pentliczek Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) Info z rekomendowanej strony przez EA: http://godfatherpage.com Witam, mam znakomite wieści dla wszystkich fanów Ojca Chrzestnego! Przed kilkoma minutami otrzymałem wiadomość od Electronic Arts Polska z informacją, iż właśnie rozpoczynają pracę nad tłumaczeniem pierwszych elementów gry „Ojciec Chrzestny 2”! Nieprawdopodobne? A jednak możliwe! Jak się właśnie okazuje powodem przesunięcia premiery pierwszej części gry, był fakt iż „elektronicy” pracowali nad obiema częściami na raz. Wiadomo, iż fabuła oraz rozgrywka gry, podobnie jak u poprzednika będzie mieszana z filmem. Ponownie głosu aktorom użyczą filmowi odtwórcy ich ról! Niestety jak na razie nie jest znana jeszcze data ukazania się gry, jednak powinniśmy jej się spodziewać przed Bożym Narodzeniem! Informacje na temat kontynuacji gry będziemy dodawali na bieżąco. Nie nacieszyliśmy się I częścią gry, a tu już 2 :) Mam nadzieję iż poprawią błędy z I części gry (m.in. AI policji, samochody itd.) Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez pentliczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Kurde ja jeszcze w jedynkę nie grałem... dopiero się przymierzam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@F@L Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 A jaki mamy dziś dzień ? :) Prima Aprilis To jest tylko żart choć z początku dałem się nabrać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) o ja faktycznie dzisiaj jest 1 kwietnia, mam nadzieje ze nie dostane ostrzezenia jezeli to nieprawda a temat zostanie usuniety ;) p.s: a w sumie to II i III czesc tez ma wyjsc wiec moze zostawic temat. Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez pentliczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Melon Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 No oby tylko kolejne części były lepsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 A ja dałem się nabrać z pośpiechu :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 jeszcze nie wiadomo czy to Prima Aprilis bo autor newsa dalej utrzymuje nas w przekonaniu że to prawda.. "Jaki żart!? Electronic Arts Polska potwierdza tego newsa." pozatym byly informacje na temat wyjscia kolejnych czesci ale nie znana jest blizsza data wydania.. maybe 2006 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra-v Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 no i teraz wiadomo już że był to tylko priama aprilisowy żarcik ale udany bo trochę osób sie nabrało... w każdym razie interesujące jest czy gra jest juz w produkcji i czy wogóle bedzie miejmy nadzieje że EA postara sie i ujzymy coś lepszego od jedynki.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 no i teraz wiadomo już że był to tylko priama aprilisowy żarcik ale udany bo trochę osób sie nabrało... w każdym razie interesujące jest czy gra jest juz w produkcji i czy wogóle bedzie miejmy nadzieje że EA postara sie i ujzymy coś lepszego od jedynki.... W CDA najnowszym pisze ze sa podpisane umowy na 3 czesci GODFATHERA loozno nawiązujące do filmu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra-v Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 może zapodałbyś jakiegoś skana, albo przynajmniej zacytował... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 na gry.wp.pl było już podane i bodajrze na gry-online.pl też że są w planach godfather II i III ale to raczej pewne że będa jak zrobili 1 część na podstawie filmu to czemu nie miałoby być kolejnych części Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 może zapodałbyś jakiegoś skana, albo przynajmniej zacytował...skana niet:P bo nie mam skanera;P a cytat prosze: W chwili gdy czytacie te słowa premiera Godfather to już historia. My jednak wciąz na nią czekamy, mając nadzieję że wszelkie niedociągniecia wymienione pracowicie w beta-teście gry nie będą trapić jej wersji sklepowej. Nadzieję taką dają słowa twórców gry którzy pewni sukcesu planuja już przynajmniej 2 kolejne części serii! To jednak, czy interaktywny Godfather będzie odpowiednikiem trylogii filmowej i czy podobnie jak ona, okaże się propozycją nie do odrzucenia, jak na razie pozostaje tajemnicą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Co tak cicho o tej gierce?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Bo kicha? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Bo kicha?Bo nie korzysta sie z p2p wiec jej nie ma sie jeszzcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Czekam na preordera z ultimy. Jeszcze 5 dni, wersja na xboxa. Jedynka była mocno schematyczna lecz grało się przyjemnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 W 1 pod koniec mialem jakiegos buga , nie moglem wykupic 1 mieszkania/przejac 1 interesu bo koles padl , przez co nie zostalem Donem NY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Bo kicha. To znaczy - kicha dla tych, którzy chcieli ją sobie przyrównać do GTA IV Bo do GTA IV startu nie ma. Ale chyba nigdy nie miała mieć... więc nie można patrzeć na nią przez pryzmat GTA IV. Do czego porównać? Ot Saints Row 2 jest idealnym kandydatem na to stanowisko. I jest to pierwsza gra, która skojarzyła mi się po odpaleniu G2. Aczkolwiek wątek 'strategiczno-ekonomiczny' jest dość ciekawy. System strzelania, sposób celowania... nie jest