Skocz do zawartości
Jarogniew

Problem Z Płytą Główną

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mam mały problem, choć raczej duży <_<

moja DFI LP UT nF4 SLI-D padła chyba, nie jestem pewien :?

wrocilem w biosie do default'owych ustawien szyny fsb cpu, pamieci, tmingow, napiec etc.... i po restarcie komp nie ruszył :mur:

diody na płycie palą się OOOX - czyli cpu detected, dalej nie idzie... zrobilem clear cmos i dalej tylko piszczy po ponownym uruchumieniu :sad: na początku myślałem, że poszły pamiątki albo CPU (wolałbym to niz płyte, mniejszy wydatek :rolleyes: )... ale przełożyłem wszystko na starą płytę ( GA-k8nmf-9 ) i jak widzicie działa. zarówno procek jak i pamięci..

czyli DFI zmarła?? mam nadzieje że nie :sad: miałem ją tylko niecałą dobę :cry: :cry:

yo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DirtZ Napisano Dzisiaj, 07:46

Miałeś ją tylko dobe? ;> czyli gwarancja jest? ^^ trzeba być dobrej myśli w takim razie :>

jest gwarancja, kupowalem ja w 1klik.pl. ale:

"szkodzenia produktu wynikają z jego WADY UKRYTEJ, a nie na skutek: uszkodzeń mechanicznych, chemicznych, zabrudzenia wrażliwych mechanizmów, zalania płynem, oddziaływania wysokiej temperatury lub ognia, wyładowania atmosferycznego, samodzielnego ingerowania w produkt lub próby jego naprawy;" cytat ze strony http://www.1klik.pl

czyli co jeżeli działała , i nagle przestała ...jest to jej wada ukryta ?? :-|

4ever_anarchy_soldier Napisano Dzisiaj, 13:06

a robiles cos co moglo ja zabic? po czym padla? sprobuj jeszcze z jedna kostka pamieci odpalic kompa

jak pisalem wcześniej, powróciłem do default'owych ustawien , nie sądze by to mogło coś uszkodzić...

próbowałem z jedna kością , ale nie włącza się dalej.. nawet sprawdziłem sam procek z pamięcią.. też nie idzie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest gwarancja, kupowalem ja w 1klik.pl. ale:

"szkodzenia produktu wynikają z jego WADY UKRYTEJ, a nie na skutek: uszkodzeń mechanicznych, chemicznych, zabrudzenia wrażliwych mechanizmów, zalania płynem, oddziaływania wysokiej temperatury lub ognia, wyładowania atmosferycznego, samodzielnego ingerowania w produkt lub próby jego naprawy;" cytat ze strony http://www.1klik.pl

czyli co jeżeli działała , i nagle przestała ...jest to jej wada ukryta ?? :-|

jak pisalem wcześniej, powróciłem do default'owych ustawien , nie sądze by to mogło coś uszkodzić...

próbowałem z jedna kością , ale nie włącza się dalej.. nawet sprawdziłem sam procek z pamięcią.. też nie idzie..

zawsze mozesz mowic ze od poczatku nie dzialala ;) walczyles 2 dni i sie poddales ;] dzieki temu powinienes dostac nowa plytke, a nie czekac az ta wroci z gwarancji. Swoja droga to imho jest to wada ukryta ;) bo plyty od tak nie padaja raczej, nawet jak cos zle poustawiasz w biosie. Polookaj jeszcze do przyklejonego topicu o dfi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi