Skocz do zawartości
maproxpaprox

Dziwne Zachowanie Dysku Twardego

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dziwny problem z HDD.

Kiedy włączyłem gre 18WoS:Pedal to The Metal, usłyszałem dzwięk wyłączającego się dysku twardego i komputer się zrestartował. Kiedy ładował się Windows efekt był ten sam. Wyłaczyłem kompa, uruchomiłem i wszystko było w porząku. Jednak czasami podczas ładowania systemu lub włączania jakieś gry (jednak zdaża się to bardzo żadko) sytuacja się powdaża. POMOCY

AMD Duron 1600@1800

Płyta główna Soltek SL-75DRV5 KT333

Zasilacz Megabajt 350W

Dysk Western Digital (8KB badów :mur: ) Screny z Everesta : 01post-25715-1143892964_thumb.jpg 02 post-25715-1143893034_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze to nie kreć proca miagistrala bo CRC masz spore.. sam mówiłes w innym poscie ze juz ci wcielo partycje....

Możliwe ze twój zasilacz w momencie włączenia wymagajacej gry(obciązenie procesora wzrasta do 100% i pobór prądy się zwiększa ) zaniża mocno napiecie 5V lub 12V i dlatego wyłącza sie dysk...

1 . Odkrec procersor na nominalne ustawienia .

2. Zmień zasilacz bo Megabajt złą opinią się cieszy.....

Jak ma być tanio to fortron 250 lub 300W polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwazor napisał(a):

Pierwsze to nie kreć proca miagistrala bo CRC masz spore.. sam mówiłes w innym poscie ze juz ci wcielo partycje....

Możliwe ze twój zasilacz w momencie włączenia wymagajacej gry(obciązenie procesora wzrasta do 100% i pobór prądy się zwiększa ) zaniża mocno napiecie 5V lub 12V i dlatego wyłącza sie dysk...

1 . Odkrec procersor na nominalne ustawienia .

2. Zmień zasilacz bo Megabajt złą opinią się cieszy.....

Jak ma być tanio to fortron 250 lub 300W polecam.

A jakbym ustawi FSB na 166 to dzielnik by przeskoczył na 1/5 i AGP/PCI byłoby w normie, czy i tak niemoże być kręcone?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi