Skocz do zawartości
zembol

FESTO KROTKI PRZEGLAD ZLACZEK

Rekomendowane odpowiedzi

do jednych i drugich , sa stosowane te same gwinty calowe typu r , tabelke podalem zeby sobie kazdy widzial jaka ma srednice gwint calowy ,co do przewodu pneumatycznego to musi byc odpowiedni , wymaga tego konstrukcja szybko zlaczki , taki waz musi miec odpowiedna srdnice i sztywnosc , zlaczki z nakretka sa mniej wybredne ale do nich tez powinien byc odpowiedni przewod

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm odbylem dzis piesza wycieczke do sklepu oto jej wyniki

wtykane przwod 12 gwint 1/4"

prosta 5,60 netto

kotowa 9,30 netto

trojnik typu T 11,90 netto

trojnik typu Y 12,10 netto

skrecane 12 gwint 1/4"

prosta 3 zl netto

katowa 8,30 netto

Przwod 12

elasyczny 6,90 zl netto za metr

szytwny 2,80 zl neto za metr

jezeli chodzi przwod 16 to najmnieszy gwint jaki spotkalem to 3/8" (okolo 17 mm serdnicy , co jest jeszcze do przyjecia )

prosta 3,90 zl netto

katowa 10,50 zl netto

jezli chodzi o trojniki to na przewod 16 nie mieli wtykanych , proponowali kostke z otworami do ktorej nalezlao by dokupic i wkrecic 3 zlaczki proste lub katowe , cana takiej przjemnosci to 8,50 zl netto ( kompletny trojnik typu t 20,2 zl neto ).

Wszytkie wkrecane ( o ktorych pisze ) sa cale aluminiowe ( te od cammoziego to niklowany mosiadz ) , jezeli chodzi o fotki tych zlazcek to moge zrobic zdjecie z katalogu ( jzeli ktos chce , a ja znajde katalog ) bo troszke sie roznia od cammoziego , postaram sie tez dzis wyslac meila z do przedstawiciela festo z prosba o podanie cen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HA !

(wreszcie sobie przypomniałem że miałem o tym napisać)

Nie dalej jak w poniedziałek udało mi się przypadkiem zlokalizować odpowiedni sklep u siebie na wiosce zwanej Elblągiem.

Z oddali zauważyłem na nim tablicę "bla bla bla kompresory sprężarki ..." i ... coś mnie tknęło :P Wszedłem więc.

Na dzińdybry przywitała mnie reklamówka - kawałek plexy z powkręcanymi złączkami z charakterystcznymi niebieskimi ... cosiami :) - wiedziałem że dobrze trafiłem.....

Jako że sklep bardziej niż cokolwiek innego przypomna magazyn zorientować się jest cięzko ... ale natychmiast zakupiłem :

- trójniki Y plastikowe na wąż 13 po 5 PLN - zbójectwo ale u mnie nie ma Ciastoramy ...

- króciec na wąż 13 mm, śr. wew. króćca 10mm, śr. ZEW. tej części wkręcanej 21mm (czyli tyle ile w tych złączkach powyżej) za 7 PLN - pójdzie na wlot zbiornika wyrównawczego

- i najważniejsze - wąż 12,5mm, ścianki ( z wtopioną siateczką ) gr. 3 mm, miękki, przyjazny w dotyku :wink: , nie załamuje się, spokojnie zwijam go w kółko o promieniu 40mm (lekko się tylko spłaszca), ogólnie full wypas - cena 2,90 PLN za metr (ten był najgrubszy jaki mieli).

Jak tylko dam radę (ah ten CZAS) odwiedzę go raz jeszce, tym razem z większą gotówką .........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi