Mafiozo Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) Mój sprzęt AMD Sempron 2400+ 2x512 MB DDR Twinmos Gigabyte 7NF-RZ Geforce 6600 GT Winfast Feel 350W Tak wygląda mój bios FSB 185 MHz (podkręcone) dąże do 200 FSB żeby pamięci pracowały synchronicznie na 400MHz CPU Interface Optimal Memory Frequency 100% Częstotliwość pamięci 370MHz Memory timings Normal 8 4 4 2.5 FSB Spread Spectrum Disable AGP Frequency Normal AGP Fast Write Enabled CPU thermal - thottling 50.0% USB Park mode enabled USB pref mode compatible USB read requests from iso queue Narazie podkręcam procka do 200 FSB i wtedy będzie pracował z pamięcią 400 MHz 1. Czy opłaca się powyżej podkręcić procesor wtedy nie będzie pracował synchronicznie z pamięcia? oprócz tego powiedzcie jakie parametry mam pozmienić w biosie tak aby komp był wydajniejszy w grach zamierzam podkrecać wszystko po koleji procka pamięc i grafe ale bez bawienia się w zmiane napiecia poniewaz niewiem jak sie je zmienia i niechce ryzykować 2. jakie timingi u mnie będą najlepsze? 3. czym mam grafe podkrecać przez riva tuner czy może sterowniki jaka jest max temp dla karty teraz nic nie robie i mam temp 41*C ogóle podajcie mi jakieś rady co byście pozmieniali jeżeli chodzi o tą konfiguracje z góry dzieki Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez Mafiozo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Przeczytaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 ogóle podajcie mi jakieś rady co byście pozmieniali jeżeli chodzi o tą konfiguracjeja bym zmienił zasilacz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDPRO Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Jak niechcesz zmieniac napiecia to nie trzeba nowego zasilacza moim zdaniem :P Ja mam w tej chwili podkreconego mojego z 1666 mhz do 2400 mhz czyli przyrost mocy ~ 50% hmm uwazaj na karte graficzna albo poprostu jesli to mozliwe na twojej plycie glownej to poprostu zablokuj gpu podkrecanie i karty oc rob odzielnie przez riva tuner :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mafiozo Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) Uzyskałem 200x10 na sempronie 2400+ te ustawienia będą dla mnie optymalne i najlepsze jak mam FSB 200 i pamięci pracują z częstotliwością 400 MHz ?? nie opłaca się dalej kręcić bo będzie asynchronicznie? posze o odpowiedz chce być pewien że dobrze myśle :oops: Ps:Pamięć podkręca się tylko obniżając timingi po koleji? tak aby pierwsza liczba była sumą pozostałych? Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez Mafiozo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mafiozo Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 może ktoś pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...