... Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Witam mam dość nietypowe pytanko, wiec od razu przepraszam jeżeli umiejscowiłem je w złym dziale. Otóż w jaki sposób mogłbym zdobyć adres IP konkretnego komputera? Sprawa jest dość zawiła wiec nie będę tutaj się rozpiwysał, prosze tylko o odpowiedź czy istnieje np. jakis program który umożliwiłby sprawdzenie z jakiego adresu IP dana osoba do mnie pisała na gg, albo na maila? Pozdrawiam i z góry wielkie dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Witam mam dość nietypowe pytanko, wiec od razu przepraszam jeżeli umiejscowiłem je w złym dziale. Otóż w jaki sposób mogłbym zdobyć adres IP konkretnego komputera? Sprawa jest dość zawiła wiec nie będę tutaj się rozpiwysał, prosze tylko o odpowiedź czy istnieje np. jakis program który umożliwiłby sprawdzenie z jakiego adresu IP dana osoba do mnie pisała na gg, albo na maila? Pozdrawiam i z góry wielkie dzięki poszukaj dokladnie w meilu sa informacjie o adresie ip nadawcy, trzeba tylko poszukac.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albi_On Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) jemu pewnie chodzilo o IP komputera domowego z ktorego wyslano maila a tego sie nie da zrobic (chyba ze osoba wysylajaca ma swoj wlasny server poczty) z maila dowie sie jedynie jaki byl ostatni serwer(ip) oraz przez jakie inne serwery przeszla wiadomosc Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez Albi_On Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 A jeśli chodzi o gadu-gadu to Inwigilator. Problem w tym, że i Ty i ta osoba musicie mieć siebie wzajemnie na liście kontatków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 jemu pewnie chodzilo o IP komputera domowego z ktorego wyslano maila a tego sie nie da zrobic (chyba ze osoba wysylajaca ma swoj wlasny server poczty) z maila dowie sie jedynie jaki byl ostatni serwer(ip) oraz przez jakie inne serwery przeszla wiadomosc Jak wysyla z klienta pocztowego a nie z interfejsu na WWW to nie musi miec serwera pocztowego... Wystarczy znalezc odpowieni naglowek w RFC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
... Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 gg odpada bo dostałem bana, liczyłem że może znalazłby się jakiś programik czy cuś. No ale jak nie to spróbuje z ta pocztą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...