Skocz do zawartości
ORZECH1976

Program Do Zgrywania Danych Z Kamery

Rekomendowane odpowiedzi

Ten kabel to z końcówka USB ?

Kabel FireWire ma z zalozenia koncowke FireWire.. Jak nie masz takiego gniazda w komputrze to musisz zakupić kartę z takowym portem i do niego podlaczać kamere. Do znalezienia(karta) na allegro...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz instrukcję to pewnie program (na CD) też masz?

Kable mogą być używane dwa różne, ale nie można używać USB i FireWire jednocześnie. Teoretycznie mają różne wtyczki ... chciaż na siłę da się wcisnąć :P (nie radzę!)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ program potrafi używać tylko jednego kanału na raz. Kable mogą sobie być, ale kamera jest sterowana przez oprogramowanie do edycji filmów . Kupiłeś używaną? Normalnie w kartonie była płytka z oprogramowaniem, nie wiem czy "zawsze" bo widziałem ten model tylko raz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedz i proszę o więcej tytułów jeśli ktoś uważa, że sa lepsze.

Mam jeszcze pytanie dotyczace wolnego miejsca na dysku:

Ile go trzeba zarezerwować na zgranie 60min kasety ?

ja zawsze tak na oko zostawiam 2-4 gb na jedno godzinny filmik, ale wiesz zawsze niepotrzebne badziewie można powycinać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli zgrywasz materiał filmowy przez firewire to godzina materiału w jakości DV zajmuje około 13 GB. Po montażu możesz skompresować to do np dvix lub wmv. Osobiście ten drugi format w przypadku DV według mnie daje lepsze rezultaty :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mógłbym prosić o dokładna instrukcje dla poczatkujacego jak z udziałem programu "ULEAD VIDEO STUDIO" przegrać film z kamery na twardziela a pozniej go skompresoawać do formatu mieszczacego się na płycie DVD ?

Proszę o dokładne podanie opcji programu jakie trzeba w nim uzyć aby się wszystko powiodło...

Edytowane przez ORZECH1976

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi