maproxpaprox Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Mam dziwny problem z HDD. Kiedy włączyłem gre 18WoS:Pedal to The Metal, usłyszałem dzwięk wyłączającego się dysku twardego i komputer się zrestartował. Kiedy ładował się Windows efekt był ten sam. Wyłaczyłem kompa, uruchomiłem i wszystko było w porząku. Jednak czasami podczas ładowania systemu lub włączania jakieś gry (jednak zdaża się to bardzo żadko) sytuacja się powdaża. POMOCY AMD Duron 1600@1800 Płyta główna Soltek SL-75DRV5 KT333 Zasilacz Megabajt 350W Dysk Western Digital (8KB badów :mur: ) Screny z Everesta : 01 02 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maproxpaprox Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Dodatkowe info: Dzwięk jest taki jak przy wyłączaniu kompa tyle że wentylatory nadal chodzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Pierwsze to nie kreć proca miagistrala bo CRC masz spore.. sam mówiłes w innym poscie ze juz ci wcielo partycje.... Możliwe ze twój zasilacz w momencie włączenia wymagajacej gry(obciązenie procesora wzrasta do 100% i pobór prądy się zwiększa ) zaniża mocno napiecie 5V lub 12V i dlatego wyłącza sie dysk... 1 . Odkrec procersor na nominalne ustawienia . 2. Zmień zasilacz bo Megabajt złą opinią się cieszy..... Jak ma być tanio to fortron 250 lub 300W polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maproxpaprox Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Pierwsze to nie kreć proca miagistrala bo CRC masz spore.. sam mówiłes w innym poscie ze juz ci wcielo partycje.... Możliwe ze twój zasilacz w momencie włączenia wymagajacej gry(obciązenie procesora wzrasta do 100% i pobór prądy się zwiększa ) zaniża mocno napiecie 5V lub 12V i dlatego wyłącza sie dysk... 1 . Odkrec procersor na nominalne ustawienia . 2. Zmień zasilacz bo Megabajt złą opinią się cieszy..... Jak ma być tanio to fortron 250 lub 300W polecam. A jakbym ustawi FSB na 166 to dzielnik by przeskoczył na 1/5 i AGP/PCI byłoby w normie, czy i tak niemoże być kręcone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Jak podkrecisz zwiekszajac FSB na 166 to wszystko bedzie OK . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maproxpaprox Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Tak w sumie wymieniać dysk czy nie? Skoro ten jest już nieźle styrany. Polecie mi coś 80GB. No i żeby nie byłe za bardzo awaryjny. Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez maproxpaprox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Tak w sumie wymieniać dysk czy nie? Skoro ten jest już nieźle styrany. Polecie mi coś 80GB. No i żeby nie byłe za bardzo awaryjny. Tak w sumei to j.ebnij tym zasilaczem za okno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...