und3r Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Ale nikt nie stara się ci robić wymówek...No rzeczywiście, nikt nie robi wymowek. Przejrzyj moze ten topic i jemu podobne. Cały czas widzę bardzo inteligentne posty w stylu: bedzie uczyl sie za nasze pieniadze :| a podatki dawal tam :| :[ YUK! więc nie pisz, ze nikt nie stara sie robic wymówek. Ja sie przyznaje, ze wyjechalem tylko ze wzgledu na pieniadze.Ale przyznasz chyba też, ze pieniądze nie są celem, tylko środkiem do osiągnięcia celu. Upraszczając można powiedzieć, ze wyjeżdza sie tylko dla pieniędzy. Jednak rownie dobrze mozna powiedziec, ze w Polsce pracuje sie też tylko dla pieniędzy. Zdecydowana większosć ludzi pracuje tylko dla pięniędzy. Różnica między pracą "tu", a "tam" polega jedynie na ilości tych pieniędzy:> Mówcie sobie co chcecie, ale cały świat kręci się w okół pięniedzy i jak ktoś mowi, ze nie są mu one potrzebne to albo kłamie, albo wpadł w depreche i nie ma żadnych marzeń... W ogóle powiedzenie "pieniądze szczęścia nie dają" to straszny farmazon. Kazdy chyba byłby bardziej szczęśliwy mieszkając z rodziną w dużym domu, niż w małej klitce. Ważne aby nie zapomnieć, ze pieniądze to nie cel, lecz środek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 więc nie pisz, ze nikt nie stara sie robic wymówek.Przejmujesz się postem user, który twierdzi ze Balcerowicz był komunistą :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Przejmuję się? :lol: Gdybym miał sie przejmować takimi rzeczami to chyba juz dawno skoczyłbym z okna :P . Zacytowałem go bo twierdzisz, ze nikt nie robi wymówek, co nie jest prawdą i tyle... Piszę te wszystkie posty tutaj głownie po to, zeby taki KaxxL zrozumiał, ze żyje w błędzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) Nadal uwazam ze Balcerowicz byl komuchem jak kazdy z PZPR w koncu partia komunistyuczna ** a tych podatkach to nie wiem o co wam chodzi? przeciez na utrzyamnie nauczycieli calego personelu szkolnego finase na ogrzewanie szkol itp to ogromna kasa wiec raczej ze sredniej krajowej twoi rodzice nie wyksztalcili by cie do samego konca of koz wszystko publiczne... Wy tam mi to tlumaczyliscie na wojsku ale do wojska musi isc kazdy walczyc za ojczyzne tak czy siak o smieciarzu tez bylo tylko ze wynoszenia smieci jestem zmuszony bo co zrobie sobie smietnik w domu a tam nikt nie kazal mu isc kto chcial byc czerwony to byl... i moze nie gadajmy tutaj o tym bo robi sie off-top EsiuWWW nie wiem po co wracasz do tego skoro wiesz ze i tak nie zmienie zdania i ty nie zmienisz Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez KaxxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 a tych podatkach to nie wiem o co wam chodzi? przeciez na utrzyamnie nauczycieli calego personelu szkolnego finase na ogrzewanie szkol itp to ogromna kasa wiec raczej ze sredniej krajowej twoi rodzice nie wyksztalcili by cie do samego konca of koz wszystko publiczne...Dobra ale zauważ, ze ta ogromna kasa na ogrzewanie itp. dzieli sie po rowno na wszystkich pobierających edukację. Czyli na mnie przypada tylko jakis niewielki promil tych wydatków, a ten promil spłacę z olbrzymią nawiązką pracując za granicą i odprowadzając tu podatki. Wydaję mi się, ze Ty po prostu nie wiedziałeś, ze pracując za granicą i tak trzeba płacić podatki w Polsce i stąd Twój post. