czapla_pl Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) witam wszystkich prosze o odpowiedz specow od nagrywarek i ich bebechow. niedawno kupilem uzywana nagrywarke liteona jak w tytule. miala byc 100% sprawna a tu lipa. no coz napisze dokladniej o co chodzi. podlaczylem ja na spokojnie do kompa by przetestowac, bios ja spokojnie widzi tak samo winda, ale problemy zaczynaja sie pozniej. podczas ladowania jakiejkolwiek plytki cd-r (titanum, verbatim, esperanza, platinum i inne) naped probuje sie rozpedzic i odczytac jednak za moment zwalnia. nagrane cd-rw mi odczytal szybciej natomiast w tym wypadku rozpedzil sie dla mnie az nadto. wszelkie plyty cd-audio czyta bez problemu. myslalem ze to wina optyki/kurzu w srodku wiec rozkrecilem naped i wyczyscilem. niby nastapila lekka poprawa ale nadal problemy sa. czy przyczyna tego typu problemow moze byc malutki silniczek ktory porusza glowica odczytu/zapisu w poprzek plyty?(czuc dosc duzy opor jak sprawdzalem czy glowica nie ma problemu z poruszaniem sie --> metalowe prety na ktorych osadzona jest glowica nasmarowalem)? co mi poradzicie w tej sytuacji --> wymieniac cos/dawac do naprawy czy moze dac sobie spokoj i kupic nowa nagrywarke za 80 zl? aha dodam ze od 4,5 roku uzywam LiteOn'a LTR-32123S i działa świetnie, zadnego serwisu ani uszkodzenia pali super pozdrawiam Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez czapla_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Skoro jest nowa to idz niech Ci ja wymienia.... Mozesz pobawic sie z tasmami... Moze masz ja na tej samej tasmie co dysk... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 niestety uzywana. troche w kompach siedze i nie podlaczam napedow optyzcnych razem z hdd. ale thx za posta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 ja mialem podobny problem z litkiem r/rw. po pewnym czasie zaczol marudzic. raz czytal plyty, raz nie czytal. wypalal za to bez zarzutow. ciagle wyskakiwal blad wejscia/wyjscia. okazalo sie, ze tasma byla walnieta. pewnie sie uszkodzila od czestego odpinania/przypinania... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 myslisz ze to wina tasmy? moje 2 liteony chodza bez zarzutu na niej. ale sprobowac zawsze mozna, wymienie ja. moze macie inne pomysly co z nim moze byc? aha dodam ze bios ma najnowszy mozliwy czyli SSOE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...