jasny Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Witam. Gdy włączam komputer po wykryciu dysków pojawia się komunikat: CPU has been changed. Please re-enter CMOS setup and remember to save settings before quit. Aby wejść do windowsa trzeba nacinąć F1. Jeśli komputer włączam niedługo po wyłączeniu to problemu nie ma. Wiem że ten temat był już kiedyś poruszany, ale pisali żeby ustawić prawidłowe parametry procka itp. Tyle że ja mam Pentium 4, wszystkie ustawienia mnożnika i FSB są zablokowane. Nie wiem co zrobić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Moze tu chodzi o reset biosu i przywrocenie mu standartowych ustawien. A jesli chodzi o fsb to raczej nie jest zablokowane, natomiast mnoznik mozna tylko zmniejszac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Wymień bateryje na płycie głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasny Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Wymień bateryje na płycie głównej.Ten komputer mam od tygodnia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maproxpaprox Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Reset bios powinien pomóc. Przestaw zworke Clear CMOS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podstavsky Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Wiem że ten temat był już kiedyś poruszany, ale pisali żeby ustawić prawidłowe parametry procka itp. Tyle że ja mam Pentium 4, wszystkie ustawienia mnożnika i FSB są zablokowane. Nie wiem co zrobić...Witam Wszystkich forowiczanów Tweaka.pl :D Co do tematu: skoro procek nie jest kręcony (swoją drogą jakie masz mobo? - podejrzewam że cuś od Intela) -> ma prawidłowo wszystko ustawione. Clear CMOS pomoże na pewno ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...