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Ludzie pracujący na zachodzie są dla naszego panstwa blogoslawienstwem. Panstwa naszego tak naprawde nie obchodzi czy leganie czy nie. Te pieniadze z zachodu i tak wpłyną do polski. Koleś który mogłby zyć na garnuszku panstwa - zarabia kololo 4000 i zaostawia z tego 880zł w podatkach wat - a sammoze dostac zapomogę max - 500zł. Wiec nawet jak ktos oszukuje urząd pracy i pobiera kuronia - to i tak sie na nim zarabia. POaturze jeszcze raz - gdyby w polsce były warunki do tak ciezkiej i intensywnej pracy jak na zachodzie - to w polsce byłaby tez taka mozliwosc zarobienia.. niestety u nas wszystko robi się miernie.. mierna płaca mierna płaca.. nikt tego nie chce przerwać.. najprawdopodobniej jest tak - bo po prostu polaków jest za duzo.. Byc moze gdyby kazdy sie przykladal do pracy.. okazaloby sie ze bezrobocie nie bedzie 20% a 50%.... Ja chcialbym pracować w egipcie lubwe wloszech. Tamtejszy klimat - zwłaszcza puestynie- sprzyja mi.. koncza sie moje problemy jelitowe które mamw kraju.. nie mam deprechy z powodu braku słonca... tylko zeby ci muzełmanie sie juz wszyscy z tamtąd do francji wyprowadzili :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Ludzie pracujący na zachodzie są dla naszego panstwa blogoslawienstwem. Panstwa naszego tak naprawde nie obchodzi czy leganie czy nie. Te pieniadze z zachodu i tak wpłyną do polski. O to, to, to, to. Ja w wakacje wydalem w Polsce ponad 1.500 GBP przez dwa tygodnie. Na [ciach!]ly typu kwaterka nad morzem, zarcie, jakies ciuszki, jakies filmy na DVD, jakies prezenty dla rodziny i znajomych, jakies prezenty dla znajomych w Walii. Przypominam: 1.500 GBP to ~8.000 PLN, z czego panstwo dostalo ode mnie prawie 2.000 za to, ze po prostu tu wpadlem na dwa tygodnie i robilem tu zakupy - placac w ten sposob podatek VAT. Plus podatek. Chyba zaczne sie uwazac za cholernego patriote i milosnika ojczyzny, bo zamiast jechac do jakiejs Serbii gdzie mialbym na pewno ladna pogode, siedzialem w pieprzonym Sopocie przez 9 dni, majac tylko 2 dni slonca, przez co wydawalem kase na miejscowe rozrywki w postaci zimnego piwa i inne atrakcje deptakowe. Gdybym pracowal w Polsce legalnie, to tyle kasy wydalbym przez caly rok. I jeszcze nalezalaby mi sie niby-darmowa opieka medyczna. A tak jeszcze dentysta zarobil reperujac mi pol szczeki (za co zaplacilem rownowartosc tego, co zaplacilbym za reperacje jednego ubytku w Walii). I wszyscy sa zadowoleni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Dokładnie.. marudzą na wyjerdzanie najczesciej ci co sie BOJĄ zaryzykować.. lub ... mają tyle kasy ze to wszystko pi****... Bo taka prawda.. My mamy być patryjoci, mamy sie starać.. płacić 40% podatku od wypłaty, 22% watu, co chwile jeszcze akcyzy, kary, dodatki, naddatki... A panstwo jeszcze ma nas w glutesie maximusie. Się niektórzy naczytali za durzo mickiewicza i tych B Z D U R jakie on tam pisał.. Szkoda ze o mickeiwiczu nie mówi sie ile on dzieci narobił po CAŁYM SWIECIE i jak byl wiecznie na promilu... Idee sa piękne - dopuki nie ma się dzieci na utrzymaniu.. dopuki nie patrzy sie jak ci dziecko umiera a lekarze nie mają kasy na leki - jak to bylo w przypadku mojego okca.. on w latach 90tych zarabial 4700 !!! (oczywscie jeszcze w starej walucie) z tego 3000 szło na leczenie mojej siostry.. A lekarze teraz się nią chwalą jak to człowiek z tym rodzajem raka zyje juz nasice lat (dokladnie to bedzie chyba 14) .. a powinno 4 lata max bez przeszczepu.. i sie chwalą ze to ich zasługa.. LOL.. chemia i lampy byly za darmo.. ale kurde kto sponsorował leki wspomagające.. gdyby nie leki na podwyzszenie hemoglobiny, gdyby nie leki na watroe - juz by jej nie było.. I co z tego ze moj ojcec odprowadza takie sumy na panstwo... mojej sostrez leków nie chceili ostatnio przepisac bo za drogie (lek specjalny na raka).. a będa z podatków naszej rodziny sposnorować katolickie prywatne uczelnie - jak moja rodzina nawet katolicak nie jest.. LOL... i to ma byc państwo.. wez przestań.