest nie tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 mialem kiedys problem ze pliki na nowym dysku 250gb ulegaly uszkodzeniu przy probie kopiowania/przenoszenia problem lezal wlasnie po stronie nf2 i jego kontrolera dyskow mianowicie bylo trzeba zminic opcje EXT-P2P's Discard Time z 30 us na 1ms i jak narazie wszystko dziala ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhoLeeGuns Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Płyta to stary asus a7v266-e na via 266a także to odpada. dysk jest prawie nówka barracuda (3 miesiące), ale mam tak od samego początku. Pliki są ale tak jakby "wypełnione zerami" np winamps się włącza i nie moze wyświetlić ile czasu ma kawałek... CHyba najlepszym rozwiązaniem bedzie zrobienie obrazu partycji systemowej i ładowanie w ten sposób okienek. Ktoś ma namiary na jakiś fajny opis robienia obrazu parycji systemowej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 a smart co pokazuje ? jaki zasilacz , czy ram nei walniety , i czy tasmy i kontroler dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...