źle... ale czuć że był robiony pod pada/konsole. Model jazdy aut... taki se. Kolejna rzecz przypominająca nam SR2... niż GTA IV. Natężenie ruchu - może będzie gęściej... narazie tak samo jak GTA3 czy SR2 - pustki! No i gra na początku 'ładowała' 3 modele aut na krzyż... teraz jest ich może 7-8... Tyle narazie spostrzeżeń z gry. Od strony technicznej - no tu na szczęście zupełne przeciwieństwo GTA IV i SR2. PC z syga (proc na 2.66GHz, pamięci 667Mhz, gpu stock), stery od usera Side 182.06 pod viste, Windows7 Ultimate 32bit; W grze all na max/on, 1920x1200 (natywna lcd) i spokojnie można grać, nie ma uczucia spowolnienia, braku fps. Ale denerwuje krótki zasięg rysowania obrazu - zapewne ratuje to ilość fps... ale stać 3-5m od auta i widzieć low-poly model... I ogólnie tak trochę... biednie. Za to modele postaci (szczególnie cut-scenki) już całkiem całkiem. Ogólnie trochę lepiej od SR2 moim zdaniem (no i grafika nie taka... hmm 'plastikowa' jak w SR2) Na Windows7 śmiga bez problemu, nie wiesza się, nie crasciach!e itd. Tylko trzeba pamiętać o instalacji angielskiej. Wybór języka: Polski (instalacja/napisy w grze itd) skutkuje crashem gry zaraz po odpaleniu gry (przed vid reklamowymi jeszcze). Vs część 1? Nie grałem 1 część 1. (odstraszyła mnie ogólna kiepska opinia o G1). Czy ma szansę zagrozić Mafii II? Jeżeli Mafia II utrzyma tylko (aż!) poziom części I... Nie - G2 nie ma szans z MII również. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 fajna gierka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viviusek Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 gierka fajna grafika przyjemna :) tworzenie postaci podobne jak w pierwszej części hmmm PL napisy + eng język :) przyjemnie przyjemnie. Ciekawe czy szybko sie będzie nudzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Ja mam ponad 7h na liczniku i 73% gry za sobą. Jestem już na Kubie. Jak dla mnie gra strasznie łatwa. Wchodzę do lokalu, strzelam nawet się nie chowam. Parę razy upadłem i podbiega lekarz i dalej cisnę. Miasta malutkie 5 ulic na krzyż. Samochody w tej grze to istna kpina. Praktycznie zerowy model zniszczeń. Brak jakichkolwiek misji związanych z pościgami, czy innym zadaniami. Ani razu nie byłem ścigany przez policję. Tylko zdobądź lokale, wykończ rodzinę i następne miasto. Grafika jest z przed 2-3 lat więc i wymagania nie za duże. U siebie gram na max. Podsumowując jak na grę która kosztuje 140zł radzę dobrze się zastanowić. 3 mapy : NY, Floryda(największa) i Kuba. Gra warta max. 30 zł lub jako dodatek do CDA. Niżej przedstawiam screeny miast: » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Miasta" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Hehe , po cichy takia mialem o tym opinie jako , ze 1 przeszedlem na maxa. Powiedz mi jedno - model jazdy autami. W jedynce to byl istny dramat - jazda kartonem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Hehe , po cichy takia mialem o tym opinie jako , ze 1 przeszedlem na maxa. Powiedz mi jedno - model jazdy autami. W jedynce to byl istny dramat - jazda kartonem. Jeździ się marnie ale to i tak faktu nie zmienia, że auta są tutaj tylko po to, że daleko czasami jest na piechotę. Nie ma misji związanych z nimi, 0 pościgów. A uszkodzenia aut są takie że pojawia się biały potem siwy a na końcu czarny dym z pod maski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 A uszkodzenia aut są takie że pojawia się biały potem siwy a na końcu czarny dym z pod maski. Więc to samo co w jedynce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 (edytowane) Ta gra mi przypomina niskobudżetówkę. Modele postaci jak ktoś wspominał to chyba najlepszy element gry, aczkolwiek i tak dużo brakuje. Jazda autem, już lepiej byłoby bez aut skoro to tak się zachowuje na drodze. Jeśli to 140 zł kosztuje to ich chyba .... Totalna niskobudżetówa, która powinna być dodawana do czasopisma za 29.90. Edytowane 5 Kwietnia 2009 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 A uszkodzenia aut są takie że pojawia się biały potem siwy a na końcu czarny dym z pod maski.rozbite szyby, odpadajace zderzaki, wgnieciona blacha. to chyba tyle :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Modele postaci ładnie wykonane, chociaż chyba nie dostali pozwolenia na wykorzystanie twarzy Pacino :P Model jazdy woła o pomstę do nieba, grafika jak na 2009 rok też nieźle oko kaleczy. Wygląda, jakby rzeczywiście robili tę część równolegle z jedynką :P Jeśli zaś chodzi o samą rozgrywkę, to co kto lubi... może się podobać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Hmm myślałem, że ta "mapa" co mamy na starcie to tylko część miasta... reszta odblokowywuje się potem... A widzę... że to cała mapa... zaraz - cała mapa?! Miasta w GTA1 to metropolie przy tym... Napewno gra nie jest warta tyle ile za nią wołają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Mialem okazje ja oblookac w sklepie ( dixons .uk) miernota Jak ktos pisze ze fajna gra widac bezguscie albo zaslepiony wielbiciel filmu . najlepiej mozna ja okreslic jako Sredniawka moze 10£ bym za nia dal ale nie wiecej . w uk chodzi po 24£ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Jak ktos pisze ze fajna gra widac bezguscie albo zaslepiony wielbiciel filmu .Albo recenzent :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...