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) jestem gotowy wyjechac chocby i jutro gdyby ktos mi zaproponowal ze zaplaci za moja prace wiecej niz tu. na taka opcje to by poszło dużo ludzi gorzej jak trzeba jechać "w ciemno" nie wiedząc co Cie czeka na miejscu.... osobiście gdybym miał już edukację za sobą i troche $$ to pojechał bym nawet jeśli bym nie miał zagwarantowanej pracy an miejscu Dokładnie.. marudzą na wyjerdzanie najczesciej ci co sie BOJĄ zaryzykować.. lub ... mają tyle kasy ze to wszystko pi****... Bo taka prawda.. jest jeszcze jedna grupa której sie nie chce ruszyć [gluteus maximus] aby zmienić coś w swoim życiu... Się niektórzy naczytali za durzo mickiewicza i tych B Z D U R jakie on tam pisał.. Szkoda ze o mickeiwiczu nie mówi sie ile on dzieci narobił po CAŁYM SWIECIE i jak byl wiecznie na promilu... Za nazwanie tego Pana idiotą na lekcji polskiego moja kochana pani prof. zrobiła mi taką afere że szkoda gadać i to sie nazywa wolność słowa.... Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Za nazwanie tego Pana idiotą na lekcji polskiego moja kochana pani prof. zrobiła mi taką afere że szkoda gadać i to sie nazywa wolność słowa.... Bo "Dziady" czesc III to jedno z najgenialniejszych dziel w polskiej literaturze. A to, ze facet mial sklonnosci do nalogow i za granica zaczal tesknic za krajem, czego rezultatem bylo lzawo-patriotyczne-meczenskie grafomanstwo to juz taki los artysty. BTW: Mickiewicz mial kiedys ze Slowackim spiecie we Francji, czego rezultatem byla publiczna walka na rymy - taki freestyle battle jak by to mozna teraz okreslic. Ponoc Slowacki byl lepszy, ale pewnym byc nie mozna, bo swiadkam byli francuscy studenci, ktorzy polskiego nie kumali ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Bo "Dziady" czesc III to jedno z najgenialniejszych dziel w polskiej literaturze. Nazwałem go idiotą dlatego, że potrafił tylko pięknie pisać o potriotyźmie itp. a jak spytałem pani profesor dlaczego spieprzył przed powstaniem to już odpowiedzi nie usłyszałem... Mickiewicz mial kiedys ze Slowackim spiecie we Francji, czego rezultatem byla publiczna walka na rymy - taki freestyle battle jak by to mozna teraz okreslic. z tego co się orientuje to podczas róznych nadwornych imprez taki freestyle był główna rozrywką.. ale koniec z tym OT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 skoro tak kochał polskę.. to co robił we francji?? uniwerek mamy najstarszy w europie.. czyzby pisanie o patryjotyzmie - TYLKO szprechanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 und3r tu sie z toba zgadzam bo ty placzisz bo jestes uczciwy a ilu jest takich co nie placi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) Więc czemu pijesz do mnie? Powiedz lepiej - czy jak pisałes tego posta, w ktorym zarzucałes mi (jako wyjeżdzającemu z kraju) wyzyskiwanie państwa, to wiedziałeś, ze pracując za granicą trzeba odprowadzać podatki do Polski? Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) und3r tu sie z toba zgadzam bo ty placzisz bo jestes uczciwy a ilu jest takich co nie placi... A wyjasnij mi: za co mieliby placic? Za edukacje? A nie placa za to przypadkiem starzy przez cale zycie haraczu w postaci podatkow? Cholerna zima znow sniegu ni ma Ja tego nie moge wytrzymac Gdy bylem mlodszy bylem bardziej beztroski Aha! Nie lubie juz Polski! Kolejna wiosna Wasza nie nasza ... Kolejny koncert, czego bysmy nie grali "POOOLSKA" krzyczy tlum z sali Ja bylem mlodszy bylem bardziej beztroski Aha! Nie lubie juz Polski! I jeszcze: Popatrz... Popatrz dookoła, ile brudu na ulicy Jacy ludzie są zniszczeni, jacy oni umęczeni A nocami pod domami stoją brudne prostytutki Boję chodzić się po nocy, tyle teraz jest przemocy Te kobiety, co pracują dni i noce po fabrykach Ci mężczyźni, którzy topią swoją rozpacz w tanich winach Nie widzący ładnych rzeczy, dla nich nie ma ładnych rzeczy Popatrz, popatrz dookoła i nie staraj się zaprzeczyć Te parkingi hotelowe z żebrzącymi dzieciakami Szczęściem ich jest umyć auto z niemieckimi numerami Taksówkarze w samochodach grają w karty za pieniądze Wyczekują całe życie na swojego dobroczyńcę Te widoki nienormalne dla nas przecież są normalne Już jesteśmy nienormalni, heheheheheh Coście s[ciach!]ysyny uczynili z ta krainą? Pomieszanie katolika z manią postkomunistyczną Ci modlący się co rano i chodzący do kościoła Chętnie by zabili ciebie tylko za kształt twego nosa Już ruszyły wody z góry do jeziora zatrutego Do jeziora nienawiści, domu smoka pradawnego W każdym jednym towarzystwie tylko mowa o pieniądzach Przedsiębiorcy się bogacą, ale coraz brudniej w kiblach Na ulicy pod pałacem smród handlarzy się unosi Piją, plują i rzygają i sprzedają w międzyczasie Na plandekach i gazetach leży ścierwo zabrudzone A na stołach czekolada razem z piwem przywieziona Te kobiety, co pracują aż po dwunastą godzinę Aby kupić trochę chleba i wyżywić swa rodzinę To początek końca, heheheheheh I coście s[ciach!]ysyny uczynili z ta krainą? Gdzie te tłumy brudnoszare idą latem, wiosną, zimą I mijają samochody z wytłuczonymi szybami I nie patrzą na żebrzących z wyciągniętymi rękami Te kobiety co wracają po katordze swej do domu Włosy kurzem posklejane, czeka na nie pani w domu Hej, to jedzie twój autobus i czerwony jego kolor! A ty mówisz - był czerwony, teraz tylko smród i odór Czemu w lecie tutaj w tłumie wszyscy strasznie śmierdzą potem I nie myśleć chcą samemu, mają już gotowe zwroty Na ulicy i w mieszkaniach koktajl księdza z przewodnikiem Kto nie cierpiał za komuny, teraz jest po prostu nikim O czym chciał powiedzieć pisarz? - pyta pani od polskiego Chciał pokazać nierówności kapitalizmu wczesnego To bogaci i biedni, bogaci i biedni, bogaci i biedni Coście s[ciach!]ysyny uczynili z tą krainą? Czas idzie, od wieków płynie i nie zatrzymasz go siłą Głupia duma narodowa i kompleksy od stuleci Brudne twarze z wąsikami, ci agresywni frustraci Te kobiety umęczone, kiedy noc na niebie świeci Stoją jeszcze na swych nogach, piorą rzeczy swoich dzieci Starszy człowiek w barze mlecznym je kartofle z ogórkami Całe życie tyrał w hucie, a do huty dokładali Cała jego ciężka praca, wszystko było ciach!a warte Gdyby leżał całe życie, mniejszą czyniłby on stratę W starej części tego miasta proszą chorzy o jałmużnę Gdy już mają ile trzeba, to kupują heroinę A nocami pod domami okradane samochody Boję chodzić się po nocy, tyle teraz jest przemocy To przepowiedziane, przepowiedziane, przepowiedziane Popatrz dookoła, ile brudu na ulicy Jacy ludzie są zniszczeni, jacy oni umęczeni W samochodach przy chodnikach z lustrzanymi okularami Siedzą groźni i ponurzy z gazowymi naganami Tu złodzieje okradają wszystkich, którzy się ruszają I nie myślą o policji, bo ci teraz spowiedź mają Czasy rodzą się na nowo o pięćdziesiąt lat za późno Eksperyment wykonany, lecz niestety nie udany A więc powrót do przeszłości, chwytać to, co już uciekło I wymyślić sobie niebo, i wymyślić innym piekło Popatrz na ulice jaka rzeka naprzód płynie W samochodzie przy chodniku zapłacono już dziewczynie Dzień już ma się ku końcowi, noc zakryje wszystkie brudy Widać będzie mniej wszystkiego, tylko bicie leżącego Już umiera ta kraina, tego nikt już nie powstrzyma Już umiera ta kraina Już umiera ta kraina, tego nikt już nie powstrzyma Już umiera ta kraina Umiera ta kraina, tego nikt już nie powstrzyma Już umiera ta kraina, heheheheheh Już umiera ta kraina, tego nikt już nie powstrzyma Już umiera ta kraina Cześć, cześć, cześć, cześć... Pierwszy tekst bodajze z 2002 roku, drugi bodajze z 1993... Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez sialala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) Czegos nie rozumiem. Myslalem, ze panstwo "sponsorujac" nam edukacje odbiera swoja naleznosc sciagajac pozniej od nas podatek (od momentu podjecia pracy), ktory idzie w jakims stopniu na ten cel. Pisanie, ze starzy swoim podatkiem nam sponoruja edukacje jest jakims nieporozumieniem. Kogo edukacje w takim razie "sponsoruje" malzenstwo bezdzietne? Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) Kogo edukacje w takim razie "sponsoruje" malzenstwo bezdzietne? Najprościej? Kogoś kto nie ma rodziców <_< @sialala Btw. Nie ma to jak Kazik B) Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Najprościej? Kogoś kto nie ma rodziców <_< To moze inaczej. Jak ten podatek sie przeklada na ilosc posiadanych dzieci bo jakos nie zauwazylem by byla jakas zaleznosc z tym zwiazana. I nie piszcie, o rodzinnym bo to sa smieszne pieniadze, ktore na ksiazki i przybory do szkoly ledwo wystarcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Tylko ze nasi rodzice sponsoruja tez edukacje i stypendia biednym dziecia i inny wybitnym wiec twoi rodzice nie placa za cala twoja edukacje :) bo inni sie im dorzucaja tylko jeszcze jedno kto bedzie pracowal na twoich rodzicow gdy beda na emeryturze? bo wiecej osob bedzie brac niz dawac...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Tylko ze nasi rodzice sponsoruja tez edukacje i stypendia biednym dziecia i inny wybitnym wiec twoi rodzice nie placa za cala twoja edukacje :) bo inni sie im dorzucaja tylko jeszcze jedno kto bedzie pracowal na twoich rodzicow gdy beda na emeryturze? bo wiecej osob bedzie brac niz dawac...... Blahahhaha... Ja o takie sprawy się nie martwię, będę mógł zasponsorować im emeryturę większą niż państwo, bez żadnego uszczerbku na własnym budżecie... B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 nieo - niekoniecznie.. im wiecej młodych ludzi będzie cpało i piło.. tym mniej bedzie mordek do wyzywienia.. Wsrod meszczyzn 35% raków jest dzieki paleniu. Popatrz ilu młodych ludzi teraz pali od 14 - 15 roku zycia.. Ja tam sie nie martwie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Z tym rakiem to racja, mój dziadek od strony ojca ma raka płuc, babcia od matki też. Oboje od fajek. Dziadek palił do 65roku życia, teraz nie może sobie darować, że był taki głupi!!! Babcia paliła krócej, do 40 roku, ale bez wątpliwości można powiedzieć, że ma raka od fajek ;/. Moja mama miała raka narządów rodnych, naszczęście dało się wyleczyć, mimo to dalej pali fajki :(. LUDZIE PALENIE ZABIJA!!! Sorry za OT, ale musiałem się podzelić tymi WAŻNYMI faktami z mojego życia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mR4ZI3L Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 sialala , under zgadzam sie z wami moze jeszcze dodam cos od siebie : siedze w anglii od czerwca (konca roku szkolnego) , doloczylem do ojca ktory siedzi tu od maja , od tego czasu zdazylem sie juz usamodzielnic (mieszkam na swoim) dorobic samochodu i kompa z sigu :P , pracuje na part timie- czesciowym etacie (niewiem jak to sie po polsku nazywa) i ucze sie w collegu studiuje informatyke na levelu 3 w maju mam praktyki jako administrator sieci tak wiec mysle ze tutaj wyksztalenie mi cos da, narazie pracuje tak jak @sialala jako washmashine operator :D , i jest mi z tym bardzo dobrze. ciesze sie ze jestem tutaj bo jak widze co teraz sie dzieje w kraju to chyba juz bym osiwial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...